Vikram Test Automation Engineer

Testautomatisering voelt als één grote speeltuin

Vikram Sanker Sing zocht een baan waarin hij kon groeien, een kans om te automatiseren, maar vooral een plek waar hij zichzelf kon zijn. Hij vond dit bij Sogeti als Test Automation Engineer. Lees zijn blog of word zijn collega.

Naar vacatures

Samenwerking en vrijheid als Test Automation Engineer

Ik werk ruim twee jaar bij Sogeti en zit nu op een opdracht voor de Provincie. Daar maak ik deel uit van twee scrum teams die werken aan een koppelvlak*. In het ene team ben ik de technisch tester. Ik kijk naar de berichtgeving en hoe dat zich gedraagt in het koppelvlaksysteem. Daarnaast zit ik in het Test Automation team. Daar maak ik voor mijn werkzaamheden gebruik van Katalon Studio en automatiseer ik o.a. de regressietestsets op diverse systemen bij de Provincie. Ik ben uit de rechtenwereld naar de IT geswitcht. Het vakgebied van rechten vind ik heel interessant, alleen de cultuur paste niet bij mij. Tijdens een gesprek met een vriend die in de IT werkt, werd ik laaiend enthousiast van zijn verhalen. Deze gingen namelijk niet zo zeer over carrière maken en geld verdienen, maar veel meer over de open cultuur, samenwerking en vrijheid in je werk. Dat sprak mij ontzettend aan! Ik heb geen moment spijt van gehad dat ik deze stap heb genomen en ik raad iedereen hetzelfde aan. Ik heb het gevoel dat ik absoluut mezelf kan zijn. Daarbij krijg ik een voldaan gevoel als ik resultaat kan boeken en dat is iets wat je dagelijks doet als Test Automation Engineer.

Watch Vikram is Testautomation Engineer bij Sogeti on YouTube.

*Stel twee afdelingen hebben beide een eigen systeem en willen daartussen informatie uitwisselen. Dat gebeurt nu nog bijvoorbeeld handmatig met Excel, maar dat wil je automatiseren. Deze automatisering kan dan met behulp van een koppelvlak worden gerealiseerd.

Het werk van een Test Automation Engineer

Het werk van een Tester/Test Automation Engineer is tweeledig. In eerste instantie ben ik bezig met het testen van nieuwe software die door developers wordt opgeleverd. Het andere deel is het automatiseren. Het automatiseren vraagt om een andere benadering van het testen. Daarbij onderzoek je of het extra waarde oplevert als je handmatige processen automatiseert. Bijvoorbeeld het invullen van formulieren of inloggen op een webportal. Het liefst werk ik met Robot Framework, dat vind ik echt een fijne tool. Dit is de eerste testautomatiseringstool waarmee ik te maken kreeg en ik krijg superveel energie van hoe vrij de tool in te richten is en hoe snel ik daarin automatisering op kan zetten. Het leuke aan dit werk vind ik de besparingen in tijd, moeite en focus die het oplevert. Daarnaast voel ik me ontzettend productief omdat ik direct feedback krijg over de kwaliteit van het werk dat ik lever. Als ik iets maak, weet ik namelijk na een paar seconden al of het werkt. Voor mij voelt het als gamification van mijn werk. Ik zie mijn werk dan ook als één grote speeltuin.

Quote

"We make technology work betekent voor mij: de technologie is er en wij luisteren naar de wensen van de gebruikers en zorgen vervolgens dat de software precies werkt zoals de gebruiker het wilt. "

Een plek waar je komt om te groeien

Sogeti werd mij door meerdere mensen aanbevolen. Ik was op zoek naar een baan waarin ik kon groeien en waar ik daarin ondersteund werd. Dat wordt je hier geboden. Als je aangeeft waar je naartoe wilt, dan staat er een hele groep aan Sogetisten klaar die je daarbij helpen. Zo wil ik binnen een paar jaar doorgroeien tot senior Test Automation Engineer. En van daaruit…ja…bijvoorbeeld een rol als Subject Matter Expert zou me heel gaaf lijken. Dat je op een onderwerp binnen het vakgebied echt de kennishouder bent en tot in de puntjes overal van af weet en mensen kan helpen in het vervullen van hun opdracht.

Hart voor IT en elkaar

Er zijn hier geen twee Sogetisten hetzelfde. Er zijn verschillende expertises, nationaliteiten en ook persoonlijkheden. Daardoor accepteert iedereen elkaar en dat is voor mij een van de fijne dingen van hier werken. Toch zie je overeenkomsten bij iedereen. We willen allemaal graag de puntjes op de i zetten, we hebben hart voor het vak en interesse in de mensen om ons heen. Bij Sogeti kun je iedereen altijd bellen als je er zelf even niet uitkomt. Collega’s waarderen het ook als je dit doet. Dat maakt het een heel open en veilige omgeving. Om elkaar te ontmoeten wordt er veel georganiseerd. Dat vind ik leuk, want ik ben sowieso een type die het leuk vindt om overal bij te zijn. Van groot tot klein, van lunches en community meetings tot gamenights. Vooral in een gamenight zie je de vibe van Sogeti goed terugkomen. Iedereen is blij, alles loopt georganiseerd door elkaar heen en je kunt aanschuiven waar je maar wilt; overal is het gezellig en ben je welkom!

De favorieten van Vikram

  • Apps: Meditation Timer
  • Websites: Ibood.nl
  • Gear: Rudraksha mala
  • Film: Man from Earth
  • Eten: Nasi met gedroogde uitjes 

Iets voor jou?

Ben jij zelf Test Automation Engineer en ben je op zoek naar een volgende stap in een omgeving met veel vrijheid en expertise? Neem eens contact op om te praten over de mogelijkheden bij Sogeti. Wie weet word jij wel mijn nieuwe collega!

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Diana van Ark Lead Recruiter
Phone number: 06-55878933