Sterre en Robert stage

Zo vader, zo dochter

In vaders voetsporen

Sterre Koornneef loopt sinds 1 februari stage bij Sogeti. Daarmee treedt ze een beetje in haar vaders voetsporen die ook voor Sogeti heeft gewerkt. Tijd voor een gesprek tussen vader en dochter. Lees haar blog of bekijk direct de mogelijkheden.

Naar studenten

Van dropje naar...

Tijdens het zoeken naar een stageplek zag ik de naam Sogeti voorbijkomen. Toen ik mijn vader vertelde dat ik daar had gesolliciteerd kwam er direct een glimlach op zijn gezicht. Twaalf jaar geleden heeft hij daar namelijk zelf ook gewerkt. Toen kende ik Sogeti alleen nog als het werk van mijn vader en waar ze van die lekkere dropjes hadden, nu ken ik Sogeti als een superleuke stageplek.

Hoe het allemaal begon

Van 2001 tot 2008 heeft mijn vader, Robert Koornneef, bij Sogeti gewerkt als Programma Manager, Management Consultant en Management Consultant Strategic Sourcing. Toen hij in 2008 een project had bij een Amerikaanse e-Business organisatie kreeg hij het aanbod om daar te gaan werken als Global Director e-Business IT. Een mooi aanbod wat hij toen heeft aangenomen. Maar nog altijd spreekt mijn vader met plezier en trots over Sogeti. Het leek hem daarom ook een perfecte plek voor mij om stage te lopen. Hij waardeerde bij Sogeti vooral de dynamiek en het samenwerken met andere vakmensen met liefde voor IT. 

Beginnen bij Sogeti

Omdat ik zelf nu vier weken bij Sogeti meewerk was ik ook erg benieuwd hoe zijn begin was. Het warme welkom en directe vertrouwen is iets wat we beide hebben ervaren. Ik vroeg hem dan ook of hij denkt dat Sogeti veel is veranderd in de afgelopen jaren. Hierin verraste hij mij met het antwoord 'ja'. “Ieder bedrijf moet zich blijven ontwikkelen in een veranderende markt. Er zijn veel nieuwe technologieën en vormen van diensten. Wel lijkt het DNA van Sogeti nog hetzelfde te zijn. Het mensgerichte en de passie bijvoorbeeld, dat is er nog steeds.” Dit vond ik wel mooi om te horen. “Een bedrijf in een branche als de IT kan natuurlijk niet stil blijven staan maar de kernwaardes van een bedrijf veranderen niet zo maar”. 

Netwerken binnen Sogeti

In deze eerste weken heb ik ondanks het thuiswerken al veel nieuwe mensen leren kennen. Ik zie al in het marketing-, recruitment- en Java-team dat er een goede sfeer hangt. Ik vroeg mijn vader of hij nog vaak contact heeft met oud-collega’s van Sogeti. Hij noemde wat namen die ik wel vaker voorbij hoor komen en dat dat allemaal oud-collega’s van hem zijn vanuit Sogeti. Ook komt hij tijdens zijn werk wel eens oud Sogetisten tegen, “en dat werkt vaak toch net wat lekkerder samen”. Voor mij is dat dus een mooi vooruitzicht dat ik een goed netwerk aan het opbouwen ben binnen Sogeti waar je ook echt wat aan hebt. 

Sogeti goede stageplek?

Als laatste vroeg ik hem nog twee dingen. Waarom hij denkt dat Sogeti een goede stageplek is voor mij en of hij zelf nog ooit terug zou willen gaan naar Sogeti. Op de eerste vraag zei hij omdat Sogeti je veel kansen geeft om jezelf te ontwikkelen en omdat het goed aansluit bij mijn ambities. De tweede vraag vond ik wat riskanter om te vragen maar ik was toch heel erg benieuwd. Gelukkig was het antwoord “ja, als het voor beiden een positieve business case oplevert, dan zeker. Ik draag Sogeti nog altijd een warm hart toe. Het was één van de leukste werkgevers waar ik voor heb gewerkt”. Nu hoop ik dat ik na mijn stageperiode net zulke leuke verhalen heb over Sogeti en wie weet kom ik ergens nog wel zo’n lekker dropje tegen. 

Favorieten van Sterre:

  • Apps: Instagram, Discord, Snapchat, LinkedIn
  • Websites: YouTube, 
  • Gear: Nintendo Switch, PC
  • Film: The Dark Knight & Inception
  • Muziek: House, Rap, Pop

Heb jij interesse in een toffe afstudeerstage?

Ontdek de mogelijkheden bij Sogeti!

Naar studenten

Deel het verhaal van Sterre!

Stage? App me!

Anouk van der Lijn Recruiter
Phone number: 06 2575 4689

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs