Data Business Analytics Datamanagement

Data management

Bij Sogeti’s Data Management houden we ons o.a. bezig met data governance, data quality en data security 
 

Contact opnemen

 

 

Wat is data management?

Data zitten vaak vast in verschillende applicaties verspreid over de organisatie. Alleen wanneer je al deze verspreide gegevens weet te vinden, te duiden en te vertalen naar inzichten, hebben ze waarde. Data management verwijst naar het geheel van processen, technologieën en strategieën die worden ingezet om data binnen een organisatie op een effectieve en efficiënte manier te beheren gedurende hun volledige levenscyclus.
 

De voordelen van strak georganiseerd data management

Data management is van essentieel belang voor je organisatie om betrouwbare informatie te verkrijgen, inzichten te genereren, efficiënte processen te ondersteunen en te voldoen aan regels en juridische vereisten.

Het zorgt onder andere voor:

  • Betere bescherming tegen datalekken – Gestructureerd opgeslagen data op één enkele plek is makkelijker te beschermen tegen ongeoorloofde toegang en bewerking.
  • Snelle toegang tot correcte informatie – Geordende en gevalideerde data zijn gemakkelijker en sneller toegankelijk en bruikbaar.
  • Efficiëntie en vertrouwen - Een strak georganiseerd data managementproces zorgt ervoor dat je data kunt gebruiken zonder continue discussie over de waarheid, kwaliteit, actualiteit en de betekenis van data.

 

“Data management is enorm omvangrijk. Het is de kunst om je niet in de details te verliezen, maar je te richten op díe onderdelen die voor jou(w organisatie) het verschil gaan maken.“

 

Waarom Data Management van Sogeti?

Hoe kun je data management op zo’n manier binnen je organisatie inrichten dat het de productiviteit, efficiëntie en besluitvorming optimaal ondersteunt? Het antwoord op die vraag is direct het onderscheidende kenmerk van onze data managementaanpak. Bij Sogeti brengen we  het terug tot de kern; namelijk data governance, data architectuur, data management.

Wij brengen in kaart op welke manier jij omgaat met data management en adviseren of en hoe dit beter kan:

  • Hoe wordt data opgeslagen?
  • Wat wordt er gedaan aan het verbeteren van datakwaliteit?
  • Zijn er onderling afspraken gemaakt over hoe jullie binnen het bedrijf met data omgaan?

 

De antwoorden op deze en andere vragen leggen we naast praktijkcases om jou te adviseren op welke vlakken een investering zich het snelst terugbetaalt. En daarmee gaan we vervolgens samen aan de slag.
 

Bij Sogeti houden we data management behapbaar, overzichtelijk en effectief.

 

Waar moet je aan denken als je wil werken aan een effectieve datahuishouding?
Lees hier de do’s en don’ts van data management. 

Naar artikel
 

De Data Services van Sogeti

Onze dienstverlening bestaat uit de volgende 5 onderdelen:

Dataplatform Services – Rationalisatie, migratie, re-platforming, data mesh en vervanging van platformcomponenten.

Data Management – Uitwerken van processen, technologieën en strategieën om organisatiedata effectief en efficiënt te beheren gedurende hun volledige levenscyclus.

Data Engineering – Het verzamelen, transformeren, opslaan en beheren van data voor gebruik in analyses, machine learning, rapportage en andere datagedreven toepassingen.

Artificial Intelligence – Met data en zelflerend vermogen lossen wij met AI complexe zaken op.

Analytics & Insight – Zorgen voor relevante, nauwkeurige, tijdige informatie in de juiste context.

 

 

Kan ik je helpen?