Technology Leads Podcast

Technology Leads podcast

Technologie zit in ons DNA! We werken graag met zowel bestaande als nieuwe technologieën en zijn altijd op zoek naar manieren om waarde voor onze klanten te creëren. Weten hoe? Luister naar onze podcasts! 

Naar podcast op Spotify

De wereld van technologie is een continu veranderend landschap. Van compleet nieuwe technologieën tot geoptimaliseerde programma’s. Soms is het lastig om bij alles bij te blijven. De podcast Technology leads helpt je hierbij. Sinds december 2018 we te beluisteren via de podcastserie: “Technology Leads”. In deze podcast gaan Rik Marselis en Tom van de Ven met diverse technologie-experst in gesprek over nieuwe ontwikkelingen in de wereld van IT.

Podcast op iTunes en Spotify

De podcast serie is te vinden op iTunes en Spotify. Zoek op “Technology Leads Podcast”, of klik op een van onderstaande buttons. 
Luister op iTunes Luister op Spotify

Podcast afleveringen 2023

 

Audio URL:

Met praktijkgericht onderzoek R&D vraagstukken oppakken en zo studenten opleiden. Van een 5G lab tot digital twins, het zijn allemaal onderwerpen waar de studenten van Rix Groenboom, lector New Business and ICT aan de Hanze Hogeschool te Groningen,  zich mee bezighouden.

Audio URL:

In een wereld van Large Learning Models en Gen AI, lijken de mogelijkheden eindeloos. Energietransitie en slimme keuzes maken over hoe het energienetwerk kan worden belast of efficiënter kan worden gebruikt zijn een hot topic vandaag de dag. Samen met Arjan de Bruijn verkennen we beide topics

Audio URL:

Data welke wordt doorgegeven kan door veel factoren worden beïnvloed. Afspraken over hoe data wordt doorgegeven kan daarbij goed helpen. Het testen van die afspraken of contracten noemen contract-based testen en we spreken met Peter Geurtsen over de noodzaak van deze testen.

Audio URL:

Hans Nouwens (Enterprise Architect) is onze gast en we verkennen de mogelijkheden en onmogelijkheden van productiedata en hoe om te gaan met situaties als het niet zou mogen.

Audio URL:

Toekomstvoorspeller en embedded software tester Eize Hoekstra praat met ons over de zin en onzin van TikTok in auto’s en hoe een scheercoach bij een scheerapparaat wordt getest.

Podcast afleveringen 2022

Audio URL:

Jeroen Kersten praat met ons over de wereld van modellen en simulaties. Een duur en complex systeem kan niet meer ontwikkeld worden zonder er een model van te maken en daarmee de werking te simuleren. 

Audio URL:

Dennis is Principal Consultant Software Architecture bij Sogeti en dit is de tweede keer dat hij te gast is. We hebben het met hem over de SBOM (Software Bill Of Materials). In moderne software ontwikkeling worden vaak open-source componenten gebruikt die security risico's kunnen bevatten. Om dit te voorkomen wordt een SBOM bijgehouden.

Audio URL:

Daniel de Luca is XR developer en heeft zodoende veel ervaring met Augmented, Mixed, Virtual en Extended Reality. Hoog tijd om hem aan de tand te voelen over ontwikkelingen op dit vlak.

Audio URL:

Emiel Kwakkel is Front-end Lead bij Sogeti en is ontzettend gepassioneerd over sustainability. Dit heeft hij onder andere laten zien toen hij Sogetist of the Year is geworden. 

Audio URL:

Dinsdag 14 juni was er weer een live VINT Symposium! Voor ons een uitgelezen mogelijkheid om ons te laten inspireren door goede sprekers, bij te praten met bekenden en weer goede ideeën op te doen. In deze uitzending spreken we met Paul Neeleman (Belastingdienst), Pieter van Loenhout (NS), Louise Vanderfeesten (Sogeti).

Audio URL:

Ferrie Wolff (Senior Solution Architect bij Tricentis) en Bob Zandvliet (Test Automation Consultant bij Sogeti) zijn onze gasten tijdens deze aflevering van de Technology Leads podcast. We hebben het met hen over de Test Automation met behulp van tools als Tosca, maar ook over hoe AI een goede toevoeging kan zijn voor Test Automation.

Audio URL:

Derk-Jan de Grood van Squerist is onze gast tijdens deze aflevering van de Technology Leads podcast. Derk-Jan is Agile Coach en helpt organisaties met het op orde brengen van de value stream en het verbeteren van hun agile werkwijze. Daarnaast is Derk-Jan ook de auteur van het boek "The Waves of Agile". 

Audio URL:

In deze aflevering van de Technology Leads podcast hebben we Ger Oosting te gast. Ger is IT docent bij de Avans Hogeschool en in deze aflevering vragen wij hem het hemd van het lijf over het opleiden van IT'ers in een tijd waarin ontzettend veel en snel veranderd.

Audio URL:

Leren leuk maken met technologie! We leren allemaal: op verschillende niveau's en op verschillende manieren. Serge de Beer maakt instructievideo's over technologie. Hij gebruikt ook nieuwe technologie om het leren makkelijker te maken maar ook veel leuker te maken.

Podcast afleveringen 2021

Audio URL:

Is S4/Hana de hippe term die het stof van SAP moet doen wegwaaien? We beginnen deze podcast met de discussie over het stoffige image van SAP. Op testvlak is het een serieuze uitdaging. De oneindig aantal mogelijkheden hoe je een SAP systeem kan configureren maken een test tot een minutieus uitgevoerd risico onderzoek.

Audio URL:

Automatisering is een ruim begrip. In deze podcast komen we er achter dat dit eigenlijk wel de beste naam zou zijn voor Robotic Proces Automation (of RPA). Met veel voorbeelden en anekdotes maken Alwin Kogelman en Jason Stuve duidelijk hoe zij RPA toepassen en wat het oplevert. 

Audio URL:

Is het de echte Thijs Pepping of niet? Dat vragen we ons de hele podcast episode af. Thijs is auteur van het nieuwe boek "Echt Nep" en we bespreken met hem de wereld van deep fakes en alles wat daar aan gerelateerd is. Technologie is zich met zo'n snel tempo aan het verbeteren dat we in no-time deep fakes met apparaten van zakformaat kunnen genereren.

Audio URL:

Hoe staat het met diversiteit in technische omgevingen? In deze podcast zoeken we naar antwoorden op deze vraag samen met ons diversiteit panel (Bintu Pater, Amvedkar Abdoelkhan en Daniel Asfaw). We kunnen stellen dat diversiteit in technische omgevingen in de kinderschoenen staat.

Audio URL:

Op de de QXday 2021 hebben we sprekers en bezoekers geïnterviewd. Het leuke van een hybride event is dat er ook echt fysiek mensen bij elkaar waren en we ze de hemd van het lijf kunnen vragen. In deze podcast hoor je de eerste reacties van hen tijdens het event.

Audio URL:

We praten met functioneel beheerder Francois van Erk over zijn werk. We duiken in de enorme afwisseling aan werkzaamheden van een functioneel beheerder. Francois heeft een vorm van HSP (hereditaire spastische paraparese) die hem het lopen bemoeilijkt. We gaan de discussie aan over hoe zoiets al dan niet een beperking in je werk kan betekenen.

Audio URL:

Met Harm Pul bespreken we pionieren met een waterstofauto. Als een van de ongeveer 180 waterstofautoeigenaars in Nederland is het geen gangbare aandrijftechniek. Dat maakt het misschien wel extra leuk om je er in te verdiepen en er gebruik van te maken. Luister mee naar alle voors en tegens van waterstofrijden, uitdaging van tanken en een stuk waterstofautotechniek.

Audio URL:

Onze gast is Leo Thijssen - Test specialist. De visuele beperking van Leo is tegelijkertijd ook een bijzondere skill die in te zetten is bij het testen van tech voor visueel beperkten. Met Leo luisteren we naar een fragment dat laat horen hoe een blind persoon een smartphone gebruikt. De luistersnelheid die hier bereikt wordt is ronduit verbazingwekkend.

Audio URL:

Wat doe je als je de vijftigste podcast gaat maken? Je nodigt de directie van Sogeti uit en vraagt naar hun tech nieuws items. Terugkijkend begonnen we twee en half jaar geleden met de podcast serie en was een van de tech items dat Jef Bezos de ruimte in zou gaan. De komende weken gaat hij daadwerkelijk. Daarmee waren we onze tijd dus ver vooruit. 

Audio URL:

Diversiteit en inclusiviteit in tech met Marlies Steenbergen,  Caitlin en Mirjam. Eigenlijk best een uitdaging om over deze onderwerpen te praten zonder mensen voor het hoofd te stoten. Aan de andere kant is er over praten al een eerste stap van bewustwording. .

Audio URL:

Vanaf 1 mei 2021 is Jeannine Peek de nieuwe managing director van Capgemini in Nederland. Zij is een ervaren bestuurder, lid van diverse raden van toezicht en een actieve ambassadeur van de Universiteit van Twente. Dus ook qua tech zit het wel goed. In deze technology leads podcast hebben we het met haar over allerlei tech onderwerpen waaronder bedrijfsspionage en intellectual property in IT en OT omgevingen, we bespreken biomimicry modellen om een digitaal immuunsysteem op te bouwen en we kijken naar vliegtuigen die na lange stilstand weer veilig moeten gaan vliegen. 

Audio URL:

Tim de Gier is Senior Security Advisor bij Sogeti Red Team. In deze aflevering vertelt hij wat hij doet bij het Sogeti Red Team en neemt hij ons mee in de security wereld. 

Audio URL:

Nvidia en GPU tekorten met Jits Langedijk Senior Solution Architect bij Nvidia. Jits helpt partners met het toepassen van het Nvidia enterprise portfolio. Hij neemt ons mee in waar Nvidia allemaal mee bezig is. 

Audio URL:

Agile Transities met Wouter Ruigrok. Wouter is Agile Quality Coach bij Sogeti en mede-auteur van het boek Quality for DevOps Teams. 

Audio URL:

Over Virtual Humans met Mark Oost, onze Global CTO Analytics & AI Services.

Audio URL:

Over Data Platforms, Data Management & Self-Service BI met Eddy Visser - Data Platform Subject Matter Expert bij Sogeti. 

Audio URL:

Corporate social responsibility - CSR - met René Speelman over wat  Sogeti hiermee doet (bijvoorbeeld de SogeTrees), maar ook wat wij hiervoor doen bij onze klanten en hoe ver we willen gaan in de toekomst.

Audio URL:

Mobile Development met Bijoya Brakenhoff over clean code software development, vertrouwen binnen je team en de grootste legosets! 

2020

Aflevering 40
Omdat er zoveel interessante sprekers op de QX Day waren hebben we nog een aflevering met interviews gemaakt! In deze aflevering o.a. Peter Rombouts (Sogeti), Sander Hoogendoorn (oa Quby), René Tuinhout (RDW), Onno Wierbos (NS) en Bart Enkelaar (BOL.com). Onderwerpen die voorbijkomen zijn software onderhoudbaarheid, agile, site reliability engineering en uiteraard software kwaliteit en testen.

Aflevering 39
Tijdens de QX day - het jaarlijkse event van Sogeti over quality assurance en testen hebben we een uitzending opgenomen met René Tuinhout (Vakgroepsmanager Testen en Kwaliteit bij RDW). René vertelt ons over wat het RDW allemaal ondernemeent rondom testen. Het RDW Testcentrum komt ter sprake, elektrische auto's testen en hoe RDW omgaat met de aanpassingen die nodig zijn door COVID. 

Aflevering 38
Op 4 september vond de Sogeti DYA-dag plaats! Reden genoeg voor ons om met de hoofdrolspelers een podcast op te nemen. In de nieuwe visie van DYA staat centraal hoe we zinvol betekenis kunnen geven aan de complexiteit om ons heen. Hier staan we uiteraard uitgebreid bij stil.

Aflevering 37
We blikken terug op het VINT Symposium Reshape: The New Possible. Menno, Sander en Thijs zijn te gast en met hen bespreken we de onderwerpen van het symposium en hoe zij het vonden om een online event te houden. 

Aflevering 36
We blikken vooruit op het VINT Symposium wat dinsdag 16 juni zal plaatsvinden. Menno, Sander en Thijs lichten een tipje van de sluier op van wat ons te wachten staat tijdens het symposium! 

Aflevering 35
Industrie 4.0 met gast: Nick Noordam. Nick heeft onder andere een eigen bedrijf gehad maar is nu Subject Matter Expert bij Sogeti.

Aflevering 34
Bas de Heer (Senior Information Security Specialist bij Sogeti) is te gast. We spreken met hem over security en welke onderdelen van zijn vak hij het tofst vind. 

Aflevering 33
Next-Gen Monitoring en AIOps met Jeroen Storm (Sales Director) en Lodewijk Bogaards (CTO) van StackState. We praten over het 4T data model en diverse andere innovaties die StackState op de markt brengt! 

Aflevering 32
Marc Roekens - Agile Quality Coach bij Sogeti - heeft veel ervaring met watervalomgevingen, Agile-teams en alles daar tussenin. Hij heeft het met ons over het Scaled Agile Framework (SAFe) en hoe dit toe te passen is bij bedrijven.

Aflevering 31
Met Marlies van Steenbergen om te praten over de DYA-dag die dit jaar als thema "Sensemaking architecture" heeft. Marlies is Principal Consultant Enterprise Architecture bij Sogeti Nederland, de mede-oprichter van DYA (Dynamische Architectuur) en daarnaast ook actief als lector bij de Hogeschool Utrecht

Aflevering 30
Vanwege COVID-19 zijn we veelal thuis aan het werk. Reden voor ons om een episode aan tips & tricks met betrekking tot thuiswerken te wijden. Ook behandelen we een aantal tech items in relatie tot thuiswerken! 

Aflevering 29
Met Glenn Wesenhagen (Solution Architect bij Sogeti) hebben we het over de de werkplek oplossing van Sogeti namelijk: Sogeti Smart Workspace.

Aflevering 28
Thomas Wesseling is product owner bots & search bij de Rabobank namens Sogeti. Hij heeft in het verleden onder andere gewerkt aan het NOMI project voor Stichting KiKa. We spreken met hem over deze onderwerpen

Aflevering 27
Met Henk de Ruiter. Henk is Trusted Advisor Cybersecurity bij Sogeti Nederland,  en geeft interessante inzichten, onder andere over waarom hij het liever heeft over good practice dan best practice.

Aflevering 26
Emil Wesselink - Lead RPA bij Sogeti Nederland heeft het met ons over Robotic Process Automation en aanverwante technologieën.

2019 

Aflevering 25
Jubileumpodcast #25: Live vanuit Vianen met gasten! Voor de gelegenheid hebben we gasten uitgenodigd en praten we weer over een aantal tech items. Op naar de volgende 25! 

Aflevering 24
André Helderman - Business Analist / Driver of Innovation - is deze aflevering te gast. Tijdens deze aflevering praten we met hem over onbedoelde gevolgen van technologie. 

Aflevering 23
Niemand minder dan Podcast- en radio-goeroe Patrick Kicken is deze keer te gast. Patrick heeft net een nieuw boek genaamd "Leven zonder stress". We hebben het tijdens deze uitzending over de voordelen van spelen voor volwassenen.

Aflevering 22
Tijdens deze themauitzending vanaf de QX Day hebben we Paul Custers (NS), Joost Ramaekers (Sogeti) en Reindrich Geerman (KPN) te gast.

Aflevering 21
We praten met Joleen van der Zwan over toegepaste innovatie. Daarnaast hebben we het over Low Code, de invloed van internetfora en Amazon die 100.000 elektrische bestelwagens besteld heeft. 

Aflevering 20
Personal Branding & Podcasts is waar we het met Michel van den Brande - Secretary to the board  - over gaan hebben. Michel is een expert op gebied van o.a. personal branding en marketing.

Aflevering 19
We doen een terugblik op het VINT Symposium, het jaarlijkse evenement over nieuwe technologie van Sogeti! 

Aflevering 18
Met gast, enterprise architect Ton Eusterbrock, hebben we het over Google medewerkers die Nederlandse gesprekken meeluisteren, de EU die een antitrust onderzoek naar Amazon opzoekt, de beste gear die je mee kan nemen naar de maan en een computer die vijf professionals verslaat met Texas Hold 'em.

Aflevering 17
Met Steven van Dalen hebben we het over Smart Homes en Intelligent Buildings! Daarnaast zijn onder andere boardgames, Facebook ads en de Microsoft Hololens onderwerpen tijdens deze podcast.

Aflevering 16
Dennis Geurts (Technology Consultant Java) is tijdens deze aflevering te gast en we spreken onder andere over het het wereldkampioenschap robotvoetbal, het nut van "lite" apps en gaming.

Aflevering 15
Live vanaf het VINT symposium 2019 - deel 1

Aflevering 14
Live vanaf het VINT symposium 2019 - deel 1

Aflevering 13
Waarde zoeken met Robbert van Alen. Robbert is Programme Director bij Sogeti. 

Aflevering 12
Marcel Schutte (Enterprise Agility Coach & Consultant bij Sogeti) is te gast.

Aflevering 11
Met gast Clemens Reijen; Global CTO of Cloud Services bij Sogeti en Microsoft Most Valuable Professional (MVP).

Aflevering 10
Onze gast is Chris den Arend die ons bijpraat over chatbots.

Aflevering 9
Met gast Jasper Scholten is Senior Technology Consultant Oracle en zal tijdens deze uitzending uitleg geven over integratie binnen IT Landschappen.

Aflevering 8
In gesprek met Thijs Pepping. Thijs is Trend Analyst New Technologies en focust zich op mens en technologie. 

Aflevering 7
Met als gast Anouk Groot. Anouk is security expert en geeft tijdens deze uitzending haar visie op security. 

Aflevering 6
Vandaag onze eerste gast: niemand minder dan Menno van Doorn, de directeur van VINT. Binnenkort verschijnt het nieuwe rapport over de synthetische generatie. 

Aflevering 5
De onderwerpen ‘Collection #1’het testen van AI en AI in hacking worden uitgebreid besproken. 

Aflevering 4
Over robots, mixed reality en de CES (Consumer Electronics Show).

Aflevering 3
Over intelligente machines, Raytracing, AR, drones en Tesla. Gedurende deze aflevering vertelt Rik over zijn visie: AI zorgt voor een droomleven.

2018

Aflevering 2
Tom, Rik en Daniel hebben het over zelfrijdende auto’s, ethische principes, KFC buckets en Fortnite.

Aflevering 1
Maak kennis met Rik, Tom en Daniel. Ze hebben het over waarom Jeff Bezos de aarde wil verlaten, welke kant Microsoft met zijn Edge-browser opgaat en wat de GEDI satelliet is en wat deze satelliet doet.

Rik Marselis - Sogeti Lead Management Consultant
Phone number: +31347225469