Kennishub blog Martijn Java track banner

Learning path Java

Sogeti heeft een learning path opgesteld voor startende software engineers om zich gedurende een periode van 2 jaar te specialiseren in Java. Martijn van der Salm, een van de initiatiefnemers vertelt wat het je brengt.

Naar vacatures

Java learning path

Groei en ontwikkeling zijn heel belangrijk binnen Sogeti, zo ook voor de Java-community. Om alle initiatieven te bundelen hebben een aantal collega’s de handen ineengeslagen en hebben het learning path Java vastgelegd. Het leaning path is bedoeld voor de Java trainees en het richt zich op het verbreden en verdiepen van technische en softskill kennis. Het doorlopen van het traject levert de trainees drie voordelen op:-    

  • Grondige kennis van het vak
  • Snel kunnen doorgroeien
  • Goede positie bij het verkrijgen van toffe klantopdrachten 

Java traineeship

Martijn van der Salm is een van de initiatiefnemers van het opzetten van het learning path en vertelt. “Het traject is bedoeld voor de startende software engineer. Het is een gemiddelde pad van schoolverlater naar volwaardig Java software developer. Wat we hebben gedaan is de kaders neerzetten. Omdat iedereen een andere basiskennis heeft en zich op een andere manier ontwikkelt, kun je je eigen pad kiezen. Vandaar de benaming learning path. In de eerste maanden start eigenlijk wel iedereen met Oracle certified programmer en daarna waaiert het uit. Dit heeft ook te maken met de soort opdracht waar je op zit. Je wordt tijdens het traject begeleidt door een coach. De intensiviteit van de coaching is afhankelijk van de behoefte van de professional. Het hele traject neemt 2 jaar in beslag. Dit lijkt misschien lang, maar je bent natuurlijk niet fulltime aan het leren. Je bent ook aan de slag met je opdrachten bij klanten”.

Java-learning-path

Programma vol cursussen

Het doorlopen van een block duurt ongeveer vier maanden. Als je zo het hele plaatje bekijkt dan kan het overweldigend zijn, maar zoals aangegeven zal niet iedereen elke element doorlopen. Stel je bent al bekend met de inhoud, dan kun je een cursus overslaan. Nadat je dit learning path hebt doorlopen zijn er binnen Sogeti nog veel meer mogelijkheden om door te groeien. Dit is iets wat we stimuleren en creëren door de grote diversiteit aan klantopdrachten en collega’s waarvan je kan leren en mee kan sparren. Je kan van Young Professional naar Developer (Java SE 11 Developer) naar Senior Developer naar Expert Developer. Ook bieden we een Learning track om door te groeien tot  Architect.

Ook werken aan groei?

Hou jij ook van groei en nieuwe uitdagingen aangaan? Je ontwikkelen tot een gecertificeerde Java Expert Developer? Wil jij graag kennis opdoen én delen?  Bekijk dan de vacatures en solliciteer bij Sogeti!

Bekijk vacatures

Kan ik je helpen?

Sogeti Anne Karssies Young Professional Recruiter
Phone number: +31625560232

Verder lezen?

Ontdek meer artikelen van Sogeti collega's!

Naar kennishub