Wat doe je als Test Engineer bij Sogeti? Nathalie vertelt het.

Ik ben Nathalie Keuter en werkzaam als Test Engineer bij Sogeti.

Welke passie heb jij voor IT?

Ik vind het erg leuk om uit te pluizen hoe systemen en programma’s in elkaar zitten en hoe ze horen te functioneren. In mijn vorige werk ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met testen en dit beviel me zo goed, dat ik heb besloten om de overstap naar de IT te maken.

Wat is jouw grootste passie naast je werk en waarom? 

Ik houd erg van reizen, vind het leuk om nieuwe plekken en culturen te ontdekken. Daarnaast ben ik dol op wintersport, niet alleen het skiën zelf maar ook de après-ski ;-) Verder ben ik erg van het vrijwilligerswerk,  zo ben ik secretaris van de gymnastiekvereniging in mijn dorp en zet ik mij in voor de plaatselijke dorpsvereniging.

 

Nathalie Keuter update visual


Wat is je levensmotto?

‘Do it with passion or not at all’

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Op dit moment heb ik net mijn basisopleiding Testing afgerond. Onderdeel van deze basisopleiding was het volgen van een 3-weekse business course aan de University van Ohio. Hier heb ik geleerd om in een high-pressure Agile setting te presteren en concreet projectresultaat op te leveren. In Nederland heb ik vervolgens nog 3,5 week lang een specialisatieopleiding Testing gevolgd waar ik de volgende trainingen succesvol heb afgerond: Agile Foundation, Cover Foundation, Model Based Testing, XML, SQL en TMap Next. Nu is het wachten op mijn eerste opdracht. Mijn dagen staan nu vooral in het teken van netwerken, verder leren en reageren op binnengekomen opdrachten.

Wat was je leukste project, bij welke klant en waarom?

Ik ben nu nog aan het zoeken naar mijn eerste opdracht. Tijdens de business course in Ohio kregen wij elke week een nieuw project. Het leukste project wat ik hier gedaan heb, is het project waarbij wij een nieuwe dienst of product voor Sogeti moesten bedenken. Het leuke aan dit project was dat als je ook echt met een super leuk idee kwam, het zo maar echt uitgevoerd kon gaan worden. Daarnaast is het natuurlijk leuk om je helemaal in je bedrijf te gaan verdiepen en om te kijken waar nog mogelijkheden voor groei liggen.

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Door o.a. het volgen van workshops en opleidingen. Er is een ruime keuze aan cursussen beschikbaar en je wordt ook echt gestimuleerd om jezelf te blijven ontwikkelen. In overleg met je unit manager is ook alles mogelijk. Zo heb ik zelf de eerste workshops al gepland staan.

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Ik kijk nu vooral uit naar mijn eerste opdracht. Ik wil graag praktijkervaring op gaan doen en hetgeen wat ik allemaal geleerd heb gaan toepassen. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en uiteindelijk de specialist in mijn vakgebied worden.

Meer weten of werken als Test Engineer bij Sogeti? 

Kijk dan op onze vacature pagina. Wil jij meer weten over Nathalie of heb je een vraag aan haar? 

 

Kan ik je verder helpen?

Profielfoto Nicolette van der Heide
Manager Marketing & Communications
Phone number: +31 886 606 600