Jelle-security-consultant

De toegevoegde waarde van security laten zien

Jelle Slotman houdt zich als Senior Security Consultant met name bezig met het omzetten van beleid naar concrete werkinstructies. Daarnaast doet hij nog meer om impact te maken. Lees het in zijn blog of word zijn collega!

Naar vacatures

Impact leveren als Security Consultant

Ik werk inmiddels al meer dan drie jaar voor Sogeti, en ben onlangs gepromoveerd naar Senior Security Consultant. Ik ben erg trots op het werk dat ik heb verricht bij een grote hypotheekverstrekker. Hier ben ik namelijk bezig geweest met het procedurele stuk van vulnarability management, waarbij de beheerders zélf met de informatie moesten komen in plaats van dat Security erom moest vragen. Het mooie van dit project was het enthousiasme van de beheerders te zien groeien. Dit ging van aversie tegen het project tot proactief met nieuwe input komen. Daarmee heb ik écht waarde kunnen leveren. Mijn huidige project is bij een internationaal opererende leasemaatschappij waar ik werk aan een security analyse in een acquisitietraject. Tegelijkertijd voer ik ook risicoanalyses uit bij de onboarding van projecten en applicaties aan de hand van de security vereisten van de klant. Voor het aankomende jaar ga ik kijken naar weer nieuwe uitdagingen. Ik merk dat het tijd is voor een nieuwe impuls zodat ik continu kan blijven groeien als professional. Dat is het voordeel van werken bij Sogeti: flexibiliteit en veel verschillende uitdagingen.

Master volgen én werken bij Sogeti

Ik heb gekozen voor Sogeti omdat ik me hier goed kan doorontwikkelen. Als jij het wilt en er energie in stopt, dan is er veel mogelijk en bespreekbaar. Zo ben ik net afgestudeerd aan de ‘Master of Informatics’, met een specialisatie in Security, Privacy en Ethiek. Sogeti heeft me goed ondersteund om de master te halen. In de toekomst wil ik nog meerdere certificaten behalen binnen het security domein. Dit zorgt ervoor dat ik nog beter mijn werkzaamheden kan uitvoeren en opdrachten kan aannemen waar hoge eisen aan de professional gesteld worden. Dit is een goed voorbeeld voor hoe Sogeti ons stimuleert om door te groeien. 

Sogetisten zijn professioneel, vakbekwaam en open 

Een typische Sogetist is wat mij betreft professioneel, vakbekwaam en open. Als je een vraag hebt, binnen of buiten jouw community, dan is er altijd iemand die daarmee wil én kan helpen. Hier ligt wat mij betreft ook de kracht van Sogeti, iedereen is namelijk welkom en geen verzoek is te gek. 

"We make technology work betekent voor mij het gebruiken van applicaties om daarmee inzicht te krijgen in je dienstverlening en je bedrijfsprocessen en daarmee ook echt grip op je security te krijgen."

Security kennis delen

Bij de klanten waar je werkt ontmoet je ook verschillende Sogetisten. Dit maakt dat je ook binnen de opdracht je interne Sogeti-netwerk kan uitbreiden en eenvoudig vragen kan stellen aan collega's. Ik werk het liefst in een omgeving waar meerdere mensen kennis hebben van security. Dat was bijvoorbeeld bij een bank waar ik vorig jaar een project uitvoerde. Daar heb ik veel kunnen leren tijdens het werken over verschillende dingen in het vakgebied cybersecurity. Maar ook bij Sogeti kan dit! Maandelijks komt iedereen binnen de Security community een dag naar Vianen op de ‘thuiswerkdag’. Op deze dag ontmoet je collega’s die binnen elke tak van sport binnen security bezig zijn. Naast dat het vooral gezellig is, kun je op deze dagen sparren met vakgenoten, kennissessies volgen en leren over het werk bij andere klanten. Dit levert voor mij extra energie om weer naar het werkveld te gaan want je hebt aan de ene kant wat geleerd en aan de andere kant ook een hele toffe dag gehad. 

De favorieten van Jelle:

  • Apps:  Spotify, Too Good to Go
  • Websites: NOS, YouTube 
  • Gear: Gozney Roccbox Pizza oven
  • Film: Chef 
  • Muziek: John Mayer, Techno

Doorontwikkelen in Security

Wil jij uitgedaagd worden en jezelf kunnen blijven ontwikkelen? Wil je werken in een team van Cybersecurity specialisten? Kom dan eens kennismaken of bekijk de vacatures.

Naar vacatures


 

Kan ik je helpen?

Sogeti Sigrid van t klooster Lead Recruiter
Phone number: +316 53261400

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs