Johanna Stegink

Testautomation engineer is erg divers en dynamisch, voor mij een goede match!

Ontwikkelen bij Sogeti?

Johanna Stegink, Test Automation Engineer, heeft veel ruimte om zich te ontwikkelen bij Sogeti. Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Ga naar vacatures Bekijk de video

Vanaf het eerste gesprek voelde Johanna zich thuis bij Sogeti. “De sfeer is prettig en ontspannen.”  Ze  werkt bij Sogeti als Test Automation Engineer. De dynamiek van het werk en de uitdagingen passen goed bij haar. Johanna vertelt wat haar drijft en hoe ze zich wil ontwikkelen binnen Sogeti. Bekijk ook haar video hieronder.

Wat houdt jouw functie van Test Automation Engineer precies in?

“Als Test Automation Engineer houd ik mij bezig met - zoals de naam al zegt - geautomatiseerd testen. In mijn geval betekent dat functionele testvoorschriften bedenken en uitvoeren. Ik werk met een combinatie van Cucumber en Java. De testvoorschriften schrijf ik als Stel-Dan-Als-stappen uit in Cucumber, en de uitvoering van die stappen programmeer ik in Java.”

Waarom past dit werk bij je?

“Ik ga graag uitdagingen aan, wil altijd blijven leren en idealiter doe ik iets nuttigs. Mijn huidige rol is erg divers en dynamisch, voor mij een goede match dus.”

Aan welk testproject werk je nu?

“Op dit moment ben ik bezig met BRON VO; een project van DUO voor het vastleggen van onderwijsdeelnames- en resultaten in het voortgezet onderwijs. Het is een ontzettend gaaf en gevarieerd project waar ik veel van opsteek. Vorig jaar bouwden we een compleet nieuw applicatielandschap, nu is het live en komen er beheertaken bij.” 

Wat is er uniek aan Sogeti’s domein Automation?

“Wat ik binnen ons domein erg waardeer, is dat we alle kanten van Automation in één portfolio hebben zitten: de technische kant en de ‘zachtere’ kant. Bijkomend voordeel is dat je je daardoor ook in beide aspecten kunt ontwikkelen.”

Hoe zie je jouw toekomst bij Sogeti voor je? 

“Ik ben aan het uitzoeken welke richting ik uiteindelijk op wil omdat ik zowel de technische als de menselijke kant van IT interessant vind. Wat ik wél weet is dat ik me binnen Sogeti zal blijven ontwikkelen. Ik vind het fijn om mezelf uit te dagen en heb tot nu toe al mijn certificeringen gehaald.”

 

Watch Een stel vakidioten | Johanna Stegink (Test Automation Engineer) on YouTube.

Waarom zou iemand voor Sogeti moeten kiezen?

“Vanwege de bedrijfscultuur. Ik heb zelf voor Sogeti gekozen omdat bij het eerste gesprek al opviel dat de sfeer binnen Sogeti erg prettig en ontspannen is. Ik zou iemand die interesse in Sogeti heeft graag meenemen naar een Sogeti-event zoals het VINT-symposium of een game-avond. Dat zijn leuke, informele momenten om Sogeti en de mensen die er werken, te leren kennen.”

Meer weten over werken bij Sogeti en de mogelijkheden?

Wij maken dan graag kennis met je. Kijk eens op de Testengineer-pagina, neem contact op met onze recruiter of vind een vacature die bij jou past op de vacaturepagina.

Naar vacatures

Kan ik je verder helpen?

Jannette Willemsen Strategisch Recruitement Consultant Sogeti Strategisch Recruitment Consultant
Phone number: +31615225443