Michel van Deelen testen banner

Tosca Neoload vereenvoudigt performance- en loadtesten

Om onze klanten te kunnen adviseren in het belang van performance testen, ze te helpen met de opzet en uitvoer van deze testen in Tricentis NeoLoad en de eventuele integratie in een CI/CD pipeline werd er onlangs een 3-daagse training gevolgd. 
Lees hier meer over de inhoud van deze training.

Waarom performance testen?

Met een performance test (load- en stress testing) meet je o.a. de snelheid, schaalbaarheid en stabiliteit van een applicatie onder bepaalde omstandigheden. Deze test helpt je te bepalen of de applicatie verschillende belastingen en gegevensvolumes aankan zonder uit te vallen of functionaliteit te verliezen. Je kunt met deze test ook de reactietijd voor verzoeken van gebruikers, evenals eventuele vertragingen in de verwerking analyseren en evalueren.  Deze zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat gebruikers een optimale ervaring krijgen bij het gebruik van het softwareproduct van jouw klant. Als het systeem onder hoge belasting slecht presteert, kunnen gebruikers halverwege hun taak afhaken of zelfs overstappen op een ander product.

Tricentis Neoload en performance testen

Tricentis NeoLoad vereenvoudigt de performance- en loadtesten, zodat jij met jouw team een gestandaardiseerde aanpak kan volgen om continue prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid vanaf de ontwikkelingsase tot productie te garanderen. NeoLoad is Enterprise-, Cloud- en DevOps Ready!
 
Om onze klanten te kunnen adviseren in het belang van performance testen (bijvoorbeeld door het geven van een demo), het helpen met de opzet en uitvoer van deze testen in Tricentis NeoLoad en de eventuele integratie in een CI/CD pipeline heb ik samen met een aantal collega's een 3-daagse training gevolgd van een Lead Consultant van Tricentis gehad in ons kantoor in Vianen. 

NeoLoad Tosca Training Sogeti
             

Inhoud van de training

  • How to design a test
  • How to Run a test
  • How to analyze the result of a test
  • How to share it with NeoLoad Web

De training bestond uit een combinatie van theorie en praktijkopdrachten. We hebben ermee een zeer goed begin gemaakt om ons verder te specialiseren in performance testen met Tricentis NeoLoad en onze klanten in de nabije toekomst te kunnen helpen. Door de huidige recessiedruk zal de focus voor veel klanten waarschijnlijk gaan liggen op kostenbesparing. Met een eenmalige en/of doorlopende Performance Testen kunnen klanten geholpen worden om kosten te drukken. Door het gebruik van Servers wordt daarbij ook nog een bijdrage geleverd aan een beter milieu!

Kennisdelen

Bij Sogeti vinden we ontwikkeling belangrijk. Om onze kennis van NeoLoad verder te vergroten hebben we onlangs met een aantal collega’s uit onze community een training gevolgd. Op termijn gaan we onze kennis intern met zoveel mogelijk collega's delen zodat iedereen dezelfde adviesrol kan vervullen. Zo helpen we elkaar naar een hoger niveau. Wil jij ook meer weten over Performance Testen met NeoLoad? Neem gerust contact op, ik praat je graag bij.


Lees meer over TOSCA trainingen