Lisa Java Developer

Van twee walletjes eten als Java developer in Groningen

Java community

Lisa Halman werkt als Java developer vanuit Groningen. Energie heeft ze ruim voldoende en die zet ze graag in om de Java community te laten groeien. Lees haar blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Noordoost, dat is Sogeti in het klein

Sogeti is onderverdeeld in divisies welke gerelateerd zijn aan services en oplossingen. Zo hebben we divisies zoals Cloud, Development & Data of Digital Assurance & Testing. Maar ik werk bij de divisie Noordoost. Noordoost kun je zien als klein Sogeti van het noorden. Ik werk hier sinds januari 2020 met veel plezier. Als je naar Sogeti Vianen kijkt is het haast onmogelijk om alle sales te spreken omdat die afdeling zo groot is, maar in Noordoost kent de sales je juist wel goed omdat het veel kleinschaliger is. Ook leer je elkaar hier heel makkelijk kennen en zijn de lijntjes een stuk korter. Voor Corona werden er ook leuke dingen georganiseerd zoals een pizza-avond met games. Nu moet dat allemaal online. Maar alsnog is er een goede sfeer binnen Noordoost en de rest van Sogeti. 

Nog net op tijd voor de business course in Ohio

Toen ik in januari begon bij Sogeti kon ik nog drie weken naar de Verenigde Staten om daar aan de Ohio University de business course te volgen. We hadden korte projecten waar we in teamverband aan werkten en waarvan we dagelijks updates moesten geven. Daarnaast hadden we ook nog wat vrije tijd om de omgeving te verkennen. Het waren intensieve, leerzame maar vooral hele leuke weken. Daarna was het even een lastige tijd om een opdracht te krijgen. Corona kwam net opspelen wat niet hielp. Gelukkig werd er vanuit Sogeti goed meegedacht en kon ik werken aan verschillende interne opdrachten. Zo ben ik nu bezig met een online reserveringstool voor het kantoor in Groningen. Als we weer naar kantoor mogen, dan kunnen we via deze tool ons inschrijven en is het makkelijk te zien waar nog plek is of wanneer het kantoor ‘vol’ is. Ook ben ik bezig om mijn cv en kennis uit te breiden, bijvoorbeeld met een Java 11 OCP-certificaat en met TMAP. Eerder heb ik onder andere mijn Professional Scrum Master 1, Microsoft Azure Fundamentals en Java 11 OCP 1 certificaten gehaald. 

Thuiswerken of toch weer naar kantoor?

Zelf vind ik het thuiswerken helemaal niet zo erg. Samen met mijn vriend hou ik het prima uit en het scheelt me ook nog eens veel reistijd. Omdat ik nu in de beschikbaarheid zit - dit betekent dat ik momenteel niet voor een klant werk - heb ik veel meetings van Noordoost en ook van Sogeti Vianen. Normaal zou dat niet zo snel gebeuren omdat Groningen – Vianen een aardige afstand is, maar omdat alles toch online is kan dat makkelijk. Wel lijkt het me heel gezellig om weer een paar dagen naar kantoor te kunnen gaan. Daarbij zijn er sommige dingen die daar net wat efficiënter gaan en dan werk je toch ook wat productiever. 

Creativiteit in de Java community

In de Java community komt iedereen samen binnen Sogeti die affiniteit met de taal heeft. De community is heel actief en organiseert allemaal leuke dingen. Zo hebben we tweewekelijks Java Friday. Hier wordt er een mooi podium aangeboden om wat te vertellen over Java of wat anders leuks. Zo heb ik onlangs verteld over mijn zelfgebouwde computer en een aantal tips gegeven voor de mensen die dit ook willen gaan doen. Dit soort dingen zorgen voor een leuke en gezellige sfeer. Zowel bij Noordoost als bij de rest van Sogeti. Buiten de reserveringstool ben ik samen met een team ook bezig met een superleuke challenge voor Pasen. Geïnspireerd op Advent of Code heeft de Java community van Sogeti een challenge gemaakt waarbij je een paasei kan versieren door middel van code: de Easter Egg Challenge. Van Github kun je het format halen en aan de slag gaan met coderen. Kun je lekker hobbyen met code én er zit ook nog een wedstrijdelement aan. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat je paasei er mooi uitziet, maar ook dat de code netjes en creatief is. 

De favorieten van Lisa:

  • Apps: WhatsApp, Instagram, Maps, Samsung Notes, Hue, Steam
  • Websites: Budgetgaming, Tweakers, Marktplaats, Reddit
  • Gear: Razer Quartz Gaming Peripherals, vooral mijn roze headset met RGB kattenoren
  • Film: Ik ben meer van de series, zoals Game of Thrones en The Witcher, maar bijvoorbeeld ook Dynasty en Devious Maids
  • Muziek: Momenteel veel metal zoals: Sabaton, Volbeat, Disturbed, Alestorm en Slipknot

Easter Egg Challenge

De Sogeti Java-community zit vol energie en leuke ideeën. Kijk bijvoorbeeld maar naar de Easter Egg Challenge. Wij zouden het leuk vinden als jij ook meedoet! Aanmelden kan via de button hieronder. Is de challenge niks voor jou, maar wil je wel graag deel uitmaken van een toffe community? Neem dan contact op of bekijk de vacatures.

Easter Egg Naar vacatures

Deel het verhaal van Lisa!

Kan ik je helpen?

Irma Jongman Sogeti Recruiter
Phone number: +31652327382

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs