t-shape-beheerder

De T-shaped beheerder

Veel organisaties omarmen DevOps. Lees meer over DevOps werken in onderstaande blog van collega's René Roelands en Raymond Swinkels. Of bekijk de mogelijkheden om hun collega te worden.

Naar vacature

DevOps in organisaties

Juist, we gaan DevOps werken! In deze tijd hebben veel organisaties die keuze al gemaakt. Of ze nu al lang of kort bezig zijn met het implementeren, vaak zijn ze zoekende naar de juiste manier van werken voor hun organisatie. Want, zoals gezegd, als er één aspect is aan DevOps wat van belang is, is dat aard en cultuur van de organisatie.

Dat geldt zeker voor een belangrijk uitgangspunt van DevOps: de teams zijn verantwoordelijk voor de gehele lifecycle van hun producten. Ontwikkeling en beheer wordt door het team geregeld en hoe dat ook precies plaatsvindt: ze zijn verantwoordelijk. 

Gevolgen van DevOps

Dit is een, volgens ons, geheel terechte ontwikkeling. Te lang hebben we in die beruchte silo’s gewerkt met de overgangsmomenten tussen projecten en beheer, toll gates, quality gates, acceptatiecriteria enzovoorts. Daar kwam ook vaak bij dat er maatregelen moesten worden getroffen om aan "de voorkant" te garanderen dat de overgangen tussen die silo's niet mis zouden gaan.

Een belangrijk gevolg van de gedeelde teamverantwoordelijkheid is dat teamleden zoveel mogelijk elkaars werk moeten kunnen overnemen. Dat betekent dat er meer van je competenties wordt verwacht. We gaan T-shapen! Laten we dat eens bekijken vanuit het perspectief van een beheerder omdat daar in onze ervaring de impact erg groot is.

Kwaliteit en stabiliteit 

Als beheerders hebben we van oudsher een paar sterke eigenschappen en zoeken we naar kwaliteit en vooral stabiliteit. In het geweld van nieuwe ontwikkelingen zoals doorrazende projectteams, veranderingen in technologie en de markt, is dat een kracht die ervoor zorg draagt dat impact bekend is en beheersbaar. Daar hoort een bepaalde attitude bij. Met name een van standvastigheid en vasthoudendheid.

Echter, in het IT landschap, zijn de manieren van werken en de bijbehorende kenmerken compleet gekanteld. Natuurlijk is kwaliteit nog steeds van groot belang, maar snelheid en het inmiddels beroemde “leveren van waarde” nog meer. De werkwijzen hebben zich daarop aangepast en dus werken we nu vooral op een DevOps manier.

De DevOps transitie heeft ontegenzeggelijk een grote impact op beheerrollen. Om als beheerder te begrijpen wat die impact is, is het vooral belangrijk een goed inzicht te krijgen in de omgeving, het team en de dynamiek waarin je terecht komt. Niet alle DevOps teams zijn gelijk. Wat wel gelijk is zijn de rituelen en werkwijzen. Inhoudelijk kunnen er grote verschillen zijn. Waar moet je als beheerder op letten en wat moet je weten?

Waar let je op?

Vooropgesteld: wat is T-shaped eigenlijk voor onze (deze) organisatie? Wat wordt ermee bedoeld? Probeer dat duidelijk te krijgen. Dat is niet voor elke organisatie even makkelijk, dus neem daar goed de tijd voor. Naast de eerste uitdaging om dat duidelijk en inzichtelijk te maken, kan het ook per team verschillen. Maak duidelijk waar je grenzen liggen, welke duidelijkheid je nodig hebt en waar de verantwoordelijkheden liggen.

Ten tweede zul je onherroepelijk werkzaamheden erbij of in plaats van huidige werkzaamheden krijgen. Stem goed onderling met de andere teamleden af waar je kracht zit en interesses liggen. Eén aspect van DevOps is dat het team een organisch geheel is en kan veranderen in de tijd en afhankelijk van bezetting. Bedenk ook in welke werkzaamheden je jezelf zou willen ontwikkelen.

Als beheerspecialist in een DevOps team heb je een bepaalde opdracht. Onderzoek wat de impact is van DevOps op jouw vakgebied. Daar zijn inmiddels veel bronnen voor. Kom dus beslagen ten ijs. Men zegt niet voor niets dat een goede voorbereiding het halve werk is!

De kracht van DevOps

Een kracht van DevOps is leren en veranderen. Sta daar open voor. In een DevOps wereld is niets in beton gegoten, behalve dat we waarde aan de business moeten leveren.

Dus, ja de verandering en impact zijn groot; de “oude” manier van werken komt echt nooit meer terug, maar de voordelen zijn er ook naar. Met de juiste attitude en inzichten kunnen we vanuit beheer de goede zaken uit het verleden meenemen en een plaats geven in die dynamische DevOps wereld. En dus ook onze persoonlijke uitdagingen aangaan en werkplezier vinden in ons nieuwe team. Zie T-shapen als een kans, want misschien was de beheerder altijd al T-shaped?

Meer weten over wat DevOps voor jouw organisatie kan betekenen?

Wil je meer weten over de ontwikkelingen rondom DevOps en wat het voor jouw organisatie of team kan betekenen? Laat het ons gerust weten en kom in contact met onze DevOps specialisten.

Of lees verder op onze Functioneel Beheer pagina.

Naar Functioneel Beheer

Kan ik je helpen?

Sogeti Sigrid van t klooster Lead Recruiter
Phone number: +316 53261400