Noël-Front-End-Developer-Sogeti

Veel handvatten om me te ontwikkelen tot senior front-end developer

Veel leren en snel groeien

Noël Herwig is begin januari gestart als young professional front-end. Van business course tot front-end learning track tot een mooie opdracht. Lees zijn blog of bekijk de vacatures. 

Naar vacatures

 

 

Ohio University Business Course

Op 1 januari ben ik gestart bij Sogeti. De eerste week stond vooral in het teken van introductie; Het leren werken met de verschillende processen en het installeren van je laptop. De week daarna zijn we begonnen met de Ohio University Business Course. Deze Business Course wordt georganiseerd door Ohio University uit de Verenigde Staten. Normaal ga je hiervoor ook naar de Verenigde Staten, maar door COVID-19 ging dit helaas nog niet. In deze twee weken word je vooral getraind in je soft skills, zoals ideeën bedenken, presenteren, interviewen en het maken van presentaties. Uiteindelijk krijg je ook een praktijkgerichte opdracht, namelijk het bedenken van een nieuw product voor Sogeti. Dit is een mooie manier om het bedrijf beter te leren kennen. Mijn team heeft hierbij een dienst bedacht die gericht is op Web Accessibility, waarmee Sogeti websites en applicaties toegankelijker kan maken voor mensen met één of meerdere beperkingen. Naast de opdrachten stel je ook persoonlijke leerdoelen op aan de hand van de SMART-methode. Je krijgt een coach die je helpt om deze doelen te behalen.  

"Ik vind het fijn dat je binnen Sogeti de vrijheid hebt om je eigen route te kiezen. Ook de afwisseling van het projectgebaseerd werken aan verschillende opdrachten houdt mij actief en gemotiveerd. "

De Planboard Monitor

Na het traineeship zijn we met zestien young professionals aan de slag gegaan met de Planboard Monitor: een interne tool die is ontwikkeld door een werknemer van Sogeti. Met deze tool krijgen de career managers een emailnotificatie wanneer er collega’s worden ingezet bij een opdracht of wanneer er binnenkort weer iemand beschikbaar is voor een nieuwe opdracht. Het team bestond uit young professionals met verschillende achtergronden; we hadden collega’s van PMO, back-end, front-end, testen en cloud. Met dit multidisciplinaire team hebben we uiteindelijk een mooi eindresultaat weten op te leveren.

Aan de slag met Angular

Ik heb een goede eerste ervaring gehad met Angular tijdens het werken aan de Planboard Monitor.  Binnen front-end development heb je eigenlijk drie grote frameworks: Vue, React en Angular. Zelf vind ik het handig om in ieder geval met twee van de drie al ervaring te hebben. Ik had al langer ervaring met Vue, maar dit was een mooie, eerste casus om ook ervaring met Angular op te doen. Om Angular te leren heb ik gebruik gemaakt van Pluralsight, een online leerplatform wat wordt aangeboden door Sogeti. Hierop heb ik verschillende videotutorials gevolgd. Eigenlijk is het dan een soort “pair programming”; stap-voor-stap probeer ik dan de applicatie uit de video na te bouwen.

Front-end learning track

Mijn volgende uitdaging is een leuke opdracht zoeken. In de tussentijd ben ik met de Front-end Learning Track begonnen om me verder te ontwikkelen. Dit is een programma waarmee ik als Junior Developer uiteindelijk tot senior developer kan uitgroeien. Je begint met het maken van eenvoudige opdrachten waar je op beoordeeld wordt. Deze opdrachten worden steeds moeilijker, totdat je uiteindelijk op het niveau van senior developer komt. Als je dat hebt bereikt kun je in principe op iedere opdracht worden ingezet. Daarnaast heb ik mij aangesloten bij de ontwikkeling van de Young Sogeti App. Dit wordt ook weer gemaakt in Angular, dus dit is ook weer een extra mogelijkheid om ervaring op te doen. Uiteindelijk wil ik deze app ook toevoegen aan mijn portfolio, om mijzelf nog beter te kunnen presenteren.

De favorieten van Noël

  • Apps: Waze, Skyscanner, Rome2Rio
  • Websites: YouTube, LinkedIn
  • Gear: Mijn oude Nintendo DS die nog altijd mee op reis gaat
  • Film: Inception, Star Wars, Interstellar
  • Muziek: Eigenlijk alles, maar vooral techno

Jouw Traineeship

Klaar om het beste uit jezelf te halen? Elke maand start er bij ons een nieuwe groep young professionals aan hun traineeship. Van development, tot Java tot testen. Iets voor jou? Lees verder of bekijk de vacatures.

  Naar Trainees en Starters  Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Sogeti Anne Karssies Young Professional Recruiter
Phone number: +31625560232

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs