Wat doe je als High Tech Software engineer bij Sogeti? Steven vertelt het je.

Mijn naam is Steven van Dalen. De meeste collega's kennen mij als een energiek persoon binnen Sogeti! Ik werk bij Sogeti High Tech als software engineer en ik denk mee over technische ontwikkelingen zoals IoT en Wearables.

Welke passie heb jij voor IT?

Die is ontstaan vanuit elektronica. Al toen ik jong was probeerde ik alles aan elkaar te knopen. Daarna ben ik gaan programmeren om de elektronica die ik maakte of gebruikte steeds slimmer te maken. Eerst microcontrollers, daarna PC applicaties en apps. Nog steeds vind ik de combinatie van hardware en software het mooist, je bent daarmee namelijk vrij om elke vorm zelf te creëren.

 

Update visual Steven van Dalen

Wat is jouw grootste passie naast je werk en waarom? 

Ik heb veel hobby’s. Domotica is een van mijn grootste passies, mijn huis is volledig geautomatiseerd. Het huis herkent wanneer we thuis zijn, weg gaan en zelfs wanneer we gaan slapen of wakker worden. Domotica is een prachtig voorbeeld van het “aan elkaar knopen” van alles in huis. Van je weegschaal tot de deurbel.

Daarnaast fotografeer ik heel graag, dit is voor mij een mooie manier om tot rust te komen. Je kunt met fotografie de sfeer van het moment vast te leggen en die later nog eens beleven.

Mountainbiken en snowboarden zijn mijn sportievere hobby’s en hier kan ik wat van mijn energie in kwijt. 

Wat is je levensmotto?

"Begin each day as if it were on purpose". 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Dat hangt van dag af. De ene dag ben ik voornamelijk aan het ontwikkelen bij en voor de klant. Applicaties voor Cloud services bijvoorbeeld. Momenteel werken we aan mooie IoT oplossingen. De andere dag geef ik een workshop om een klant te helpen bij het ontwikkelen van een wearable device.

Wat was je leukste project, bij welke klant en waarom?

Het meest inspirerende project was in combinatie met VINT (het verkenningsinstituut voor nieuwe technologie) binnen Sogeti. We hebben een haalbaarheidsonderzoek gedaan voor het ontwikkelen van een wearable device om pakketten en post te kunnen traceren. Dit is een voorbeeld waar mens, techniek en software iets heel krachtigs vormen. Zo'n device kan iemand echt helpen in zijn werkzaamheden.

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Binnen Sogeti hebben we de IoT (Internet of Things) battle georganiseerd. Hier werken een aantal teams aan verschillende IoT concepten en prototypes. Hiermee heb ik me nog meer verdiept in IoT. Daarnaast zijn er verschillende cursussen en soft-skill workshops die ik heb gevolgd. Op die manier blijf ik me op persoonlijk en kennis gebied steeds ontwikkelen.

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Door mijn achtergrond van elektronic product development en huidige rol als software ontwikkelaar heb ik een vrij breed profiel. Het is erg leuk om mee te denken over complete oplossingen. Het begrijpen van het probleem achter de vraag en zo een oplossing te vormen met de klant waar deze zelf nog niet eens over na gedacht had. Het liefst zou ik doorgroeien naar een rol waar ik mijn creativiteit, kennis en energie kan gebruiken om mee te denken aan mooie oplossingen voor klanten.

Meer weten of werken als High Tech Software Engineer bij Sogeti? 

Kijk dan op onze vacature pagina. Wil jij meer weten over Steven of heb je een vraag aan hem? 

Naar de vacature pagina

Kan ik je verder helpen?