Automation de ideale werkplek

Passie, groei & levendige sfeer: de ideale werkplek

De persoonlijke reis van Mickel Jacobs; van kennismaking met IT tot de eerste twee maanden werkzaam als Testautomation consultant bij Sogeti. Hij vind een werkplek waar passie, persoonlijke ontwikkeling en een levendige sfeer samenkomen. Lees hier zijn hele verhaal of word zijn collega.

Naar vacatures

Carrièrestap naar Testautomation Consultant

Na mijn kennismaking met TMAP in 2016, maakte ik begin 2019 de overgang naar de IT als softwaretester. Nu, bijna vijf jaar later, heb ik een volgende stap in mijn carrière te zetten, en ben ik in september begonnen bij Sogeti als Testautomation Consultant.

Van Testnet naar een aanbod 

Na enkele maanden te hebben rondgekeken naar potentiële nieuwe werkgevers en enkele positieve gesprekken te hebben gevoerd, raakte ik tijdens het voorjaarsevenement van Testnet in gesprek met een carrièreadviseur van Sogeti. Na de gebruikelijke kennismaking en uitleg over wat Sogeti doet, richtte het gesprek zich op mijn persoonlijke ontwikkeling. We spraken over wat ik leuk vond om te doen en vooral wat ik nog wilde ontwikkelen. Dit was een gesprek dat draaide om wat het beste was voor mij als individu, in plaats van enkel het binnenhalen van een nieuwe medewerker. Dit was voor mij een nieuwe en positieve ervaring, en al snel planden we een vervolggesprek.

Het vervolggesprek verliep in grote lijnen hetzelfde als de eerste kennismaking bij Testnet: ontspannen en ongedwongen. Het viel me op dat passie voor het vak, persoonlijke ontwikkeling en de relatie met het bedrijf en collega's centraal stonden. Deze drie aspecten zijn ook voor mij van groot belang. Het werd al snel duidelijk dat dit de stap was waar ik naar op zoek was. Gelukkig hadden mijn gesprekspartners hetzelfde gevoel. Na een inhoudelijk en plezierig gesprek met een andere senior professional, werd mij al snel een aanbod gedaan en kon ik twee maanden later aan de slag.

De eerste twee maanden 

Gedurende mijn eerste twee maanden bij Sogeti heb ik de bedrijfscultuur op verschillende manieren leren kennen. Dit varieerde van normale werkdagen op kantoor tot evenementen zoals de QX-day, de Global onboarding en een groots opgezette Gamenight. Vaak worden tijdens sollicitaties beloften gedaan die met een korreltje zout genomen moeten worden, dus het verraste me dat dit nu niet het geval was. Het aanbod van trainingen is zeer uitgebreid, zowel intern als extern, met opties zoals Udemy, Coursera en cursussen van grote IT-aanbieders zoals Microsoft en AWS.

De sfeer op kantoor is levendig en je voelt je meteen op je gemak - net als thuis. Mede dankzij de tweewekelijkse Automation Friday-borrels is het ook een geweldige plek om nieuwe collega's te leren kennen. Het sleutelwoord om het meeste uit deze mogelijkheden te halen is dan ook “netwerken”.  Kortom, Sogeti is een organisatie die "Become your best" écht in praktijk brengt en de persoon centraal stelt en laat groeien.
 

Testautomation iets voor jou?

Ontdek de wereld van Testing en Quality Engineering. Ben je op zoek naar een volgende stap in een omgeving met veel groeimogelijkheden en expertise? Neem gerust contact op! Ik vertel je graag over de mogelijkheden bij Sogeti. Wie weet word jij wel mijn nieuwe collega.

Naar vacatures


 

 

 

Rudy Bos Soget Community manager
Phone number: + 31 6 25427089