nieuwe-uitdaging-na-je-50e-dicknieman-webbanner.jpg

Ga je boven de 50 jaar nog van baan wisselen of niet?

Nieuwe uitdagingen na je 50e? Ontdek hoe voor Dick Nieman als 50+ een switch naar Sogeti hem een warm nieuw thuis en boeiende rol gaf. 

Inmiddels ben al enige tijd de 50 jaar gepasseerd en vorig jaar realiseerde ik me ineens dat ik nog 10 jaar mag werken. Bij mijn vorige werkgever had ik al meer dan 25 jaar gewerkt en op de klus waar ik was ingezet alweer ruim 10 jaar. Dus, werd het tijd voor iets nieuws of zou ik blijven zitten waar ik zat?

Wat heb je te verliezen?

Eind 2023 vertelde een oude collega mij uit dezelfde generatie dat hij onlangs gestart was bij Sogeti. Hij had het daar goed naar zijn zin en dacht dat het wellicht ook iets voor mij zou zijn.

Aangezien we allebei altijd werkzaam zijn geweest met de kwaliteit van ICT, en ik eigenlijk vond dat ik niets te verliezen had, besloot ik te solliciteren. Twee hele fijne gesprekken met de managers van het Quality en Engineering team van Sogeti volgde. De doorslag voor mij om de overstap te maken was de het vooruitzicht om onderdeel uit te maken van een groep collega’s met dezelfde mindset. 

Warm thuis

In de periode voor mijn eerste werkdag bij Sogeti was ik al een paar keer naar het kantoor, toen nog in Vianen, geweest. En dat voelde al snel als een warm nieuw thuis.

Daarna, tijdens mijn onboarding, maakte ik kennis met Sogeti als bedrijf, maar ook met de diversiteit aan mensen binnen Sogeti. De onboarding vindt altijd plaats met collega’s uit alle lagen van het bedrijf. Zo leg je meteen allerlei contacten buiten je directe eigen community. Mijn eerste intakegesprek bij de klant vond al plaats voor mijn startdatum. Tijdens de onboarding wist ik dus dat ik direct aan de slag kon in een opdracht na mijn introductiedagen. 

Bij deze klant ben ik de rol van ketencoördinator/ketentester gaan vervullen. De ene dag ben ik van alles aan het coördineren en de andere dag stel ik testacases op of ben ik deze aan het uitvoeren. Dat is ook precies wat voor mij persoonlijk het meest interessante deel van het testproces is. Het succes wordt namelijk pas bereikt als de hele keten goed werkt. Als testcoördinator kom je in contact met alle partijen in de keten, dus je begrijpt wat echt belangrijk is voor de klant.

Conclusie

Als ik terug kijk op mijn overstap kan ik alleen maar zeggen dat ik blij ben met de keuze die ik gemaakt heb. En mijn leeftijd speelt hierbij geen enkele rol.

Twijfel jij ook om de overstap te maken? Neem dan gerust contact op met Tinus en bekijk jouw mogelijkheden. Of neem een kijkje op de vacature pagina en bekijk jouw kansen. 

Vacatures

Kan ik je helpen?

Tinus Vellekoop Community manager Agile Quality Improvement