Van Young Professional naar Sales hoe doe je dat bij Sogeti?

Mijn naam is Marsha Beaufort en sinds medio maart ben ik als Sales binnen de Public sector actief.

De blik vooruit

Op dit moment ben ik één van de vijf deelnemers van het programma ‘Sales Track’ van Sogeti. Hierin krijgen professionals binnen Sogeti de kans om een stap te maken naar sales. Het programma duurt een half jaar en combineert trainingen en opdrachten met daadwerkelijk in de praktijk aan het werk gaan. Op die manier krijg ik de kans om mijn eigen manier van werken te ontwikkelen, mezelf tegen te komen en successen te vieren.

Kennis bijspijkeren in de Sales Gym

Samen met mijn sales collega’s krijgen wij bij Sogeti de mogelijkheid om aan onze sales fitheid te werken in de zogenaamde ‘Sales Gym’. Hierin wordt onze kennis in ‘workouts’ van twee uur weer helemaal up to date gebracht. Je kunt daarbij denken aan sales-vaardigheden, maar ook aan de laatste ontwikkelingen binnen onze dienstverlening. Zo zijn we in staat om klanten van de beste en meest actuele oplossingen te voorzien!

Succes kun je alleen bereiken door een goede samenwerking

Marsha Beaufort
Technology Leader zijn betekent voor mij niet alleen op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, maar ook weten hoe deze ontwikkelingen van toegevoegde waarde kunnen zijn voor onze klanten. In een wereld waar tegenwoordig zo’n beetje alles mogelijk is, gaat het meer om de keuze of je het wilt dan of het kan. Het is mooi om een gesprekspartner te kunnen zijn voor onze klanten in deze keuzes.

Naast de mogelijkheid die we krijgen om in de ‘Sales Gym’ onze kennis en vaardigheden up to date te houden. Vind ik het heel belangrijk om altijd kritisch te blijven kijken naar het werk dat je zelf oplevert en daarbij de samenwerking opzoekt met andere Sogetisten. De ontwikkelingen gaan tegenwoordig zo snel, dat je ze samen toch beter bij kunt (proberen te) blijven dan alleen!

De persoonlijke benadering bij Sogeti maakte het verschil

Twee jaar geleden heb ik voor Sogeti als werkgever gekozen vanwege de persoonlijke benadering in alle contacten. Waar ik in andere gesprekken wel eens neergezet werd als één van de vele kandidaten, voelde ik hier snel een connectie. Deze persoonlijke benadering is ook na deze gesprekken in stand gebleven en is iets dat voor mij heel belangrijk is. Natuurlijk ben ik zelf verantwoordelijk voor de dingen die ik doe, maar het is wel heel fijn dat je manager of andere collega’s altijd bereid zijn tijd voor je vrij te maken om je verder te helpen.

Toen ik er ongeveer een half jaar geleden achter kwam dat ik een andere stap wilde maken, heeft mijn manager me hier heel goed bij geholpen, zonder me een richting in te duwen. Dit gaf mij het gevoel dat de keuze echt bij mij lag en dat ik de ondersteuning die ik nodig had voor het maken van de volgende stap ook zou krijgen.

Actief bezig zijn met mijn eigen ontwikkeling

Ik ben er heel trots op dat ik een baan heb waar ik iedere dag met heel veel plezier naar toe ga. De sfeer, mijn collega’s en de werkzaamheden vormen een mooie combinatie die daarvoor zorgt. Aan de andere kant ben ik ook iemand die gericht is op resultaat en daar veel voldoening uit haalt. In dat geval zeg ik dat ik trots ben op dat ik, in mijn vorige functie als Teamlead PMO, met een team van Sogeti een PMO deal heb gewonnen. Het was hard werken, maar als dat dan wordt beloond, maakt dat het resultaat extra mooi.

Ik ben niet iemand die nu al weet wat ik over vijf of tien jaar zou willen doen. Als ik zo concreet een doel zou bepalen, zou ik bang zijn dat ik onderweg mooie uitdagingen zou missen en dat zou zonde zijn! Wel weet ik dat ik een aantal elementen graag terug zie komen in mijn werk: vrijheid en de mogelijkheid om te kunnen verrassen, werken met (strakke) deadlines, business/commercie en het liefst werk in een team. Als ik actief bezig blijf met mijn eigen ontwikkeling én deze aspecten, komt er altijd wel een kans voorbij die past binnen mijn carrière. Ik bespreek dit structureel periodiek met mijn manager. Een uurtje sparren of juist heel gericht met één doel bezig zijn, het helpt mij allemaal.

Het menselijk aspect hoog in het vaandel

Als je voor Sogeti kiest, kies je voor een werkgever die het menselijk aspect hoog in het vaandel heeft staan. Je krijgt enorm veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Denk hierbij aan trainingen, persoonlijke coaching en natuurlijk opdrachten waarin je de opgedane kennis kunt toepassen. Maar bij het menselijke aspect gaat het niet alleen om de persoonlijke benadering in je werk; zo is er jaarlijks een Sogeti Sinterklaasfeest, doen we mee aan de Opkikkerdag, krijgt je partner een cadeau als hij/zij jarig is en laten we het jaarfeest niet vergeten!

Wil jij meer weten over jouw mogelijkheden bij Sogeti? Kijk dan eens op onze vacature pagina naar de mogelijkheden of stuur mij een bericht via onderstaand contactformulier met je vraag.

Ga naar de vacaturepagina