ETL Accelerators - artikel Michael Alkema

ETL Accelerators - How to avoid the boring work

Accelerators kunnen een bijzondere rol spelen bij het versnellen van engineering. In deze blog bespreekt Michael Alkema dit en demonstreert hij het met drie use cases in Matillion en Snowflake. Verder gaat hij in op de best practices van het bouwen van een ETL accelerator.

Naar vacatures

 

Een data engineer die van klant naar klant gaat, komt verschillende niveaus van volwassenheid tegen in het ontwerp en de uitvoering van een data warehouse en de bijbehorende data pipelines. Een bedrijf kan zich nog in een "greenfield" bevinden, waarbij een project nieuw en startend is. Maar, andere klanten zijn meer "brownfield", dus zij hebben al gevestigde dataprocedures en een bepaalde manier van werken. Bij zowel green- als brownfield klanten kan een data engineer veel tijd besteden aan het ontwikkelen van handmatige processen.

In deze blog laat ik zien hoe accelerators een bijzondere rol kunnen spelen bij het versnellen van engineering. We zullen de voordelen van een accelerator bespreken en dit demonstreren met drie use cases in Matillion en Snowflake. Verder zal ik ingaan op de best practices van het bouwen van een ETL accelerator.

Kan ik je helpen?

Ties van Waaijenburg Recruiter
Phone number: +31 06 29 63 39 75