Power Platform

Rabobank zet volgende stap in digitale transformatie door implementatie Power Platform met Sogeti

Wendbaar dankzij Power Platform

Rabobank koos voor een low-code strategie op basis van Microsoft Power Platform om Rabobank te helpen wendbaar te zijn, zonder de controle te verliezen. Benieuwd?

Naar Power Platform services Webinar terugkijken

 

 

 

Sogeti hielp Rabobank met het zorgvuldig implementeren van een low-code strategie, waarbij snelheid en grip hand in hand gaan. Daarbij wordt Microsoft Power Platform ingezet. Ontdek de voordelen die dit voor Rabobank brengt!

Rabobank 

Als coöperatieve bank heeft Rabobank een duidelijke missie: samen meer bereiken dan alleen. Een doelstelling die ook van toepassing is op de digitale transformatie die de financiële dienstverlener doormaakt. Door medewerkers de juiste digitale tools te bieden, kunnen ze hun gezamenlijke businesswaarde een boost geven. Dat is nodig in de huidige financiële markt, waarin het steeds meer draait om snelheid en wendbaarheid. 

Digitale transformatie

Rabobank wil wendbaarder worden. Ofwel, sneller kunnen inspelen op veranderingen in de markt, klantbehoeften en regelgeving. Dat vraagt om een digitale transformatie. Door te digitaliseren en slimmer gebruik te maken van moderne IT-mogelijkheden, kan de financiële dienstverlener sneller aan businessuitdagingen voldoen. Het ‘democratiseren van IT’ speelt daarin een belangrijke rol: Rabobank wil zijn medewerkers in staat te stellen om zelf processen te automatiseren, inzichtelijke dashboards te ontwikkelen en slimme low-code apps te bedenken en ontwikkelen. 

Het enablen van de business met IT heeft ook een keerzijde. Wanneer medewerkers zelf ontwikkelen, is het lastig om de controle te houden. Met wildgroei van applicaties, security en compliancy issues als mogelijke gevolgen. Hoe houden we grip op onze IT zonder dat de snelheid waarop we inspelen op businessveranderingen met low-code oplossingen in het geding komt?

Power Platform

Sogeti hielp Rabobank met het zorgvuldig implementeren van een low-code strategie, waarbij snelheid en grip hand in hand gaan. Daarbij wordt Microsoft Power Platform ingezet. Dit dient als één bedrijfsbreed data- en app developmentplatform en fundament onder de verdere digitalisering. Met het platform kunnen medewerkers zelf low-code applicaties ontwikkelen – snel en passend bij hun specifieke businessbehoeften. Accountmanagers gebruiken het platform om onderweg klantdata te raadplegen in het gekoppelde CRM-systeem, HR-medewerkers om reorganisatieprocessen te stroomlijnen en developers om complexe, corporate applicaties te bouwen. 

Grip op IT

Hoe zorgen we dat elke nieuwe applicatie voldoet aan de interne eisen en externe wet-en regelgeving? Compliance kan een drempel zijn bij het bouwen van mobiele apps. Dat geldt zeker bij een financiële instelling als Rabobank, waar verschillende afdelingen en medewerkers aan uiteenlopende regelgeving moeten voldoen. Sogeti en Rabobank hebben hiervoor een Competence Center ingericht. Het Competence Center zorgt dat Rabobank grip houdt aan de hand van governance & compliancy-richtlijnen, best-practices, workflows, beveiliging en provisioning, waarbij specialisten van Sogeti en Rabobank elkaar versterken. 

Compliance Center App

De Compliance Center App is een specifieke applicatie voor het vastleggen van de classificatie van data die een nieuwe app gaat gebruiken. De app zorgt ervoor dat medewerkers meer details over hun apps doorgeven om zo compliancy te controleren. Hiermee heeft de IT-organisatie inzicht in en controle over wie welke apps bouwt en welke data daarin gebruikt wordt.

Self-service Model

Met het gebruik van het Power Platform stimuleert de Rabobank zijn medewerkers om self-service tools te gebruiken. In de low-code strategie van de bank is er ruimte voor zowel self-service initiatieven als voor het centraal ontwikkelen van applicaties, inclusief geautomatiseerde en gestroomlijnde administratie- en toestemmingsprocessen.

Hoe halen we alles uit het platform?

Het Power Platform gaat niet alleen over apps. Het platform biedt onder andere dashboards, processen en AI-assistenten: een rijke IT-omgeving waarmee Rabobank de shadow-IT kan terugdringen en op een veilige manier kan inspelen op veranderende businessbehoeften én wet- en regelgeving. Vanuit rapportages krijgen zowel de business als IT inzicht in interne en externe ontwikkelingen zoals KPI’s, uitgaven en trends. Dat is belangrijk om strategisch sturing te geven aan de organisatie. Om het maximale uit de implementatie van deze low-code strategie met het Microsoft Power Platform te halen, heeft Sogeti ook de gebruikersadoptie verhoogd. Hiervoor zijn diverse instrumenten en processen ontwikkeld, waardoor zowel de business als IT snel kan inspelen op de mogelijkheden die low-code biedt.

Business en IT in balans

Aan de ene kant maakt het Power Platform de Rabobank wendbaarder: medewerkers kunnen snel zelf de businessapplicaties ontwikkelen die ze nodig hebben. Aan de andere kant biedt het platform grip. De Rabobank heeft altijd een actueel overzicht van de gebruikte en ontwikkelde IT-tools en het Compliance Center controleert of elke nieuwe applicaties voldoet aan het interne beleid en de externe wet- en regelgeving.

Paul Bathgate – COO IT Infrastructure Rabobank

“Dankzij de hulp van Sogeti bij de implementatie van het Power Platform kunnen we snel digitaliseren, zonder concessies aan de veiligheid en compliancy. Dat zorgt voor de perfecte balans tussen grip op IT en wendbaarheid van de business.”

Ton van Veen – Business Development Manager Cloud Solutions Sogeti

“Het is een groot compliment dat Rabobank op ons vertrouwt om de volgende stap in zijn digitale transformatie te zetten.”

Benieuwd hoe wij voor jouw organisatie een low-code strategie kunnen implementeren?

Sneller kunnen inspelen op wensen, groei en wendbaarheid faciliteren en grip blijven houden? Ga direct naar onze Power Platform services en neem contact met ons op!

Naar Power Platform services

Deel dit succesverhaal

Beluister de podcast

Audio URL:

Het Power Platform is super dynamisch en iedereen wil het gebruiken’, zegt Bart de Boer, product owner Power Platform bij Rabobank, in de podcast die is opgenomen met Robin Rotman en te luisteren via BNR.nl.

In de serie laten we aan de hand van praktische voorbeelden zien hoe organisaties het platform inzetten om hun processen te automatiseren en waarde toevoegen aan hun business.

Hoe gebruikt Rabobank het Power Platform, hoe zijn ze gestart, waar staan ze nu en welk advies geven ze organisaties dit nog moeten starten? Dat hoor je in deze podcast! 

Kan ik je helpen?