Jonathan Fullstack Developer Microsoft

Van Young Professional naar Full Stack Developer Microsoft

Steile groeicurve

Gestart in de Talenten Unit heeft Jonathan Hollander zich ontwikkeld tot Full Stack Developer Microsoft. Lees zijn blog of bekijk de vacatures. 

Naar vacatures 

Klaargestoomd worden voor het werkveld

Tijdens mijn afstudeerproject ben ik in aanraking gekomen met Microsoft. Dat vond ik zo leuk dat ik erin verder wilde groeien en daarom heb ik voor de Microsoft-community gekozen. Werken met Microsoft betekent dat je je met de hele Microsoft-stack bezighoudt. Het programmeren doe ik onder andere in C#. Je ziet nu dat er veel richting Azure gaat en daar ben ik dan ook stappen in aan het nemen.

Lees alles over jouw mogelijkheden binnen het vakgebied Microsoft ->  Naar Microsoft Development

Watch Full Stack Developer Microsoft Jonathan Hollander on YouTube.

Ik ben zelf binnengekomen als Young Professional bij Sogeti. Je start in de Talentenunit van jouw divisie. Daar word je samen met andere Young Professionals in twee maanden klaargestoomd voor het professionele leven. Van business course aan de Ohio University, tot applicatie bouwen tot certificaten halen. De talenten unit is bijzonder omdat je als groep door hetzelfde traject gaat, waardoor je van elkaar kan leren, elkaar kan helpen en vooral veel lol hebben. Uiteindelijk bewandelt iedereen zijn eigen pad afhankelijk van je interessegebied. In mijn geval was dat Microsoft, maar je kunt ook voor Java of compleet voor cloud kiezen. 

Sogeti is Microsoft Partner of the year geworden. Dat is ten eerste een hele eer voor ons als Microsoft community, en voor Sogeti biedt het kansen voor nieuwe klant(opdrachten) waar ik dan op terecht kan komen. 

Full stack developer Microsoft

Inmiddels mag ik me full stack developer noemen. Als Microsoft developer maak ik vooral gebruik van de Microsoft-stack zoals Visual Studio Code en Azure. Het leuke hieraan is de combinatie dat ik zie wat ik doe omdat ik aan de front-end werk en tegelijk moet nadenken over wat ik aan de achterkant doe. Op mijn huidige opdracht zit ik in een team dat zich bezighoudt met alle communicatie naar klanten toe. Ik hou me bezig met zowel incidenten als onderhoud en beheer. Elke dag is anders. De ene dag ben ik druk met allerlei verschillende meldingen waarbij je soms heel diep moet graven om het probleem naar boven te halen en op te lossen. Dus eventueel code aanpassen of andere wijzigingen toepassen. Als er geen nieuwe incidenten zijn dan pak ik taken van het planbord op van te ontwikkelen software. 

‘We make technology work’ betekent voor mij inspiratie naar klanten brengen en ze zo naar een nieuw niveau tillen.

In beweging bij Sogeti 

Stilzitten doen we hier niet. Zo kun je van de ene klant naar de andere doorstromen. Je werkt bijvoorbeeld het ene jaar voor in de financiële sector en het jaar erop in de publieke. Daarmee leer je veel verschillende bedrijven en culturen kennen in korte tijd. Er zijn bij Sogeti zoveel verschillende mogelijkheden dat er altijd wel iets is wat je leuk vindt. Ambitieus zijn we ook omdat we verder willen komen en dingen willen leren. Dit doen we wel samen, want als je een collega belt met een vraag dan maakt iedereen tijd om je te helpen. Zelf blijf ik doorleren zodat ik steeds meer certificaten kan behalen en ontwikkel ik mezelf meer in de technologie om die te kunnen toepassen bij de klant. Sogeti maakt dit mogelijk door het aanbieden van de trainingen en het betalen van de certificaten. Het enige dat van mij wordt gevraagd is inzet en tijd.   

De favorieten van Jonathan

  • Apps: Narwhal 
  • Websites: Reddit.com / tweakers.net 
  • Gear: Sony WF-1000XM3
  • Film: The dark night trilogy
  • Muziek:  Hangt van het moment af, kan van metal naar techno gaan

Gaan voor groei

Is Microsoft technologie iets voor jou? We zijn niet voor niets Microsoft Partner of the Year geworden. Een grote groep betrokken Microsoft professionals hebben daarvoor gezorgd en daar willen we jou graag meer over vertellen. Laat ons je vragen weten of bekijk de vacatures. 

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs