Data Business Analytics Datamanagement

Data Engineering Services

Bij Sogeti’s Data Engineering Services houden we ons o.a. bezig met, automatisering, standaardisatie en monitoring

Contact opnemen

 

 

Wat is data engineering?

Met data engineering zet je data om in bruikbare informatie. Data engineering services houden zich bezig met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van de infrastructuur en processen die je nodig hebt om data effectief en efficiënt te verzamelen, op te slaan, te verwerken en te leveren. Hiermee leg je de fundamenten voor een goed dataplatform zodat data gemakkelijk toegankelijk en bruikbaar zijn voor analyse, rapportage, uitwisseling en andere zakelijke toepassingen.
 

De voordelen van professionele data engineering

Data engineering biedt veel voordelen als je organisatie afhankelijk is van data voor de besluitvorming en processen. Dit geldt tegenwoordig voor bijna elke organisatie. Data engineering zorgt onder andere voor:

  • Betere kwaliteit van data – Data engineering regelt automatische controle, validatie, correctie en verrijking van data waardoor de kwaliteit en toegevoegde waarde toenemen. 
  • Schaalbaarheid - Onze data-engineeringoplossingen kunnen jouw groeiende hoeveelheid data aan zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van de verwerking.
  • Teamefficiëntie – Met beperkte tijd meer kunnen doen door snelle beschikbaarheid van goede data, bruikbare inzichten en gerichte acties.
     
“Data engineering brengt de toenemende hoeveelheid beschikbare data en de exploderende behoefte aan inzicht samen. Het voegt snelheid, schaalbaarheid en kwaliteit toe aan het toegankelijk en geschikt maken van data.”

 

Waarom Data Engineering van Sogeti?

Het Sogeti data engineering team zorgt voor de technische realisatie van jouw data-omgeving, processen, data-orkestratie en dataopslag. Wij zetten jouw technische infrastructuur klaar voor de data-analyse met als doel hier inzichten uit te halen. Wij zorgen samen met jou onder andere voor:

  • Dataopslag en -beheer: Het efficiënt vastleggen en beheren van data op geschikte platforms en in de juiste formaten. Inclusief archivering en verwijdering in overeenstemming met wettelijke en regelgevende vereisten.
  • Data-integratie: Het combineren van data uit verschillende bronnen en systemen om een consistent en compleet beeld te creëren.
  • Datamigratie – Het ontwerpen van migratiescenario’s en leveren van migratiediensten.

 

Dankzij  Sogeti Data Engineering beschik jij in no-time over concreet toepasbare inzichten.

 

Benieuwd naar een real-life toepassing van datagedreven innovaties?

Lees meer over het GeoXperiencelab van de Gemeente Eindhoven
 

De Data Services van Sogeti

Onze dienstverlening bestaat uit de volgende 5 onderdelen:

Dataplatform Services – Rationalisatie, migratie, re-platforming, data mesh en vervanging van platformcomponenten.

Data Management – Uitwerken van processen, technologieën en strategieën om organisatiedata effectief en efficiënt te beheren gedurende hun volledige levenscyclus.

Data Engineering – Het verzamelen, transformeren, opslaan en beheren van data voor gebruik in analyses, machine learning, rapportage en andere datagedreven toepassingen.

Artificial Intelligence – Met data en zelflerend vermogen lossen wij met AI complexe zaken op.

Analytics & Insight – Zorgen voor relevante, nauwkeurige, tijdige informatie in de juiste context.

 

 

Kan ik je helpen?