Karin AWS re:Invent

AWS re:Invent 2023 in Las Vegas: Een ervaring vol innovatie en netwerken

Karin Wubs werkt bij Sogeti als Medior Project Management Officer. Daarnaast heeft ze een actieve rol in de AWS Community en de AWS Alliantie binnen Sogeti. Afgelopen november was zij één van de collega’s die namens Sogeti naar AWS re:Invent mocht in Las Vegas. Over die ervaring vertelt ze hier.

Met Sogeti naar AWS re:Invent

Ik ben inmiddels weer twee weken terug in Nederland, maar raak maar niet uitgepraat over de fantastische tijd die we hebben gehad op re:Invent. Re:Invent 2023 was een spraakmakend evenement dat plaatsvond in het levendige Las Vegas. Een bijeenkomst die niet alleen bol stond van innovatie en technologische vooruitgang, maar ook van waardevolle ontmoetingen en netwerkmogelijkheden.

Re:Invent brengt veel verschillende mensen samen. Zo waren er professionals, tech-enthousiastelingen, maar ook CEO’s, ondernemers en projectmanagers. Al deze partijen kwamen samen om de grenzen van mogelijkheden op het gebied van AWS te verkennen. Het evenement bood een podium voor het delen van de nieuwste inzichten op het gebied van innovatie, onthullende keynotes en boeiende discussies over de toekomst van technologie.

De Benelux samen in Las Vegas

Eén van de hoogtepunten van het evenement was de Benelux Drinks, georganiseerd door verschillende sponsors uit de Benelux, waaronder Sogeti Nederland. Het was niet alleen een kans om te genieten van een informele sfeer, maar ook een gelegenheid om nauw contact te hebben met klanten, ideeën uit te wisselen en te netwerken. Het sparren met onze klanten bracht mij nieuwe inzichten over hun uitdagingen en perspectieven. Verder werd ik gemotiveerd door de interessante verhalen en oplossingen en hoop ik hiermee ook mijn collega’s bij Sogeti te inspireren door de maandelijks georganiseerde AWSome updates. Bij deze AWSome updates nodigen we regelmatig externe partners uit om te vertellen over wat hen bezighoudt, zodat we van elkaar kunnen blijven leren.

"The Innovator’s Mindset”

Eén van mijn focusonderwerpen op re:Invent was innovatie. Ik volgde meerdere sessies die met dit thema te maken hadden. Wat mij erg is bijgebleven, was de sessie over 'the innovator's mindset'. De spreker deelde inzichten over het organiseren van teams op een manier die innovatie bevordert. Een sleutelcomponent was het belang van emotionele intelligentie (EQ) binnen teams. Het besef dat empathie en begrip cruciaal zijn voor effectieve samenwerking en het stimuleren van een omgeving waarin informatie vrij kan stromen.

Innovatie begint bij het ontwikkelen van een mindset die openstaat voor nieuwe ideeën, creatieve oplossingen en vooral het begrip van elkaars emoties. EQ werd gepresenteerd als de katalysator die teams transformeert en hen in staat stelt de uitdagingen van de moderne technologische wereld met veerkracht en efficiëntie aan te gaan.

Re:Invent 2023 was niet alleen een evenement; het was een ontdekkingsreis naar de toekomst van technologische vooruitgang, samenwerkingsmogelijkheden en innovatie.

Benieuwd naar jouw AWS carriére bij Sogeti?

Bij Sogeti hebben we een hele actieve AWS community en we zijn altijd op zoek naar nieuwe team leden. Lijkt jou dat wat? Neem dan een kijkje op onze vakpagina of bekijk direct de vacatures!

Kan ik je helpen?