Ik ben Yvonne Nieuwenhuijzen en sinds drie jaar ben ik bij Sogeti werkzaam als Functioneel Beheerder.

Welke passie heb jij voor IT?

Mijn passie in de IT ligt aan de gebruikerszijde van applicaties. Ik luister graag naar de eisen en wensen van gebruikers ten aanzien van de applicatie en ga dan op zoek naar de juiste oplossing. Daarnaast kom ik waar nodig voor hun belangen op wanneer er beslissingen worden genomen. Ook informeer ik de gebruikers over onderhoud, verstoringen en nieuwe functionaliteiten.

 

FB Yvonne

Wat is jouw grootste passie naast je werk?

Mijn grootste passie buiten werk is motorrijden. Ik kom helemaal tot rust wanneer ik op mijn Harley door polders rijd, bosluchten opsnuif en op plekken kom waar ik nog nooit geweest ben. Zo maak ik mijn hoofd leeg in het weekend en ben ik weer helemaal opgeladen wanneer mijn werkweek begint.

Wat is je levensmotto

Doe het goed of doe het niet.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Het leuke van mijn werk is dat geen dag hetzelfde is. Het is incidentgedreven waardoor ik ’s morgens vaak niet weet wat ik in de loop van de dag aan het doen ben. Het kan zomaar zo zijn dat ik mijn agenda volledig moet omgooien als er een ernstige verstoring optreedt in een van de applicaties die ik beheer.

Wat was je leukste project?

Lastige keuze, maar dan kies ik voor het project van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland; Het energielabel voor woningen. Ik vond dit een interessante opdracht vanwege het onderwerp. Je draagt bij aan een applicatie die een groot deel van de maatschappij aangaat, namelijk zo’n 7,5 miljoen huiseigenaren. Ik denk dat ik qua aantallen gebruikers nooit meer zo’n grote applicatie zal beheren. Het was een veelzijdig en soms chaotisch project met veel stakeholders. Ik was de spin in het web tussen gebruikers, ontwikkelaars, projectmanagers, systeem beheerders en database beheerders. Nog steeds draag ik mijn steentje bij om alles in goede banen te leiden.

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Ik kan mij verder specialiseren door verschillende opdrachten voor Sogeti uit te voeren bij verschillende klanten. Hierdoor leer je steeds nieuwe zaken binnen het vakgebied functioneel beheer. Daarnaast heb ik de mogelijkheid om trainingen te volgen om nieuwe certificeringen te halen.

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Ik ben pas sinds kort werkzaam als Functioneel Beheerder en wil vooral mijn vak goed begrijpen en alle facetten leren kennen. Functioneel Beheer wordt bij ieder bedrijf anders ingevuld. Ik heb geen exact beeld waar ik over een aantal jaar wil staan. Dat kan denk ik ook niet als je in de IT werkt. Deze ontwikkelt zich zo razendsnel dat de wereld er over vijf jaar waarschijnlijk heel anders uit ziet. Het veranderlijke en afwisselende in mijn werk vind ik juist leuk, omdat ik mij dan niet snel zal vervelen.

Meer weten of werken als Functioneel Beheerder bij Sogeti? 

Kijk dan op onze vacature pagina. Wil jij meer weten over Functioneel Beheer kijk dan op onze expertise pagina.

Naar vacatures