Sogeti Rick-Cloud engineer

Van laborant naar cloud beheerder

Rick Ramdien kan zich dankzij hard werken en een tomeloze energie nu team lead van de cloud beheerders noemen. Ben jij benieuwd naar zijn stappen? Lees verder of word zijn collega.

Naar vacature

De stap naar cloud engineer

Vijf jaar geleden ben ik gestart bij Sogeti als cloud engineer. Ik heb eigenlijk iets heel anders gestudeerd, namelijk chemie. Maar hier lag mijn passie niet. Daarna heb ik verschillende functies gehad en koos ik voor IT. Van laborant naar netwerkbeheerder en nu team lead bij een grote opdracht. Ik heb er hard voor gewerkt en ben blij dat ik nu bij Sogeti op mijn plek zit!

Quote:
"Ik heb in verschillende sectoren gewerkt en IT past écht bij mij!"


Ik ben bij Sogeti begonnen als Young Professional. Er werken hier meer dan 800 Young Professionals. Om ervoor te zorgen dat we een goede start van onze carrière krijgen, is er voor hen het netwerk Young Sogeti. Young Sogeti is voor alle medewerkers onder 32 jaar. Met vakinhoudelijke bijeenkomsten en workshops delen wij kennis met elkaar en starten diverse initiatieven. Om elkaar beter te leren kennen, worden er elke maand borrels georganiseerd. Een onderdeel van dit netwerk is een verkiezing, om hard werk te erkennen en stimuleren. Alle collega’s kunnen worden genomineerd en de Young Sogetist Of the Year-verkiezing winnen!

Young Sogetis of the Year verkiezing

Mijn careermanager heeft mij genomineerd en ik was echt verrast! Ik vind het een lastige vraag waarom ik denk dat ik genomineerd ben. Ik heb een aantal mooie klussen gedaan en daarbij het uiterste gegeven. Een collega en ik hebben zelfs een keer overnacht op kantoor! Ondanks dat het een lange dag was, was dit een dag om niet te vergeten. Daarnaast heb ik leuke collega’s en kijk ik naar ze om. Als ik bij een klant zit, kijk ik wie er ook goed bij zou passen. Mijn carrièrepad is een voorbeeld van wat bij Sogeti allemaal kan. Er is zo veel mogelijk, maar je moet zelf het werk doen. Ik wilde graag doorgroeien, gaf volle inzet en heb plezier in mijn werk. Misschien is dat de reden dat ik ben genomineerd. Ik voel me zeker vereerd en het motiveert mij om zo door te blijven gaan!

Eredivisie van Cloud migraties 

Op dit moment werk ik aan een opdracht bij de Gemeente Amsterdam.  De gemeente is bezig met een migratie van alle werkplekken. Er zijn teams van onder andere architecten,  engineers en beheerders. Mijn rol is teamlead van de beheerders. Ik beheer met mijn team de nieuwe en oude omgeving en we borgen dat de services en diensten geleverd worden. Daarnaast zorgen wij er ook voor dat de oude omgeving blijft draaien, totdat iedereen over is naar de nieuwe omgeving. Sinds ik bij Sogeti werk heb ik aan een aantal opdrachten gewerkt, maar deze opdracht steekt er met vlag en wimpel bovenuit! Het project is groot, complex en er zijn veel belanghebbenden bij betrokken. 

Quote:
"De opdracht bij de Gemeente Amsterdam kan je vergelijken met de eredivisie van alle opdrachten ."


Mijn grootste taak is het faciliteren van mijn team. Na de stand-up weet ik wat zij nodig hebben, ik ga daarna meteen aan de slag. Hieronder valt stakeholdermanagement, procedures of andere technische vraagstukken. Ik zit veel in overleg met de betrokken partijen en rapporteer over de vooruitgang.  Vanuit Sogeti werken er meerdere collega’s aan het project, dit versterkt ons teamgevoel. We zijn met een team specialisten aan de slag gegaan, hierdoor kunnen we veel taken oppakken en stappen maken. We halen het beste in elkaar omhoog door ons vakmanschap en plezier. Elke dag is anders, dat zorgt voor variatie maar je moet wel kunnen schakelen.  Naast mijn werk besteed ik veel tijd aan sport, voor mijzelf en voor anderen. In 2011 zijn twee vrienden en ik een vrijwilligersorganisatie gestart. Het idee kwam voort uit onze herinnering van vroeger: veel buiten sporten met andere kinderen, bewegen en spellen spelen. Het is bedoeld voor alle kinderen die na schooltijd willen sporten. We geven les in voetbal, hockey, handbal, tafelvoetbal en tafeltennis. Daarnaast besteed ik veel tijd met familie en vrienden dan kijken we voetbal en basket en gaan we lekker eten. Om te compenseren doe ik twee keer per week aan thaiboksen 😉. Daarna weer knallen bij Sogeti!

Ben jij klaar voor Cloud?

Wil jij met 200 andere Cloud specialisten werken aan uitdagende projecten die impact maken? Wil je deel uitmaken van de gezellige community waarbij ontwikkeling centraal staat? Neem gerust contact op met Jurjan voor meer informatie of bekijk de vacature.

Naar vacature

Jurjan van Slooten Lead Recruiter
Phone number: +31625755543