DataAndBusinessAnalytics_Datamangement_

Dataplatform Services & Oplossingen

Bij Sogeti’s Dataplatform Services rationaliseren, migreren en zorgen wij voor de re-platforming en vervanging van platformcomponenten van onze klanten.
 

Download whitepaper Informatie aanvragen

 

 

Wat is een dataplatform?

In een modern dataplatform verzamel je data vanuit verschillende bronnen. Denk aan klantinformatie, verkoopcijfers, websitebezoeken en meer. Het maakt de data uit voorheen afgeschermde datasilo’s toegankelijk en geeft een accuraat, actueel en compleet beeld van de werkelijkheid.  

De voordelen van een modern dataplatform

Een modern dataplatform doet meer voor jou dan alleen het opslaan van data. Het helpt je om data te interpreteren en er waardevolle inzichten uit te halen. Je kunt er data mee analyseren, trends ontdekken, problemen opsporen en beslissingen nemen op basis van feiten. 
Het zorgt onder andere voor:

  • Een geïntegreerd beeld uit alle data – Een dataplatform brengt data vanuit diverse invalshoeken en systemen in je organisatie samen. Hierdoor krijg je een totaalbeeld en zie je de samenhang tussen voorheen van elkaar afgescheiden data.
  • Van data naar actie – Het slim combineren van data leidt tot nieuwe, waardevolle inzichten en laat zien hoe je concreet actie kunt ondernemen om deze inzichten om te zetten in waardecreatie.
  • Efficiëntere organisatie – Met minder tijd en moeite meer data beschikbaar maken op een toegankelijke en betekenisvolle manier.
“Wil je op een veilige manier met data omgaan dan moet je weten wat de data inhoudt, of het gedeeld mag worden en door wie.”

 

Waarom Dataplatform Services van Sogeti?

We zien veel organisaties die zelfstandig een project starten om hun bedrijfsdata te ontsluiten. Ze gaan hierbij meestal niet uit van markt- en technologiestandaarden waardoor de gebouwde oplossing niet toekomstbestendig is. Toekomstige aanpassingen en verbeteringen worden daarmee omslachtig en kostbaar. Hoe dan wel?

De aanpak van Sogeti

Nadat we samen met jou als opdrachtgever resultaatafspraken hebben gemaakt, organiseren we een workshop waarin we samen met alle betrokkenen invulling geven aan de dataplatformroadmap.

Met onze kennis en ervaring helpen we jullie goede keuzes maken, prioriteiten stellen en de verschillende betrokken afdelingen van jullie organisatie op één lijn te krijgen.

Na de workshop werken we de doelstellingen uit en maken we een gedetailleerd stappenplan. Afspraken met betrokken partijen over verplichtingen en verantwoordelijkheden vormen hierbij het uitgangspunt. 


Met onze hulp is jouw nieuwe dataplatform tot 40% sneller up en running dan bij andere dienstverleners.
 

Stel jouw ambitie en doelen vast en vind het dataplatform dat daarbij past.

Sogeti Data Business Analytics whitepaper hoe stem je een dataplatform af op jouw ambitie

Download whitepaper: Hoe stem je een dataplatform af op jouw ambitie?

In dit geven we antwoord op de vraag: wat is jouw ambitie? Ofwel, waar wil je als organisatie ultiem heensturen en welke KPI’s zijn zinvol om hiervoor bij te houden?

De Data Services van Sogeti

Onze dienstverlening bestaat uit de volgende 5 onderdelen:

Dataplatform Services – Rationalisatie, migratie, re-platforming, data mesh en vervanging van platformcomponenten.

Data Management – Uitwerken van processen, technologieën en strategieën om organisatiedata effectief en efficiënt te beheren gedurende hun volledige levenscyclus.

Data Engineering – Het verzamelen, transformeren, opslaan en beheren van data voor gebruik in analyses, machine learning, rapportage en andere datagedreven toepassingen.

Artificial Intelligence – Met data en zelflerend vermogen lossen wij met AI complexe zaken op.

Analytics & Insight – Zorgen voor relevante, nauwkeurige, tijdige informatie in de juiste context.

 

Kan ik je helpen?