Ik ben Daniël Laskewitz, 30 jaar oud en werk inmiddels 4 jaar bij Sogeti als Office 365 Specialist. Naast mijn inzet bij diverse klanten ben ik lid van het Front-End Core Team. Het Front-End Core Team zet Front-End op de kaart, binnen en buiten Sogeti. Daarnaast ben ik ook bestuurslid van Young Sogeti. Een intern netwerk van professionals tot 32 jaar.

Waarom werk jij graag met IT?

Ik heb voor IT gekozen, omdat ik het mooi vind dat mensen geholpen worden met automatisering. Business productivity (het beschikbaar stellen van informatie, het presenteren van data, het ondersteunen van business-processen en het stimuleren van samenwerking tussen mensen, afdelingen en organisaties) is één van de grote pijlers van Microsoft en ik probeer dat zo goed mogelijk in te zetten bij klanten. Ik kan er erg blij van worden als een klant weer tevreden is en efficiënter kan werken.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn dag start altijd met een bak koffie, terwijl ik meteen even bijpraat met collega’s. Vervolgens open ik mijn e-mail, taken app en Visual Studio Team Services om te kijken welke taken beschikbaar zijn om op te pakken. Als ik belemmeringen zie die opgelost moeten worden kaart ik deze bij de stand-up aan, zodat het team dit direct kan worden opgepakt. 

Aansluitend ga ik verder met mijn taken, dit zijn meestal programmeer taken, maar soms ook overleggen over architectuur beslissingen of over nieuwe ontwikkelingen die effect kunnen hebben op ons werk.

Aan het einde van de middag ga ik regelmatig naar ons hoofdkantoor in Vianen. Zo vergadert het bestuur van het Young Sogeti regelmatig en bedenken we met elkaar formele en informele activiteiten. Daarnaast draag ik ook inhoudelijk bij aan de Microsoft Helden community en het Front-End Core team. 

Wat is je leukste Microsoft-project?

Momenteel ben ik betrokken bij Smart Workspace - dé digitale werkplek van Sogeti. Dit is het leukste project waaraan ik tot nu toe heb gewerkt. Vooral de afwisseling spreekt mij aan, want elke dag ziet er totaal anders uit. Het ene moment verzorg ik een workshop bij een klant. Het andere moment werk ik in teamverband aan een aanbieding. Met het team creëren wij dan voor de klant een digitale omgeving. Het is de afwisseling wat mij veel energie geeft.

Hoe blijf jij op de hoogte van ontwikkelingen in jouw vak?

Door diverse blogs te volgen en deel te nemen aan online cursussen van bijvoorbeeld online trainingsbedrijf Pluralsight, probeer ik bij te blijven bij nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast ben ik graag aanwezig bij diverse community-events, als spreker én als bezoeker. Maar ook binnen Sogeti is er een keur aan opleidingen die ik kan en mag volgen.

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Het lijkt mij uiteindelijk heel gaaf om Chief Technical Officer (CTO) bij een bedrijf te worden en verantwoordelijk te zijn voor de technische strategie. Het lijkt mij dan heel uitdagend om te kiezen op welke technieken je inzet en op welke niet.

Wat is je lijfspreuk?

Elke dag een beetje beter!

Wat doe je in je vrije tijd?

Relaxen doe ik meestal op de bank met een boek en een lekker muziekje op de achtergrond of met een van mijn favoriete series van Netflix. Daarnaast ben ik gek op reizen en dan in het bijzonder naar Scandinavië. Vorig jaar ben ik voor het eerst naar de Noordkaap geweest. Om daar te komen moest heel Noorwegen worden doorkruist. Vooral de natuur spreekt me erg aan, want de natuurparken zijn prachtig.

Zelf werken als Microsoft-specialist bij Sogeti?

Wil jij meer weten over werken bij Sogeti als Microsoft-specialist? Neem dan contact op met Daniël of kijk eens op onze werken bij Microsoft-pagina.

Naar werken bij Microsoft pagina