Jan Willem Rulkens banner

Veel verantwoordelijkheid als Program Management Officer

Jan-Willem Rulkens ging bijna 17 jaar geleden naar zijn eerste opdracht als PMO bij een verzekeringsmaatschappij. Inmiddels vele opdrachten later heeft hij nog steeds veel plezier als PMO’er. Lees zijn blog of bekijk de vacature.

Naar vacatures

Mooie uitdaging

Kort na mijn start bij Sogeti, inmiddels 16 jaar geleden, ging ik op intake bij een grote verzekeringsmaatschappij in het westen van het land. De opdrachtgever zag in mij een goede rechterhand van de projectmanager en vroeg of ik die rol wilde invullen. Dit leek mij een hele leuke uitdaging en pakte deze graag met twee handen aan. Nu, meer dan 16 jaar later, heb ik nog steeds heel veel plezier en uitdaging in de rol van Program Management Officer (PMO’er).

Samen succesvol

Binnen Sogeti ben ik samen met meer dan 50 PMO collega’s begonnen aan het professionaliseren van onze eigen unit. Hiervoor hebben wij een roadmap opgezet, werkgroepen opgericht en activiteiten gedefinieerd. Deze hebben wij allemaal opgenomen op een Kanban-bord zodat wij de voortgang makkelijk kunnen bijhouden. Het is supergaaf om te zien hoeveel enthousiasme wij met zijn allen hebben om hier een succes van te maken. Naast het samenwerken in deze werkgroepen, delen wij ook graag onze kennis tijdens onze PMO-Lunches en op de PMO-Friday. Hierbij gaat het natuurlijk niet alleen om het kennisdelen, maar ook om samen veel plezier te hebben! Daarnaast hebben wij ook nog een actieve WhatsApp groep, waarin wij kennis met elkaar delen. Kortom: er hangt een goede sfeer.

Centrale rol

Bij mijn klant, een ministerie, ben ik nu ingezet als Program Management Officer van een heel mooi programma. Samen zijn wij bezig om een Enterprise Information Management systeem te implementeren. De gebruikers zitten écht op dit systeem te wachten, vooral omdat men met dit systeem aan de nieuwe WOO wet voldoet. Tijdens deze opdracht ervaar ik dagelijks waarom het werk van een PMO’er zo gaaf is. Als spin in het web doe ik mijn best om mijn omgeving te ontzorgen, zodat mijn omgeving optimaal kan blijven werken. Ik praat met iedereen binnen en buiten het project en doe daarmee waardevolle kennis op. Ik geef gevraagd en ongevraagd advies op basis van mijn ervaring, kennis en deskundigheid en challenge daar waar nodig. Dit geeft mij zoveel plezier en energie dat ik dit nog wel 20 jaar kan volhouden!

Wat zijn jouw favorieten?

  • Apps: WhatsApp, Facebook, Spotify, Netflix
  • Websites: Mural, LinkedIn, ZiggoGo
  • Gear: Mijn mobiel
  • Film: Films met een geschiedkundig tintje
  • Muziek: Fado, Jazz, Blues, 60’s & 70’s

Is plannen jouw tweede natuur?

Structuur zit je in het bloed. Is "gewoon goed" niet genoeg voor jou? Jij gaat voor perfect en zorgt voor de verbinding met elkaar! Klinkt dit als muziek in jouw oren? Neem dan contact op of bekijk de vacatures.
Naar vacatures

 

Kan ik je helpen?

Sogeti Sophie Ruijs Senior Recruiter
Phone number: +31629658020

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs