Operational Technology

Operational Technology Security Services & Oplossingen

Identificeren en versterken

De kwetsbare organisatorische en technologische plekken in jouw Operational Technology-netwerk identificeren en versterken? Vraag ons hoe!

Contact opnemen

Operational Technology Security 

Operational Technology (OT) is overal – en dan gaat het niet alleen over kritieke infrastructuren of industriële productieomgevingen. Nee, ook over apparaten die op afstand te beheren zijn, zoals vrieskisten in een supermarkt en verfmengmachines in een bouwmarkt. Door de koppeling van OT aan IT is het mogelijk dat je onbedoeld kwetsbaarheden in je omgeving introduceert. Hoe beveilig je kwetsbare OT-netwerken technologisch en organisatorisch? 

Aandacht voor Operational Technology Security 

Het aantal Internet of Things- (IoT) en OT-netwerken (Industrie 4.0) neemt toe. Tegelijkertijd zijn deze netwerken steeds groter en complexer. Helaas groeit de organisatorische en technologische security van OT-netwerken niet mee. Sterker, OT Security is steeds vaker een ondergeschoven kindje. Dat vraagt om nieuw beleid met duidelijk belegde verantwoordelijkheden en maatregelen in combinatie met passende securityoplossingen

Wat als je Operational Technology Security niet op orde hebt? 

 • Je gehele productieproces komt plat te liggen, waardoor je niet meer kunt produceren en leveren.
 • Hackers stelen creditcardgegevens of installeren ransomware via OT-gekoppelde infrastructuren.
 • Apparaten zoals vrieskisten, verfmengmachines en kopieerapparaten verschaffen onbedoeld toegang tot je infrastructuur, waardoor persoonlijke gegevens van klanten, partners of medewerkers op straat komen te liggen.
 • Kritieke infrastructuren zoals kassasystemen en productieomgevingen raken buiten gebruik.

IT vs OT

IT- en OT-netwerken zijn beide essentieel voor de bedrijfsvoering. Toch blijft OT Security ver achter bij IT Security. Waar IT-netwerken meestal waterdicht beveiligd zijn, zijn OT-netwerken vaak eenvoudig toegankelijk. Daarnaast werkt IT-security op basis van uitgebreide protocollen en bijbehorende processen, terwijl bij OT-security vaak onduidelijk is wie welke beveiligingsmaatregelen dient te nemen. Dat komt door een gebrek aan bewustzijn, organisatie en regelgeving. Bovendien vertrouwen veel organisaties voor OT Security op de leveranciers van de apparaten. Daardoor verliezen ze zelf het inzicht en overzicht van de kwetsbare plekken en achterdeurtjes tot hun netwerk.

Operational Technology Security Services van Sogeti 

Sogeti is in staat jouw OT Security te laten verbeteren op organisatorisch en technologisch vlak. Daarbij helpt Sogeti kwetsbaarheden en gaten in securitybeleid aan het licht te brengen en toekomstvast op te lossen. 

Organisatorisch: OT Check 

 • Hoe is de OT Security nu geregeld? Je krijgt een overzicht van wie, waarvoor verantwoordelijk is en welke beveiligingsmaatregelen ontbreken. 
 • Hoe dicht je de gaten in jouw OT Security beleid? Je krijgt advies hoe je OT Security het beste organisatorisch kunt beleggen. 

Technologisch: penetratietest 

 • Wat zijn kwetsbare netwerkplekken op technologisch vlak? Ons Red Team dringt jouw OT-netwerk binnen, waardoor zwakke plekken boven water komen. 
 • Hoe verbeter je jouw OT Security? Je krijgt advies over securityoplossingen en hebt de keuze om deze te laten implementeren. 

Waarom Operational Technology Security services van Sogeti? 

 • IT en OT Security specialisten zorgen dat jouw infrastructuur en securitybeleid een waterdicht geheel vormt – belangrijk, want hackers komen meestal via het IT-domein een OT-netwerk binnen.
 • Je beschikt over het meest ervaren, grootste Red Team van Nederland. Met IT’ers en OT’ers, zodat jouw penetratietest gegarandeerd alle issues boven tafel krijgt.
 • Jij de functionele lusten, wij de operationele lasten: wij ontzorgen jouw volledige security zodat jij je focust op jouw core business.
 • Keuze uit diverse service security services vanuit ons Service Center zoals voor vulnerability & patch management, Cloud migratieservices en SOC Monitoring.

Benieuwd hoe je jouw OT Security organisatorisch en technologisch verbetert? Vraag een vrijblijvend gesprek aan!

Expertise aanvragen