Ik ben Niek van Malsen en ik ben werkzaam als Testcoördinator bij Sogeti. In mijn huidige opdracht maak ik onderdeel uit van een scrum team.

 

Wat doe je als testcoördinator bij Sogeti? Niek van Malsen testcoördinator

Welke passie heb jij voor IT?

Ik vind het fantastisch om bij te dragen aan en onderdeel te zijn van een dynamische omgeving zoals de IT-branche. Deze branche is een constant veranderende wereld waarin je vaak wordt geconfronteerd met de nieuwste technologie. Dat fascineert mij enorm.

Wat is jouw grootste passie naast je werk en waarom? 

Mijn grootste passie is voetbal. Ik beoefen de sport al van jongs af aan en haal hier veel plezier en ontspanning uit. Als één team naar één doeltoe werken is het mooiste wat er is wat mij betreft.
 

Wat is je levensmotto?

“Dream as if you’ll live forever, live as if you’ll die today”(James Dean)

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag is behoorlijk gevarieerd. Ik ben bezig met het reviewen van user stories, het uitstippelen van de testaanpak en het opstellen en/of uitvoeren van testcases.

Daarnaast ben ik bezig met het begeleiden van collega’s in hun testwerkzaamheden, het automatiseren van testen en het uitbreiden van het automatische test framework samen met een Software Engineer. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren maak ik gebruik van tools zoals Jira, SoapUI, Selenium, Fitnesse en Visual Studio.

Als laatste voer ik ook af en toe Scrum Master-taken uit zoals het wegnemen van impediments en het begeleiden van verschillende meetings.

Wat was je leukste project, bij welke klant en waarom?

Mijn leukste project is tevens mijn huidige project bij Topicus. Ik heb daar de overgang van traditionele software ontwikkeling naar een (Agile)scrum werkwijze mee kunnen maken. Tevens is er veel aandacht voor innovatie en verbetering op allerlei gebieden (tooling, testen, programmeren, etc.) en is er veel ruimte voor eigen initiatieven.

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Ik ga zeer regelmatig naar cursussen en technische meetings om mijn kennis te verdiepen en te verbreden, zowel binnen als buiten mijn eigen vakgebied.  Verder ben ik ook lid van verschillende Communities waarbij veel aan kennisdeling wordt gedaan.

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Op korte termijn wil ik graag een keer een opdracht doen vanuit de rol als Scrum Master. Op de langere termijn lijkt een rol als (test)consultant op het gebied van Agile mij zeer interessant.

Wat geef je mee als tip aan je vakgenoten?

Blijf in jezelf investeren door bij te blijven met de laatste ontwikkelingen binnen de IT-branche en maak gebruik van de vele collega’s die altijd bereid zijn om je te helpen.

Meer weten of werken als Test Engineer bij Sogeti? 

Kijk dan op onze vacature pagina. Wil jij meer weten over testen kijk dan op onze expertise pagina.

Naar de vacature detailpagina

 

Kan ik je verder helpen?

Profiel foto Fedoua Azghiri Manager Arbeidsmarkt Communicatie
Phone number: +31615 47 26 53