VINT

Vision, Inspiration, Navigation & Trends.

VerkenningsInstituut Nieuwe Technologie.

VINT is onderdeel van SogetiLabs, het wereldwijde netwerk van technologie-experts van Sogeti. VINT is opgericht in 1994 door Michiel Boreel, CTO van de Sogeti Group. Het instituut voorziet in inspirerende praktische inzichten van innovatieve toepassingen van nieuwe technologie. 

Onderzoeken.

De onderzoeken van VINT richten zich de laatste jaren achtereenvolgens op:

  • Het App Effect: de invloed van mobiele apparaten op ons informatiegedrag,
  • Big Data: de kansen van data-analytics.   
  • Internet of Things: welke impact heeft het als er straks in 2020 ruim 50 miljard apparaten aan het internet hangen? VINT presenteert het Internet of Things als missende schakel tussen Informatie Technologie (IT) en Operationele Technologie (OT).

Het huidige onderzoeksthema heet Design to Disrupt en richt zich op de versnelling van innovatie. Velen hebben opgemerkt dat bestaande organisaties niet zijn opgewassen tegen de versnelling van innovatie en uitdagingen van nieuwe bedrijven en start-ups. Het design to disrupt onderzoek van VINT is een oproep aan organisaties het tegendeel te bewijzen. Dertig jaar investeren in informatietechnologie en digitale infrastructuren heeft nieuwe platformen en tal van nieuwe mogelijkheden opgeleverd. Er is voldoende reden om aan te nemen dat innovatie juist gemakkelijker wordt en niet moeilijker.

Volgen.

Dagelijks publiceert VINT blogposts en video’s op hun website. Of raak geïnspireerd door de onderzoeksrapporten die je gratis kunt downloaden

Of volg VINT op:

VINT Symposium.

Jaarlijks houdt VINT een inspirerend symposium. Tijdens dit evenement worden honderden klanten een dag lang geïnspireerd over trends en de nieuwste technologieën. Wil je hier meer over weten of het evenement bezoeken kijk dan op de website van het VINT Symposium