mustafa-projectleider

Goed afstemmen als projectleider

Mustafa Taptik werkt pas een jaar bij Sogeti maar hij heeft al meerder certificaten behaald. Hij heeft de ambitie om door te groeien naar Projectmanager. Benieuwd naar zijn ervaring bij Sogeti? Lees dan verder of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Het belang van certificaten

Ik ben 1 jaar geleden gestart bij Sogeti. Ik zou aan de slag gaan als senior Project Management Officer (PMO) maar ben vrijwel direct gestart in de rol van Projectleider. Mijn ambitie is om door te groeien richting Projectmanager en dit is een mooie opstap. Als Projectmanager ben je veel bezig met het structuren en organiseren van het project, en dat vind ik leuk in een opdracht! In eerdere werkervaring heb ik al soortgelijke functies vervuld. Toen ik bij Sogeti begon miste ik hiervoor nog bepaalde certificaten. Het was erg fijn dat Sogeti het mij mogelijk heeft gemaakt om deze certificaten te behalen, denk hierbij aan IPMA D, Prince2, SAFe, Scrum Master en Product Owner. Ik heb dit allemaal met mijn manager besproken om zo de verdere groei in mijn carrière te stimuleren. Dit helpt om de goede richting opgestuurd te worden om zo mijn ambities waar te kunnen maken!

Communiceren met stakeholders

Als je naar PMO en projectmanagement kijkt, zijn het een hele brede rollen waarmee je in verschillende branches aan de slag kan gaan. Aan de projecten die je doet zit altijd een start en eind, planning, begroting en moeten de juiste competenties en kennis in een team geplaatst worden. Mijn laatste rol die ik vervuld heb was die van Projectleider waarbij ik 10 projecten heb geleid. Ik had constant minimaal 4 projecten tegelijk lopen waarbij ook vaak dezelfde mensen nodig waren. Dit leverde soms een uitdaging in de communicatie met alle stakeholders. Hier ben ik in een dynamische escalatiecultuur terechtgekomen.  Het was voor mij de uitdaging om alle verwachtingen van de stakeholders te managen. Uiteindelijk is het natuurlijk goedgekomen, de communicatie bij een escalatiecultuur was zeker mijn grootste leermoment uit mijn tijd daar! Ik vind het daarom ook erg belangrijk om binnen een opdracht goed af te stemmen wat de klantverwachting is.

Leerzaam maar vooral ook leuk

Er zijn meerdere redenen waarom ik voor Sogeti heb gekozen. Allereerst is Sogeti een goede en warme werkgever. Je kunt bij Sogeti veel in de keuken kijken bij verschillen bedrijven en krijg je de mogelijkheid om verschillende rollen te vervullen, zowel intern als extern. Hiernaast leer je veel verschillende bedrijfsculturen en mensen kennen wat je weer zal helpen in je volgende opdracht. Ook is IT de toekomst. Ik vind het belangrijk om mee te gaan met de tijd, en IT is een belangrijk onderdeel om relevant te blijven! Ook het feit dat Sogeti deel uitmaakt van de internationale Sogeti-groep, met daarbinnen veel kennis en verschillende culturen. De uitjes, kennissessies, openheid van de mensen en het meewerken aan deze blog maken het werken bij Sogeti erg leuk!

De verbinding houden met Sogeti

De verbinding met Sogeti wordt gemaakt met de aanwezige groepsapps en daarnaast is het altijd fijn om bij Sogeti op kantoor te werken terwijl ik een opdracht uitvoer voor de klant! Samen met collega’s kan er dan weer kennis uitgewisseld worden en het is er altijd gezellig. Als je dit leest, weet dan dat er veel mogelijk is bij Sogeti. Door te weten wat je wilt in je carrière kan Sogeti je zeker helpen met groeien in je carrière!

De favorieten van Mustafa

  • Apps: WhatsApp

  • Website: Disney+

  • Gear: Auto

  • Film: Alles van Marvel

  • Eten: Als het maar lekker is, sushi, Turks, burgers, Italiaans

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je meer weten over wat Sogeti voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Sophie of bekijk de vacatures. 

Bekijk vacatures             Business en it bij Sogeti

 

Kan ik je helpen?

Sogeti Maaike Somers Recruiter
Phone number: +31625755508

Projectleiding bij Sogeti

Ben je benieuwd hoe projectmanagement gaat bij Sogeti? Bekijk dan onze vak pagina!

Business en it bij Sogeti