Wat is de impact van technologie op festivalbezoekers van het ADE?

Artificial Intelligence, Blockchain en robotics zijn interessante en veel belovende technologieën, maar in hoeverre ondersteunen en ondermijnen zij ons geluk? Ook de muziekindustrie krijgt te maken met deze digitale ontwikkelingen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de verslaving van festivalbezoekers aan hun telefoon?

Studenten en danceliefhebbers volgde op het Amsterdam Dance Event (ADE) de Digital Happiness Masterclass van Verkenningsinstituut Nieuwe Technolgogie (VINT). Hoe zij Digital Happiness ervaren zie je in onderstaande video. 

 

Invloed van digital op de belevingswereld van de festivalbezoeker

VINT's voorspelling is dat het aansluiten van digital bij het geluk van festivalbezoekers de nieuwe trend wordt. Digitale assistentes, persuasive technologies, VR/AR, en positive computing maken het mogelijk om heel dicht aan te sluiten bij de belevingswereld van de gebruiker. Tegelijkertijd groeit het besef bij de gebruiker dat de invloed van technologie op 'het gewone leven' ontzettend groot is. Dan is het zaak voor bedrijven en organisatoren om hier onderscheidend in te zijn: digitaal geluk wordt het nieuwe competitieveld.

Digital Happiness Reporters

De Masterclass was ook het startschot voor zes Digital Happiness reporters om verslag te doen van Digital (un)Happiness. Gewired met smart devices en een vlog camera bezochten zij diverse events van het ADE. De resultaten zie je binnenkort terug in een documentaire. 

Hoe zit het met Digital Happiness van jou en je organisatie?

Wil je meer weten over Digital Happiness en de impact daarvan op jou en je organisatie? Neem contact op.

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985