Nienke DevTest Engineer

Van opleiding tot paardenhouderij naar Dev Test engineer

Leren en ontwikkelen

Nienke Perfors heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot Dev Test Engineer en is nog lang niet klaar met groeien. Lees haar blog of bekijk de vacatures!

Naar vacatures

Van idee tot productie

Als Dev Test engineer maak ik samen met ontwikkelaars nieuwe software, deze test ik en die beheer ik op productie.  Het leuke aan dit werk is dat ik te maken krijg met alle facetten van het maken van nieuwe software. Van het idee van de klant, tot uitwerken, tot het daadwerkelijk naar productie brengen. Ik werk met een heleboel tools, per klantopdracht kan dan iets anders zijn. Zo werk ik op dit moment voornamelijk met Webdriver IO en REST Assured die ik me binnen mijn opdracht eigen heb kunnen maken door ik ze meteen in de praktijk te brengen.

Watch Van opleiding tot paardenhouderij naar Dev Test engineer | Nienke Perfors on YouTube.

De ontwikkeling van een visuele tool 

Binnen mijn huidige project werk ik aan de ontwikkeling van het systeem waarin de volledige treindienstregeling wordt gepland. En daarin maken we een visuele tool zodat de planner heel goed kan zien waar eventueel nog ruimte is om nieuwe treinen te plannen. Mijn dag begint door eerst te checken of onze applicaties allemaal goed draaien op productie, of ze de nacht goed zijn doorgekomen, of onze pipelines het nog doen en daarna bepalen we samen met het hele team wat we die dag gaan maken of testen.

Ontwikkeld tot Dev Test Engineer

Met paardrijden als hobby, koos ik na mijn middelbare school voor een opleiding tot paardenhouderij.  Heel erg leuk, maar er zat niet heel veel toekomst in. Toen ben ik een cursus tot tester gaan volgen en heb daarna hier gesolliciteerd. Dat is inmiddels al ruim vijf jaar geleden. Als je hier start dan begin je met een basiscursus van twee maanden. Na de basiscursus ben ik gestart in een hele leuke en uitdagende opdracht bij KPN als Agile Tester en heb tegelijk de Certified Agile Tester training gevolgd. Tijdens deze opdracht kwam ik in aanraking met testautomatisering. Daar wilde ik graag meer mee gaan doen. Daarom heb ik een Java-cursus gevolgd en ben ik op zoek gegaan naar een opdracht waarin ik die kennis kon toepassen, en vooral, er ook meer over kon leren. Dat is gelukt met mijn huidige opdracht. Binnen dit project is de switch gemaakt naar DevOps en hebben we daarnaast de opdracht gekregen om een nieuwe applicatie te bouwen in een nieuwe taal. Hierdoor hebben we allerlei nieuwe technieken en tools in gebruik genomen die ik mij stuk voor stuk eigen heb moeten maken. Ik wil mij graag nog verder verdiepen in deze tools én in de programmeertalen die we gebruiken, zodat ik deze in een volgende opdracht weer kan toepassen.  

Leuk werk waar je energie van krijgt 

Belangrijk in mijn werk vind ik dat ik echt waarde kan toevoegen en dat ik me verder kan ontwikkelen in de richting die ik heel erg leuk vind en ik veel energie van krijg. Bij Sogeti krijg ik daar alle ruimte voor. Bij Sogeti zijn er een scala aan cursussen beschikbaar die je kan volgen om je kennis te verbreden. Daarnaast helpt Sogeti je bij het zoeken naar een opdracht in de richting die jij wilt. Zo kun je de kennis uit een cursus meteen toepassen in een gave opdracht.

Quote

"We make technology work komt voor mij tot uiting omdat binnen Sogeti alle facetten van de techniek worden gebruikt en er altijd wel iemand is die veel kennis heeft van een bepaalde tool."

Pair Programming op QX Day

De QX Day is een jaarlijks terugkomend evenement dag binnen Sogeti waarin alle aspecten van het testen naar voren komen in presentaties.  Ik heb daar een presentatie gegeven over pair programming omdat ik daar op dat moment veel mee bezig was. Pair programming is een manier van nauwe samenwerking om bijvoorbeeld snel kennis te delen. Bij het pair programmen werk je met z'n tweeën op 1 pc waarbij de persoon met de minste kennis achter het toetsenbord zit. Je schrijft samen code voor bijvoorbeeld de applicatie of een test. Het is een hele leuke manier van samenwerken en heeft er mede voor gezorgd dat mijn kennis in het afgelopen jaar enorm gegroeid is.

De favorieten van Nienke:

  • Apps:  Flitsmeister 
  • Websites: Stackoverflow, Nu.nl
  • Gear: Pivo (een slim apparaatje waarmee ik mijn paardrijlessen kan filmen)
  • Film: The Shawshank Redemption
  • Muziek: Top 40. Eigenlijk vind ik alles wel leuk, het ligt er maar net aan welke bui ik heb.

Spreekt Testen jou aan?

Bij de Sogeti Test-community is volop uitdaging en alle ruimte voor nieuwe kansen. Het is een leuke en diverse groep die altijd voor elkaar klaar staat. En het werk? Geen twee dagen zijn hetzelfde en het geeft je ontzettend veel energie. Heb je interesse? Neem gerust contact op of bekijk de vacature. Wie weet wat eruit komt! 

Naar vacature

Deel het verhaal van Nienke

Kan ik je helpen?

Jannette Willemsen Lead Recruiter
Phone number: +31615225443

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs