Front-end developer Emiel

Vol op de techniek los kunnen gaan

Vakmanschap staat op één

Emiel Kwakkel is 31 jaar en is Senior Front-end Developer. Hij levert graag met techniek een bijdrage aan de maatschappij. Daarvoor is hij bij Sogeti aan het juiste adres. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Agile principes

We helpen onze klanten bij het maken van websites en apps en dan met name het gedeelte wat de gebruiker ziet, dus echt de voorkant. Samen met de klant gaan we op zoek naar de wens van de gebruiker en bouwen dat. Bij Sogeti proberen we altijd met technologie voorop te lopen. We zijn een groep vakmensen en dat laten we ook zien naar onze klanten toe. We werken op basis van agile principes, zoals Scrum, SAFe en het Spotify model. Daarbij probeer je met het team in elke sprint zoveel mogelijk waarde toe te voegen.

Watch Met techniek een bijdrage leveren aan de maatschappij | Emiel Kwakkel on YouTube.

Opdracht bij de Politie

Ik ben op dit moment ingezet bij de Politie. We werken daar met een team van acht Sogetisten. Ik ben de Lead Ontwikkelaar binnen het team en daarmee verantwoordelijk hoe we met de techniek omgaan en het begeleiden van teamleden hierin. De afwisseling in het werk spreekt me aan. Zo werken we nauw samen met de agenten op straat en zorgen we er samen voor zorgen dat wat we bouwen ook op straat bruikbaar is. Aan de andere kant kan ik helemaal losgaan in de techniek. Daarbij komt nog dat we met deze opdracht ook echt een bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren. Dat laatste is wel iets waar ik vanuit mezelf steeds meer mee bezig ben.

We beginnen de dag met een dagstart. Daar geven we elkaar een update over wat je hebt gedaan, wat je gaat doen en of je hulp nodig hebt. Gedurende de dag werken we veel met pair-programming en hebben we ook overleggen met andere teams. Bij de dagafsluiting bespreken we informeel hoe de dag voor iedereen is gegaan. We hebben een leuk en ambitieus team, er heerst een goede sfeer. Dat er een goede sfeer is in een team is voor mij heel belangrijk en dat iedereen vakmanschap nastreeft.

Quote

"Ik heb het gevoel dat Sogeti 'We Make technology Work' echt waarmaakt. Het zit hem heel erg in de ‘we’ omdat we echt een mensenbedrijf zijn. Het is een hele fijne organisatie om voor te werken, met een hele fijn cultuur. En Technology is het uitdragen van vakmanschap. Ik vind dat we als Sogeti hierin heel erg vooroplopen en we dat ook elke dag aan onze klanten laten zien. "

Front-end frameworks

Op het moment werk ik veel met het Angular framework, daarnaast gebruiken we bij veel klanten ook React of Vue. Met een front-end framework kunnen we ons focussen op het bouwen van functionaliteit waar de klant echt wat aan heeft. Het front-end expertise heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, van knutselen met jQuery naar TypeScript, classes, functional programming en state management. Ook kunnen we met front-end technologieën bouwen aan back-ends, chatbots, mobiele apps en zelfs desktop apps. Om voorop te lopen in vakmanschap is het heel mooi om met een actieve community die kennis te delen. Dat doen we bij Meetups die we met het Frontend Core Team organiseren voor onze collega’s.

Sogeti als werkgever

Ik werk nu vijf jaar voor Sogeti en merk dat de organisatie mij blijft uitdagen in mijn ontwikkeling. Ik heb veel trainingen gevolgd op zowel persoonlijk als technisch vlak. Didactische vaardigheden, Agile Foundation, vergadertechnieken en zelfs persoonlijke coaching. Op technisch vlak ben ik ook zelf cursussen gaan geven, en krijg ik de mogelijkheid om conferenties en Meetups bij te wonen.

Privé is er dit jaar veel veranderd, ik ben vader geworden van Lise, mijn eerste dochter. Kraamvisite, heel veel kaartjes en zelfs opgestuurde rompertjes. Je merkt dat we meer zijn dan alleen collega’s. Het geeft me vertrouwen dat Sogeti ook de komende jaren, waar prioriteiten verschuiven, met me mee zal blijven groeien.  We zijn een grote organisatie, die altijd klein en persoonlijk aanvoelt. Het begint bij de organisatiestructuur waarin we zijn opgedeeld in divisies en communities, met veel leuke initiatieven. Zo hebben we met de Interaction Community mobile developers, designers, front-enders en output management een leuke club collega’s samengevoegd. Daarnaast zit het ook in de mindset van onze collega’s, van directie tot aan de receptionist. Iedereen is bereikbaar en staat open voor goede ideeën. 

Young Sogeti

Naast werk voor de klant doe ik ook veel voor Young Sogeti waarbij ik in het bestuur zit. Zo organiseer ik nu de competitie Young Sogetist of the Year. Daarnaast zit ik ook in het Young Management Team. En daarmee overleggen we elk kwartaal met de directie. Het leuke daaraan is dat je een inkijkje krijgt in allerlei verschillende werkvelden. Ik heb veel contact met sales, HR en ook een keer de directiekamer vanbinnen zien is heel motiverend. De meeste front-enders die de afgelopen jaren zijn gestart heb ik gesproken in een sollicitatiegesprek! Ook begeleid ik afstudeerders en geef ik opleidingen, bijvoorbeeld een training in Angular. Al die initiatieven samen zorgen er voor dat ik de organisatie goed heb leren kennen. 
 

De favorieten van Emiel:

  • Apps: Visual Studio Code
  • Website: LinkedIn
  • Gear: DJI Mavic Mini
  • Film: Into the wild
  • Muziek: Via con me – Paolo Conte

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Wil je weten of een baan als Front-end Developer ook bij jou past? Neem contact op of bekijk de vacature.

Naar vacature

Deel het verhaal van Emiel

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs