Kevin Hannisse Cybersecurity

Kiezen voor traineeship security

Na zijn opleiding wilde Kevin graag een traineeship gaan volgen zodat hij écht klaar kon worden gestoomd voor de arbeidsmarkt. Hij koos voor het Young Professional track bij Sogeti. Lees zijn verhaal of bekijk jouw mogelijkheden.

Naar vacatures

Studie Cybersecurity en Cloud als basis

In november ben ik als trainee gestart bij Sogeti nadat ik mijn studie Cybersecurity en Cloud heb afgerond. Tijdens mijn studie heb ik al best wat ervaring opgedaan bij het Ministerie van Defensie. Daar heb ik echt de basis gelegd mijn kennis van Cloud, Security en Netwerken. Het lijkt mij heel erg fijn om me verder in Cloud Security te ontwikkelen. En dan bedoel ik lange termijn. Voor mij is het belangrijk om me verder te verdiepen in de techniek en persoonlijk te groeien. 

Traineeship volgen doe je niet alleen

Na mijn opleiding wilde ik graag een Traineeship gaan volgen. Waarom? Omdat tijdens zo’n Traineeship je een speciaal programma volgt voor starters, om echt klaar te worden gestoomd op de arbeidsmarkt. Bij Sogeti volg je het traineeship niet alleen, je hebt veel contact met je collega’s en je manager. Zo bepaal je je eigen pad en dat maakt het heel fijn. Bij het traineeship krijg je dedicated tijd om echt aan je certificaten te werken. En waarom dan Sogeti? Plezier. Als je het niet leuk vindt, ga je het niet lang volhouden. De collega’s onderling en de sfeer vind ik heel belangrijk. Uiteindelijk is dat toch hetgeen waar je elke dag mee in aanraking komt. En op basis van iedereen die ik tot nu toe ontmoet heb, weet ik zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt.                                    

Veel certificaten halen in Traineeship Security

In het Traineeship Security van Sogeti leer je ontzettend veel in een korte tijd. De eerste twee maanden staan volledig in het teken van het ontwikkelen van je softskills en je specialisatie. In die tijd kun je je beoogde certificaten halen. Daarnaast kun je ook meedraaien in interne projecten samen met andere Sogeti-collega’s. Een daarvan is het Honeypot As A Service project, wat haast naadloos aansluit op mijn interesse in Security. Snel na mijn interne opleiding ben ik aan een project bij Arval begonnen. Ik werk daar als Infrastructuur/Security Engineer. Ik had al wat ervaring in Infrastructuur, dus dit sluit heel goed aan. Ik heb tijdens mijn opleiding en eerdere werkervaring Cloud en netwerkervaring opgedaan. Security bouwt daarop verder, de drie zijn zo met elkaar verweven. Dus ik kan verder met de kennis die ik al heb, en kan tegelijk verder leren in Security. 

Vertrouwen in wat je doet

Wat ik leuk vind aan het werken bij Sogeti zijn de verschillende achtergronden in het bedrijf. Er zijn zoveel expertises en je leert elke keer wel iets nieuws. Je kan met elkaar sparren en als je net iets meer wilt weten over een bepaald onderwerp is het contact met een andere collega zo gelegd. Het is heel leuk en leerzaam voor mij om bij Sogeti te werken. Ook het hybride werken vind ik heel fijn. Thuis, op kantoor, bij de klant. Je mag het zelf invullen en juist die flexibiliteit maakt het echt top voor mij. Er is veel vertrouwen dat je resultaten haalt, zolang je er goed over communiceert kan je die flexibiliteit gewoon pakken. 

De favorieten van Kevin:

  • Apps: Clash Royale en Instagram 
  • Websites: YouTube 
  • Gear: Smartwatch, desktop en smartphone
  • Film/serie: Der Untergang en de serie Vikings 
  • Eten: Burrito’s 

Traineeship iets voor jou?

Doelgericht een korte opleiding volgen en zo klaargestoomd worden voor het échte werk? Klinken cloud, security en netwerken jou als muziek in de oren? Neem dan contact op of bekijk de vacatures. 

Naar vacatures


 

Kan ik je helpen?

Evi van der Zande Sogeti Recruiter
Phone number: +31 6 22 43 62 02