UX/UI-designer Marleen Brunekreeft: “Sogeti is een informele thuisbasis waar ik mezelf kan ontwikkelen”

Invoelend, nieuwsgierig en vindingrijk, zo omschrijft UX/UI-designer Marleen zichzelf. En dat zijn misschien wel de perfecte eigenschappen voor haar rol. In haar werk heeft Marleen één focus: de gebruiker. Waarom ze voor Sogeti koos? “Omdat zij voor mij kozen.” De informele thuisbasis van Sogeti en de afwisselende opdrachten bij klanten vormen voor haar de ideale combinatie.

Wat doe je precies als UX/UI-designer bij Sogeti? 

“Ik ontwerp de gebruikerservaring rondom een merk. Ik kijk daarbij niet alleen naar hoe digitale producten als websites en apps gemakkelijker en sneller te gebruiken zijn, maar naar de hele klantreis. Vanaf het eerste contact met het merk naar uiteindelijke afname van product of service.”

Met welk project ben je nu bezig? 

“Voor de Gemeente Haarlemmermeer heb ik samen met een andere UX/UI-designer een redesign gedaan voor de toezichthouders van de afdeling Meldingen in de Openbare Ruimte. Daar komen bijvoorbeeld meldingen binnen van kapotte lantaarnpalen of afval dat niet is opgehaald. De toezichthouders hebben allemaal hun eigen gebied en zorgen ervoor dat het werk wordt uitgevoerd. In de oude situatie moesten de toezichthouders bijna al hun werk op kantoor doen omdat de applicatie voor openbare meldingen groot en onoverzichtelijk was. Wij hebben de applicatie nu zo ingericht dat de medewerkers meer dan tachtig procent van hun werk buiten kantoor kunnen doen. Ze hoeven nu alleen nog voor de administratieve elementen op kantoor te zijn. Dit levert ze grote tijdsbesparing op, waardoor ze meldigen sneller af kunnen handelen.” 

Wat vond je het leukst aan dit project? 

“Dat we samen een flinke verbetering hebben doorgevoerd. Als je aan het einde van de opdracht een tevreden gebruiker, stakeholder en opdrachtgever hebt, dan heb je jouw werk goed gedaan. Daar word ik gelukkig van.“

En nu? 

“Nu ga ik naar ABN AMRO en duik ik in de wondere wereld van Private Banking. Hier wil ik mij graag verder ontwikkelen naar medior UX/UI-designer. Ik wil bij verschillende bedrijven en branches ervaring opdoen, zodat ik uiteindelijk alle aspecten van UX een keer heb gezien en gedaan.” 

Waarom heb je ooit voor Sogeti als werkgever gekozen? 

“Ik heb voor Sogeti gekozen omdat zij voor mij kozen. Ze namen mij serieus en zagen potentie in mijn werk en in mij als persoon. Dan hoef je niet meer verder te zoeken natuurlijk! Het is dè plek voor mensen die graag verschillende ervaringen willen opdoen bij verschillende werkgevers. Je kunt precies jouw leerweg uitstippelen en leren wat je wel en niet leuk vindt en wat wel of niet goed bij je past. Sogeti is een informele thuisbasis waar ik mezelf samen met andere designers kan ontwikkelen. Bij Sogeti én bij de klant.”

Kan ik je verder helpen?

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316