Arjan-projectmanager

Aanpakken en leren als Projectmanager

Arjan van Vugt is projectmanager. Geen dag is hetzelfde en dat is precies waarom hij zich bij Sogeti als een vis in het water voelt. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Planning en creativiteit in projectmanagement

Bonjour, ik ben Arjan van Vugt en woon nu alweer bijna 15 jaar in Utrecht. Ik vind het daar heerlijk; er is ontzettend veel te doen en ik onderneem dan ook veel met vrienden en familie. Sinds november 2022 ben ik met veel plezier werkzaam als senior projectmanager bij Sogeti. Hiervoor heb ik een tijd bij de Gemeente Utrecht gewerkt en daarvoor 10 jaar bij Ericsson.

Misschien heb je het idee dat projectmanagement iets is als “Er is een planning, iedereen weet wat er moet gebeuren, dus je kunt heerlijk relaxt richting de thuishaven laveren.” Ik kan je vertellen, niets is minder waar en daar ben ik blij om. Geen dag is hetzelfde en daaruit haal ik mijn energie. Uiteraard begint het bij structuur en planning, maar creativiteit en ad hoc in staat zijn oplossingen te verzinnen is net zo belangrijk of wellicht nog wel belangrijker. De kunst is om beide kwaliteiten in hun kracht te laten komen, zonder dat ze elkaar overvleugelen.  

Starten in Coronatijd

Zoals menig collega meegemaakt heeft, ben ook ik bij Sogeti terechtgekomen door een vriend die er al werkte. In mijn optiek wil dat twee dingen zeggen: ten eerste, je past bij de cultuur van de organisatie want iemand die je allang kent geeft niet zomaar je cv af. Ten tweede: je wilt ook de naam van je vriend hooghouden dus doe je extra hard je best. Dit is ook datgene, wat me vanaf dag een opviel: het familiegevoel dat ik ervoer op de twee onboarding-dagen enerzijds, de niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit anderzijds. Heel veel capabele mensen, die standaard al die extra stap zetten zonder dat het hun gevraagd is. 

Kort samengevat kan ik mijn professionele eerste jaar bij Sogeti opdelen in twee stukken. Begonnen in Coronatijd. Dat was dus vier maanden vanachter een laptop werken voor een klus binnen Sogeti. Ik kende nog bijna niemand en niemand kende mij. Gelukkig viel ik niet in het diepe want er waren directe collega’s die konden meedenken en meewerken. In maart 2021 ben ik aan een opdracht bij KPN begonnen als security projectmanager en dat bevalt me tot op heden uitstekend. 

Doorpakken na Coronatijd

In vergelijking met eerdere werkgevers vind ik het prettig dat er bij Sogeti veel aandacht is voor het individu. Op gezette tijden heb ik overleg met mijn career manager, terwijl ik ook maandelijks (online) kan aanschuiven bij de lunchbijeenkomsten met mijn medeprojectmanagers. In de community- en divisiebijeenkomsten, die zo nu en dan afgewisseld worden met een activiteit, kom ik met collega’s in contact die ik normaal gesproken minder vaak tegenkom. Het is fijn, dat deze bijeenkomsten of activiteiten georganiseerd worden. Aangezien ik al bijna een jaar extern gedetacheerd ben, waar ik geen Sogeti-collega’s op de werkvloer tegenkom, heb ik op deze manier toch de mogelijkheid met collega’s in contact te komen, zoals dat normaliter ook zou gebeuren wanneer je voltijd in Vianen werkt.

Eigen ontwikkeling

Naast de eerdergenoemde informatieve en sociale bijeenkomsten word je ook gestimuleerd je eigen ontwikkelpad te volgen.  Dit vind ik erg belangrijk. Stilstand vind ik namelijk echt achteruitgang. Op dit moment ben ik de universitaire studies Rechtsgeleerdheid en Filosofie aan het afronden. Hierdoor staat mijn professionele ontwikkeling op een iets lager pitje, maar mijn voornemen is me volgend jaar verder te gaan verdiepen in cybersecurity. Hiermee ben ik de laatste tijd veel bezig en heeft mijn interesse gewekt. Fijn dat daar binnen Sogeti mogelijkheden voor zijn.

Wat zijn jouw favorieten?

  • Apps: WhatsApp, Spotify
  • Websites: vi.nl, atlasobscura.com
  • Gear: Grohe Red (geweldige uitvinding)
  • Film/series: Better Call Saul/Breaking Bad, Seinfeld, Sopranos
  • Eten/restaurant: Le Mignon (Utrecht), Maeve (Utrecht)

Projectmanager bij Sogeti

Kortom, ik kan iedereen aanbevelen om bij Sogeti als projectmanager aan de slag te gaan. Ik ben hier pas een jaar maar zie nog vele mooie kansen.  Mocht je vragen hebben, schroom je dan niet contact met me op te nemen. Of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Sogeti Maaike Somers Recruiter
Phone number: +31625755508

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs