marchel-victor-cloud-sogeti

Advies van een ervaren cloudprofessional aan een startende 

Marchel Klip en Victor Mol werken beide als cloud professional. Marchel heeft al veel ervaring in het vak en Victor is net gestart. Ben je benieuwd naar welk advies zij elkaar geven? Lees het hier of word hun collega.

Naar vacatures

Cloud professionals en hun huidige rol 

Marchel is begonnen als Cloud Architect bij Sogeti. “Ik vind Sogeti een geweldige organisatie. Alles is mogelijk en iedereen staat open om elkaar te helpen,” vertelt Marchel. Hij is uiteindelijk terecht gekomen bij het Sogeti smart Workspace waar hij het nog steeds naar zijn zin heeft.  Sinds kort is hij ook de lead consultant wat betekend dat hij verantwoordelijk is voor de werkzaamheden bij diverse klanten.

Victor volgt een leertraject en is momenteel lead bij de service desk van Achmea. Victor: “Het bevalt me heel goed en we zitten met een leuk team. Ik ben benieuwd naar mijn volgende opdracht want over een paar maanden stroom ik door.” Tijdens het traject is Victor bezig met het bijspijkeren van zijn kennis en begint daarna met de traineeship.

Ontwikkeling en cursussen

Victor: ‘’hoe ben jij gekomen waar je nu bent en heb je nog een tip voor mij?’’

Marchel: ‘’Ik werk al jaren in de IT, voornamelijk in het MKB. Ik heb gekozen voor Sogeti omdat het een groot bedrijf is met een breed portfolio. Wat mij heeft geholpen met mijn carrière is blijven ontwikkelen. Ik zou je adviseren om veel cursussen te doen, zodat je weet waar je in wil groeien. Hierdoor doe je kennis op, kom je er achter wat er mogelijk is en waar je goed in bent.” 

Victor: ‘’Dat is een goede tip! Ik ga binnenkort deelnemen aan het Ohio traject waarin veel aandacht is voor softskills. Daar heb ik heel veel zin in! Ik heb een ITIL-certificaat en werk hier dagelijks mee. Daarnaast focus ik op Workspace en natuurlijk Azure. Daarom heb ik de MS-900 en SC-900 certificaten gehaald. AZ-900 staat ook op de planning. 

Gouden tip om te groeien als professional

Marchel: “Mijn gouden tip aan jou is om jezelf tijd te geven om basiskennis op te doen en nog breed te houden. Je bent jong en zoek wat je leuk vindt! Vraag collega’s wat zij hebben gedaan en waarom een bepaald onderwerp hen interesseert. Bij Sogeti is veel mogelijk, dus daar moet je van profiteren!”

Victor: “Ik ben benieuwd naar Azure en wil daar meer over leren. Ik zie mezelf ook in de rol van Scrum master of careermanager. Nog best verschillend dus! Hoe blijf jij je eigenlijk verder ontwikkelen?”

Marchel: ‘’Ik heb verschillende cursussen gedaan op gebied van Azure, AWS, Workspace en ben nu aan het leren voor enterprise architect. Ook cursussen die niet per se met mijn opdracht te maken hebben. Het geeft mij een breder beeld van werken in de IT. Als architect moet je een helikopter view hebben, dat verkrijg je door ervaring en kennis.’’

Into the cloud?

Ben jij graag ‘up to date’ als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op het Cloud vakgebied én jeuken jouw handen om deze kennis in de praktijk toe te passen? Bekijk dan onze cloudvacatures of neem contact op met Jurjan voor meer informatie.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs