Echt nep_banner

VINT

Spelen met de realiteit in tijden van AI, deepfakes en de metaverse

Van leugenachtige hiërogliefen tot computergegenereerde influencers en de toekomst van deepfakes. 

'Echt Nep' ligt vanaf nu in de boekhandel! 

Bestel direct!

Het VerkenningsInstituut Nieuwe Technologie (VINT) vindt z’n oorsprong in ons streven om voortdurend in de frontlinie van de technologische vooruitgang te opereren.

VINT is opgericht in 1994 door Michiel Boreel, CTO van de Sogeti Groep en is onderdeel van SogetiLabs; het wereldwijde netwerk van technologie-experts van Sogeti. Het instituut weet klanten en medewerkers te inspireren met innovatieve toepassingen van nieuwe technologie. 

Technologie Thema's

Dagelijks publiceert VINT artikelen en video's op hun platform over nieuwe technologie. Elk jaar worden er trendrapporten uitgegeven op basis van wisselende thema's. Vind daarvan hieronder een overzicht.

Metacast

Een podcast uit de metaverse over de metaverse. Hier praten we onder andere over De Vaandeldrager, het schilderij van Rembrandt waarover op 18 januari 2022 in de eerste kamer wordt besloten. Moet de schatkist de last van 150 miljoen euro dragen of gaat het ook via een NFT van de hand? We gaan door op de open brief aan Taco Dibbits van het Rijksmuseum waarin we een oproep doen. Verder schuift Arjan Postma aan die er van overtuigd is dat bedrijven betere plannen maken als ze dat in de 3D van de Metaverse doen.

Bekijk hem hier Beluister hem hier

VINT Symposium

VINT organiseert elk jaar een symposium. Tijdens dit evenement inspireren wij honderden klanten met trends en innovatieve technologieën. Meer weten of het symposium bijwonen, houd dan deze event pagina in de gaten om je gratis te registreren voor het aankomende event.

Synthetische media zijn definitief doorgebroken. Wat zijn daarvan de gevolgen voor organisaties en maatschappij? Dat was het onderwerp van ons laatste Symposium in 2021.

Sprekers:

  • Kelli van der Waals over parallelle werelden van jongeren
  • Ronald Voorn over de Business Reality
  • Hans Schnitzler over 'Deepfake: blessing in disguise'
Watch VINT Symposium - The Reality Show on YouTube.

VINT rapporten en boeken

Spraakmakende onderzoeken van VINT zijn ondermeer:

 

► Digital Happiness

 

 

► Machine Intelligence

 

 

► Design to Disrupt

 

 

VINT_Digital Happiness Rapport
 
 
 

Design to Disrupt 5

 

 

 

 
 

De VINT rapporten en andere publicaties uitgegeven door Sogeti zijn te bestellen via onderstaande knop.

Naar boeken

Kan ik je helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985