Devops webbanner

DevSecOps

Zekerheid inbouwen tijdens het ontwikkelproces

Security issues al in het ontwikkelproces kunt minimaliseren met Secure Development Lifecycle Services (SDLC)? Voor het aanvragen van meer informatie of SDLC-expertise klik je op onderstaande knop.

Contact opnemen

 

 

Voorkom security issues met DevSecOps

Bij elk ontwikkelproces treden zwakheden op. Denk aan fouten in de programmatuur, requirements, architectuur en design. Hoe eerder in het proces je deze security issues aanpakt, hoe veiliger en voordeliger. Zo voorkom je tijdrovende controles, aanpassingen en reviews naderhand. DevSecOps zorgt voor de integratie van security in de standaard werkprocessen van een DevOps team. Hierdoor worden cybersecurity issues vroegtijdig en efficiënt aangepakt.

Een preventieve aanpak

Bij Sogeti ontwikkelen we op basis van een Secure Development Lifecycle (SDLC) en de OWASP SAMM een praktische aanpak om security te integreren binnen DevOps teams. De verwachtingen en behoeften managen we tijdens het ontwikkelproces, eventueel als vast onderdeel van een agile sprint. Daarnaast maken we jouw medewerkers bewuster van de beveiligingsrisico’s en gevolgen van hun gedrag. Het resultaat? Meer zekerheid, minder fouten en een snellere release. 

Met DevSecOps maak je software development:  

  • Agile - in elke sprint kortcyclisch nadenken over security en de gevolgen voor het eindproduct
  • Veilig - bewustere medewerkers en een doordachte ontwikkelaanpak tijdens de volledige lifecycle van applicaties
  • Voordelig - controles en aanpassingen na afloop worden tot een minimum beperkt
  • Sneller - eerdere releases door minder reviews en een agile ontwikkelproces

Van veilig voelen naar veilig zijn

Je kunt je wel veilig voelen, maar ben je dat ook? Jouw ontwikkel- en releaseproces is alleen veilig wanneer de feiten en het gevoel overlappen. Met DevSecOps zorgen wij dat er inzicht komt in de volwassenheid en staat van veiligheid binnen het DevOps team, waardoor je beslissingen over informatiebeveiliging kunt baseren op feiten en ratio in plaats van gevoel. Hierbij helpen wij bij de implementatie van processen en tooling om deze volwassenheid te verhogen.

Sogeti DevSecOps: systemen, processen en mensen

Wij stemmen onze aanpak af op jouw systemen, processen en mensen: door training en begeleiding maken we medewerkers en management bewust van hun invloed op het ontwikkelproces. Zo creëren we een kritische bedrijfscultuur. We starten met een nulmeting op basis van de industrie standaard OWASP SAMM waarin we naast de volwassenheid van de teams ook de behoeften en vereisten van de organisatie bepalen. Daarna bepalen we samen wat het volwassenheidsniveau moet zijn in elke stap van de ontwikkelketen en hoe dit bereikt kan worden. 

Waarom Sogeti DevSecOps? 

  • Vloeiende implementatie: onze SDLC-specialisten draaien mee in jouw team 
  • Maatwerk op basis van standaarden: een aanpak afgestemd op jouw processen, systemen en mensen voor de volledige application lifecycle
  • Kennisoverdracht: training on the job, eventueel afgesloten met een security assessment voor medewerkers
  • Kwaliteit: je wordt geholpen door ervaren specialisten met passie voor hun vak

DevSecOps voor jouw bedrijf

Wil je jouw applicatieontwikkeling sneller, veiliger en voordeliger maken met Sogeti DevSecOps? 

Aanvragen SDLC