Bianca Hendriksen Project Manager itegos banner

Verbinden, organiseren en structuur: dat is Project Management!

Bianca Hendriksen is na achttien jaar gewerkt te hebben bij een vloerenfabrikant begonnen aan haar eerste opdracht voor Sogeti. Inmiddels is ze Project Manager en daarnaast Scrum Master van een team businessanalisten. Meer weten over Bianca? Lees dan verder of bekijk de vacatures.

Naar vacatures 

Vanuit de financiële wereld de IT in gerold 

In april 2021 ben ik bij ingezet bij een opdrachtgever in de bancaire sector en aan de slag gegaan. Mijn eerste opdracht voor Sogeti, na achttien jaar bij een vloerenfabrikant. Bij dat bedrijf ben ik vanuit de financiële wereld de IT in gerold. Eerst zat ik in het projectteam voor de implementatie van een wereldwijd ERP-systeem. Dat betekende een flinke verandering voor de organisatie en hun medewerkers. Wat doet dat met het personeel? Hoe krijg je ze mee? Ik hou van organiseren, structuur en overzicht. En vooral van mensen verbinden, dat vind ik het tofst. Je oren en ogen openhouden: wie heeft een vraag en wie kan die beantwoorden? Bij mijn opdrachtgever heb ik een dubbelrol. Ik ben bezig met twee grote projecten: de implementatie van een governance, risk en compliance systeem, en de optimalisering van de financiële administratie. Dat doen we volgens de traditionele watervalmethode gecombineerd met scrumteams. 

Van geen ervaring met scrum naar officieel een Safe Agilist 

Daarnaast ben ik zelf ook Scrum Master van een team businessanalisten, die onderzoeken hoe en waar het beter kan met de niet-bancaire applicaties. Voor deze opdracht had ik geen ervaring met scrum en agile werken, maar ondertussen ben ik officieel een Safe Agilist. In mijn huidige opdracht gebeurt er van alles rondom agile werken. Het bedrijf is enorm in ontwikkeling en er zijn veel initiatieven om de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Heel interessant, ik leer een hoop.’  

Werken bij Sogeti als Project Manager

Ben jij ook zo geïnteresseerd en enthousiast over het scrum- en agile werken of projectmanagement? Dan zijn wij bij Sogeti op zoek naar jou. Bekijk alle vacatures via de button.

Naar vacatures 

Kan ik je helpen?

Sogeti Maaike Somers Recruiter
Phone number: +31625755508

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs