Bart-AWS

Als AWS Cloud Engineer naar re:Invent in Las Vegas

Bart Mommers werkt bij Sogeti als Senior Cloud Engineer. Hij heeft een actieve rol in de AWS community en dat wordt beloond! Hij mag namelijk met een aantal collega’s naar re:Invent in Las Vegas. Wil je weten hoe? Lees dan zijn blog verder

Snelle start door Mr AWS

Twee jaar geleden ben ik bij Sogeti gestart en heb ik de Ohio Business Course gevolgd. Na dit traject heb ik een interne cloud opleiding gedaan waardoor ik helemaal klaar was om een opdracht te gaan doen. Helaas konden we niet direct een passende opdracht vinden maar dit hield mij niet tegen. Ik ben intern in gesprek gegaan en raakte snel gesprek met Mr AWS binnen Sogeti, Menno Stroes, onze Subject Matter Export. Hij wist een plekje voor mij te regelen bij het multi client team waar ik tijdelijk mee kon werken, maar al snel veranderde dit in een vaste opdracht. Hier heb ik uiteindelijk acht maanden geholpen met het maken van een innersource library, bestaande uit veilige, kant-en-klare modules te gebruiken bij verschillende klanten. Tijdens deze periode heb ik ook nog kort een opdracht gedaan voor een andere klant. Hier waren we bezig met een architectuur op basis van AWS IoT, EKS en S3 om medische algorithmes te laten draaien.

Doorgroeien als Senior Cloud Engineer

Na acht maanden bij het multi-client team heb ik de stap gezet naar mijn eerste resultaat-verplichte opdracht. In een centraal, door Sogeti georganiseerd team, werk ik aan architecturen en platforms voor diverse applicaties van verschillende klanten. Ondertussen ben ik ook doorgegroeid naar Senior Cloud Engineer. In deze rol houd ik mij voornamelijk bezig met grotere projecten: migraties, optimalisaties of transformaties. Ons team bestaat uit negen Sogetisten, en voor operationele werkzaamheden krijgen we ondersteuning van een team uit India. In ons team weten we goed wat iedereen kan en kunnen we op elkaar vertrouwen. Iedere dinsdag werken we samen op kantoor wat heel fijn is voor de samenwerking. Dit deze momenten kan je makkelijk overleggen en leer je ook veel van elkaar; het is immers toegankelijker om iemand ‘even’ aan te tikken, of te spreken bij het koffieapparaat, dan het is om een afspraak te maken of te bellen. Zelf probeer ik helemaal up-to-date te zijn door geregeld naar events te gaan en trainingen en certificeringen te doen. Op dit moment heb ik mijn pijlen gericht op AWS DevOps Professional, maar hiervoor ga ik eerst AWS Developer Associate-level behalen.

AWS Guild

Naast mijn normale werkzaamheden ben ik ook onderdeel van de AWS Guild van Sogeti. Minimaal één keer per maand komen we samen om kennis te delen en om te netwerken; natuurlijk ondersteund en afgesloten door een hapje en drankje op kantoor. Het volgende moment dat we samen gaan komen is een viewing party tijdens re:Invent, voor de grote Keyote van Werner Vogels, de CTO van AWS. Tijdens deze presentatie worden grote product-updates gegeven die dan, of binnenkort beschikbaar komen op AWS, ondersteund met interessante use-cases en andere technologische hoogtepunten. Het leuke aan de AWS Guild is dat het onze collega’s verbindt en je van elkaar kan leren.

Met Sogeti naar re:Invent in Las Vegas

Een tijdje geleden werd ik samen met een andere collega gevraagd of ik mee wilde denken over de toekomst voor AWS binnen Sogeti. Toen we deze meeting hadden bleek het om iets heel anders te gaan: we werden namelijk verrast met een ticket naar re:Invent in Las Vegas. Ik vind het echt super tof om te zien dat mijn inzet van de afgelopen tijd zo wordt beloont. Zelf kijk ik echt uit naar de technologie en dat is dan ook waar mijn focus op zal liggen de komende week. Ik heb super veel zin om allemaal mensen te leren kennen en te horen wat zij allemaal doen met AWS. De zondag vóór het evenement hebben we met alle vijf Sogeti collega’s afgesproken voor wat leuke en gezellige activiteiten. Het evenement re:Invent is van maandag tot vrijdag middag dus het zal een intensieve week worden, maar natuurlijk ook super leuk en leerzaam. Overdag zijn er voornamelijk inhoudelijke sessies en in de avond zijn er netwerkgelegenheden. Ook kijk ik erg uit naar de AWS re:Invent 5K run op woensdagochtend en Benelux drinks-borrel op dinsdag die Sogeti mede-gesponsord heeft!

De favorieten van Bart

Favoriete apps: Reddit

Favoriete websites: Youtube

Favoriete gear: JBL 460NC

Favoriete film: De Harry Potters

Favoriete eten: Italiaans

Jouw AWS carrière bij Sogeti

Ben je benieuwd hoe jouw AWS carrière eruit kan zien bij Sogeti? Neem dan een kijkje op de cloud vakgebied pagina of bekijk de vacatures!

Cloud pagina   vacatures

Kan ik je helpen?

Lead Cloud & Development
Phone number: +31 886 606 600