Cas-van-den-Bogaard-data-AI

AI en medische beelden

De moderne geneeskunde maakt veel gebruik van beeldvormende apparatuur om het inwendige van ons lichaam te bekijken. Cas van den Bogaard is AI specialist en legt uit hoe AI het verschil kan maken. Download hier het artikel.

AI-modellen en medisch beeldmateriaal

In het ziekenhuis wordt volop gebruikt gemaakt van beeldvormend onderzoek. CT-scanners, röntgenapparaten en MRI-scanners produceren grote hoeveelheden beeldmateriaal, dat gebruikt wordt bij diagnostisch onderzoek. Het analyseren van medische beelden om artsen te helpen bij het maken van een diagnose heet computer-aided diagnosis (CAD). Deze CAD-systemen kunnen vrij simpel zijn, maar het is slechts een kleine stap naar de AI-modellen die in vrijwel elke vorm van beeldherkenning voor een revolutie hebben gezorgd. In dit artikel begin ik bij simpele technieken voor beeldbewerking, leg ik uit hoe deze samenhangen met AI-modellen en ga ik in op een aantal manieren waarop AI het verschil gaat maken.

Verder met AI

Ik hoop dat ik met dit artikel inzicht heb kunnen geven in enkele van de vele toepassingen van AI. Meer weten? Neem gerust contact op, ik vertel je er graag meer over. Wil jij iedere dag leren en kunnen sparren met vakgenoten? Bekijk dan de vacatures.

Naar vacatures

 

Kan ik je helpen?

Sogeti Maaike Somers Recruiter
Phone number: +31625755508