arnaud-en-nathalie-werkgeluk-sogeti

Werkgeluk is voor iedereen anders

Dit is de week van werkgeluk. Wij vinden het belangrijk dat iedere Sogetist met een glimlach zijn of haar dag beleeft. Arnaud Muit (Finance Director) en Natalie Aubel (HR Businesspartner) vertellen je meer over werkgeluk. 

Arnaud, hoe kijk jij als Finance Director naar het thema werkgeluk? 

"Als eerste wil ik zeggen: Werkgeluk gaat over Sogetisten en is daarom een belangrijk thema. Wij streven met iedereen bij Sogeti naar de hoogste medewerkerstevredenheid, de hoogste klanttevredenheid en een boven-marktgemiddelde financiële performance en gaan voor de titel ‘het beste IT-bedrijf van Nederland’. Werkgeluk raakt al deze onderwerpen aan en is de basis voor onze visie. Gelukkige en tevreden Sogetisten kunnen immers creatiever zijn in hun klantopdrachten, wat weer zorgt voor een hogere klanttevredenheid. Meer werkgeluk gaat hand in hand met meer vitaliteit en meer successen. Zo behouden we ook een gezonde financiële performance. Voor mij persoonlijk haal ik mijn werkgeluk uit het contact met collega’s, praten over cijfers (past bij de rol...) maar ook daarbij het verhaal achter de cijfers delen. Daarmee maken we echt de verbinding met elkaar. Ik maak daarom regelmatig een wandelingetje door ons hoofdkantoor in Vianen, dan hoor ik weer allerlei mooie verhalen over de impact bij onze klanten en zo ik heb ik al veel onverwachte en goede gesprekken gevoerd." 

Natalie, jij bent HR Businesspartner bij Sogeti. Wat houdt dat in? 

"De missie die Arnaud omschrijft, ondersteun ik vanuit mijn rol als aanjager van werkgeluk. Een week van het werkgeluk is dan een mooi moment om stil te staan bij wat we allemaal doen en waarom wij als Sogeti werkgeluk belangrijk vinden. Wij geloven namelijk in het principe ‘Become your Best’, waarbij iedereen het beste in zichzelf naar boven haalt, jij jezelf kunt zijn en dat je je thuis voelt. Ik zet mensen graag aan tot mooie initiatieven die dit stimuleren."

Hoe draagt Sogeti bij aan het werkgeluk van Sogetisten? 

Arnaud: "Werkgeluk heeft ook met zingeving te maken, want werk wat we met elkaar doen moet wel resultaat opleveren of waarde toevoegen. Vanuit Sogeti willen we dat iedereen in een opdracht of project werkzaam is waar je goed past en waar je je talenten in kwijt kunt. En daarmee zelf of als team mooie resultaten bereikt voor de klant.  Uiteindelijk gaan wij ervoor dat hetgeen wat je doet, er echt toe doet en bijdraagt aan het hogere doel van de klant. Op deze manier kun je trots zijn op Sogeti als werkgever. Het maakt mij heel erg trots als ik weer hoor over een project wat succesvol is opgeleverd, maar ook als een collega vol passie vertelt over zijn of haar vakgebied. Uiteindelijk komt werkgeluk ook uit de medewerker zelf. Het verschilt per persoon wat belangrijk is voor diegene. We moeten het gesprek hierover blijven voeren en helpen onze careermanagers ook om de juiste vragen te blijven stellen. Het blijft maatwerk, werkgeluk heeft voor iedereen een andere betekenis." 

Natalie: "Het is zeker maatwerk, maar we kijken ook naar alle contactmomenten die je met Sogeti hebt, zodat we het thuisgevoel blijven creëren. Als wij de zaken goed op orde hebben, dan kun je als medewerker ook de persoonlijke momenten die invloed hebben op je geluksgevoel makkelijker verwerken. Bijvoorbeeld als een collega een kindje krijgt, dan zorgen we dat je zo goed mogelijk wordt begeleid. Tijdens en na de zwangerschap. Het helpt dan echt, dat we bij Sogeti de boel goed op orde hebben. "

Natalie, er gebeurt altijd veel bij Sogeti... zijn er nog zaken die ons werkgeluk beïnvloeden en zeker niet mogen missen in dit interview? 

"Of je nou een starter of ervaren professional bent, wij geloven dat er altijd nog ruimte is voor groei en ontwikkeling. Ook op persoonlijk vlak. Hiervoor bieden wij zowel opleidingstrajecten als ook uitdagende klantopdrachten. Samen creëren wij een veilige omgeving waarin je kan leren, vragen stellen en fouten mag maken. Omdat we het samen doen, gaat het niet alleen sneller, maar is het vooral ook veel leuker. Ik wil iedereen van Sogeti vooral uitnodigen om een kijkje te nemen op al onze platformen waar je een opleiding of training kunt volgen. We hadden een paar weken geleden ook een super mooi vitaliteitsinitiatief op kantoor Vianen. Georganiseerd door Young Sogeti. Ook zoveel mogelijk betekenisvolle opdrachten scoren bij klanten zoals 'The Ocean Clean up', dat blijven we doen!  We creëren ook veel Sogeti momenten, zoals de 20 jarige Sogeti verjaardag in juni, maar natuurlijk ook community bijeenkomsten om samen te komen met vakgenoten. "

Arnaud: "Echt mooi om alle Sogetisten zo samen te zien. Joost Ramaekers zei laatst in SogetiTV dat het één van de mooiste momenten van het jaar was... zo zie ik het ook. Zo waardevol om al onze Sogetisten met partners of familie op onze gezamenlijke verjaardag te zien. Laten we elkaar blijven opzoeken, daar wordt mijn werkgeluk en ik hoop ook van velen... nog beter van!"

Omdat goed altijd beter kan

Wij zijn een technologiebedrijf in hart en nieren waar jij in staat wordt gesteld het beste uit jezelf naar boven te halen. Of je nou een starter bent of al werkervaring hebt, jouw talent kan altijd verder groeien. Werken bij Sogeti is werken in een omgeving waar werkgeluk centraal staat. Bekijk jouw mogelijkheden of neem contact op voor meer informatie.

Naar vacatures

 

Kan ik je helpen?

Nicolette van der Heide - Sogeti Manager Marketing & Communications
Phone number: +31651439020

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs