jeroen ter voets blog data kennishub banner

Intelligente procesautomatisering oftewel IPA

Kunnen complexere processen waarbij wél menselijk inzicht nodig is ook geautomatiseerd worden? Jazeker! Door intelligente procesautomatisering. Lees het artikel van Micha Kastelein en Jeroen ter Voert of duik verder in de wereld van Data.

Naar Data

 

Automatisering zie je overal. De meeste mensen denken hierbij aan robots in de fabriek of aan zelfscankassa’s, maar ook in het bedrijfsleven worden er volop processen geautomatiseerd. Saaie, herhalende en tijdrovende taken met een duidelijke beslisboom worden steeds vaker gedaan door software robots, die deze taken sneller en met minder fouten uitvoeren.

Maar kunnen complexere processen waarbij wél menselijk inzicht nodig is ook geautomatiseerd worden? Jazeker! Door artificiële intelligentie toe te voegen aan procesautomatisering is er een nieuw veld ontstaan genaamd intelligente procesautomatisering (IPA). In de blog-serie “IPA: not your average automation!” nemen Micha Kastelein en Jeroen ter Voert je mee in de wereld van intelligente procesautomatisering. In deel 1 lees je wat IPA precies is en hoe het zich verhoudt tot klassieke automatisatie.

IPA - not your average automation

Verder met AI

We hopen dat we met dit artikel een eerste inzicht hebben kunnen geven in intelligente procesautomatisering. Meer weten? Neem gerust contact op we vertellen je er graag meer over. Wil jij iedere dag leren en kunnen sparren met vakgenoten? Bekijk dan de vacatures.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer artikelen van Sogeti collega's!

Naar kennishub