remco-sap-test-engineer-sogeti

Ontwikkelen in Tosca kennis binnen Sogeti

Ontdek de kracht van Tosca Boost B-trainingen, speciaal gemaakt door onze eigen Tosca Experts bij Sogeti. Deze trainingen zijn ontworpen om je direct toepasbare nieuwe vaardigheden te bieden voor klantprojecten. Nieuwsgierig hoe dit in de praktijk werkt? Blijf dan zeker lezen.

Wat vliegt de tijd…

Hebben jullie daar ook zo veel last van, dat de tijd zo snel voorbij vliegt? Zo ben je bezig met de sollicitatie voor Sogeti, maak je na een half jaar een blog om je eerste ervaringen te delen dat je uit je comfort-zone stapt en zo ben je al weer 2 jaar in dienst. Hoog tijd dus voor een nieuwe blog. Ook voor mijzelf. Om weer eens stil te staan bij alles wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd.

En wat is er zoal allemaal op Tosca-gebied gebeurd binnen Sogeti?

Zoals ik net schreef, zit ik nog relatief kort bij Sogeti. Toch vond mijn career manager dat ik me na een jaar dusdanig had ontwikkeld dat hij me heeft gepromoveerd van SAP Senior Tester tot SAP Test Expert. Hoe mooi is dat? Binnen zo'n korte periode bij Sogeti al direct de waardering te krijgen voor het goede en vooral leuke werk dat je doet. Sogeti doet er dan ook veel aan om binding te houden met haar medewerkers en biedt ze tevens de mogelijkheid aan om zich te blijven ontwikkelen.

Tosca kennis ontwikkelen

Het afgelopen half jaar heb ik mijzelf dan ook door kunnen ontwikkelen op het gebied van Tosca. Daar waar ik vorig jaar al de Tosca Boost A training tot een succes had afgerond, heb ik nu Tosca Boost B succesvol afgerond. Deze interne trainingen zijn speciaal ontwikkeld door experts binnen de Tosca Community van Sogeti. In deze trainingen worden vooral praktijk voorbeelden besproken, waardoor je de nieuwe kennis direct in praktijk bij de klant kan brengen. 

Inmiddels is er ook al een training voor Tosca Booster C ontwikkeld, waarin er meer wordt gekeken naar de implementatie van Tosca voor pipeline testen in de omgevingen van onze klanten. Tevens is het mogelijk om na deze Tosca Booster C training een vervolg training te volgen op het gebied van architectuur en installatie van de Tosca software. Op deze manier kan je jezelf dus blijven ontwikkelen, totdat jij zelf de expert in Tosca bent die een bedrijf zoekt.

Ook de SAP Testing Community binnen Sogeti heeft niet stil gezeten en hebben ook een training samengesteld op het gebied van TMAP voor SAP. Deze TMAP training is speciaal ontwikkeld voor SAP key-users voor externe bedrijven, dit omdat key-users binnen een bedrijf steeds vaker betrokken worden bij User Acceptance Testen van een project of het valideren van test resultaten. Vaak is hierbij het probleem dat key-users medewerkers zijn die wel beschikken over een grote kennis en een schat aan ervaring hebben van bedrijfsprocessen, maar niet de kennis en ervaringen hebben op het gebied van SAP testen. Voor een goede kwaliteit, is het gunstig om key-users vroeg in een projectfase te betrekken.
 

Remco Melius Tosca Boost Training


TMAP SAP traingen

Wil je meer te weten komen over deze nieuwe TMAP SAP training binnen Sogeti, lees dan een van de interviews van twee SAP collega’s, die tevens ook de trainingen zullen verzorgen.

TMAP & SAP            TMAP SAP Testing

Tricentis & SAP Testing

Sogeti Tijs Wonders Communitymanager
Phone number: +31681472774