Business Analist Marleen

Van kredietspecialist naar business analist

Marleen maakte een bijzondere overstap in een bijzondere tijd

Terwijl de wereld op zijn kop staat vanwege COVID-19 ruilt Marleen Aandewiel haar baan als kredietspecialist bij een bank in voor business analist bij Sogeti. Lees haar blog of ga meteen naar vacatures.

Naar vacatures

IT heeft de toekomst

2020 was net gestart. Ik had een leuke baan in de sales bij een bank met fijne collega’s. Kortom: ik hoefde niet weg. Maar toch, ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Toen ik de recruitmentafdeling bij Sogeti benaderde was ik niet direct van plan te solliciteren. Ik was via via bij Sogeti terechtgekomen, eigenlijk om eens te praten over een toekomstige overstap naar de IT-sector. Verder heeft IT de toekomst. Het is overal om je heen en de innovatie die door IT mogelijk wordt gemaakt gaat sneller en sneller, zo snel dat we het eigenlijk niet meer bij kunnen houden. Ik vind het een fascinerende sector, van mijn huiselijke IT-hulp Google Home en zelflerende DeepL translator tot AI, ethical hacking en al die enorm geavanceerde systemen, processen en robots die niet meer weg te denken zijn uit de samenleving.

Mensen staan centraal

Ik ben iemand die gaat op sfeer. Als extraverte communicatieprofessional houd ik van mensen, verbinden, vragen stellen en antwoorden krijgen. Tel daarbij mijn eeuwige honger naar nieuwe kennis en skills opdoen op en dan heb je een redelijk treffende karakterschets. Al in het eerste gesprek klikte het. Niet alleen met de recruiter maar ook met Sogeti. Ik ontdekte dat Sogeti het toevoegen van waarde centraal stelt om zo tot de beste oplossingen te komen. En die waarde wordt toegevoegd door... mensen! Mensen die dan ook op alle mogelijke manieren empowered worden om met innovatieve IT-oplossingen bedrijven en organisaties verder te helpen. Daarbij wordt er hier niet alleen maar naar werkverleden gekeken, maar ook naar mij als persoon. Wat heb ik in huis? Wat kan ik bijleren om mijn talenten te vergroten? Dat is wat mij betreft precies de aanpak die hoort bij een organisatie van nu, in een arbeidsmarkt die steeds meer overgenomen wordt door generatie X, Y en Z. 

Business Analist, hoe gaaf is dat?

Na het kennismakingsgesprek verliet ik het hoofdkantoor verrast en vol verwachting op een vervolg. Dat kwam er. Gedurende het sollicitatietraject ontdekten we dat de functie van Business Analist mij goed zou passen. Het is een zeer veelzijdige functie: je moet behoeften van een organisatie op strategisch, tactisch of operationeel gebied in kaart brengen en dan vertalen naar waardeverhogende oplossingen voor jouw stakeholders. Je werkt van een As Is naar een To Be situatie en je implementeert de oplossingen ook zelf. Je bent continue in gesprek met verschillende afdelingen en belanghebbenden. Kortom: de spin in het web. Hoe gaaf is dat?!

Bijzondere onboarding

Ik ben Sogetist geworden en zit nu in mijn vierde week bij Sogeti. Een bijzondere onboarding, gezien COVID-19. Gezondheid staat voorop, maar het liefst zou ik mijn nieuwe collega’s gewoon een hand geven tijdens het voorstellen. Ondanks dat begin ik mijn draai al aardig te vinden. Het is natuurlijk een groot voordeel om bij een bedrijf te werken dat voorop loopt met IT-oplossingen, wat het thuiswerken op z’n minst draaglijk maakt. Ik maak kennis met nieuwe collega’s, volg trainingen, doe opleidingen en ben bovenal keihard op zoek naar mijn eerste opdracht. Want het echte werk, ik ben er wel klaar voor! Van de overstap naar een betrekkelijk nieuwe wereld heb ik nog geen moment spijt gehad. Dus als je dit leest en je twijfelt om kennis met ons te maken, doe het gewoon! Zoals gezegd, IT heeft de toekomst en jij kunt er jouw rol in pakken. Neem gewoon contact op en wie weet begroeten we elkaar straks als collega’s.

De favorieten van Marleen

  • Apps: Google Home
  • Websites: lifehack.org
  • Gear: Samsung S20
  • Film: The Usual Suspects 
  • Muziek: Nu vooral summer dance vibes

Mogelijkheden bij Sogeti

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Sogeti? Check onze vacatures!

Vacatures

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Jolanda Verhagen Senior Recruiter
Phone number: 0652327698