Sogeti zet tech- en danceliefhebbers in beweging op het Amsterdam Dance Event (ADE).

Van 18 tot en met 22 oktober 2017 vond ’s werelds grootste conferentie voor elektronische muziek weer plaats in Amsterdam: het ADE. In de dance industrie is de toenemende rol van IT en Digital steeds meer zichtbaar.

Reden voor Sogeti om de samenwerking aan te gaan en een groep enthousiaste dance- en techliefhebbers in beweging te zetten door IT aan electronische muziek te verbinden. Check de video en zie hoe dat eruit zag.

 

Battle: maak je eigen instrument

Voor de deelnemers werd de BeatBox Battle georganiseerd in het Volkshotel te Amsterdam. Teams streden daar om het maken en het bespelen van het beste electronic music instrument. Het winnende team won een passe-partout voor het ADE. De workshop maakte onderdeel uit van de ADE University en werd mede mogelijk gemaakt door Ignation.

Een workshop op maat - de BeatBox Battle

De Beatbox Battle is een concept dat draait om de interactie tussen tech, mens, dance en creativiteit. Onder professionele begeleiding gingen deelnemers aan de slag met onder andere Arduino’s, sensoren, hout, electric paint en muziekprogramma Ableton. In drie uur tijd werden instrumenten gebouwd van uiterlijk tot muziek en de manier waarop de instrumenten bespeeld moesten worden. De human BeatBox maar dan vertaald naar electronische varianten.

BeatBox Battle resultaten

Elk team presenteerde na drie uur hard werken zijn instrument aan de groep en een jury. Het eindresultaat mocht er zijn. Zo was er een team dat voor elk lid een instrument had bedacht en als dance-band stond te spelen. Of een team dat veel tijd had gestopt in de muziek en iets minder in het instrument. De deelnemers waren verrast over de mogelijkheden en de kennis die ze in korte tijd op hadden gedaan. Het winnende team kreeg toegang tot alle events van het Amsterdam Dance Event.

Wil jij ook aan de slag met IT?

 


Waar kies jij voor als technologie je passie is? Vind jouw IT-baan op onze vacature pagina.

Naar IT-vacatures

Profiel foto Fedoua Azghiri Manager Arbeidsmarkt Communicatie
Phone number: +31615 47 26 53