Sogeti Blue header

APEX workshop

Vraag de Apex-workshop aan

Ontdek hoe je business versnelt en verbetert door continue de kwaliteit te optimaliseren (in een DevOps omgeving).

Aanvragen Apex-workshop

Kwaliteit optimalisatie met de Apex-workshop

In een wereld.... Waar snelheid en verandering extreem met elkaar verbonden zijn laten organisaties fantastische resultaten zien. Ze zijn in staat om dit te doen, omdat ze niet alleen de juiste technische support, maar ook een optimaal gebalanceerd (cross-functional) team hebben. Als je deze situatie linkt naar de racewereld dan zijn er ontzettend veel vergelijkingen. Elke bocht telt en in elke bocht moet de coureur adaptief zijn en een juiste beslissing kunnen maken zodat hij de best mogelijke uitkomst krijgt. Moet hij van versnelling veranderen, eerder remmen of juist later insturen? Om zo adaptief te kunnen zijn, wordt er veel verwacht van de verandercapaciteit van de coureur. Dit vraag niet alleen veel van de coureur, maar ook van het team. Daarnaast zijn er ook veel invloeden van buitenaf zoals het weer, andere deelnemers of de kwaliteit van de racetrack.

Hoe kunnen Quality Values helpen om je APEX te vinden?
Om dit te kunnen hebben de coureur en zijn team 1 ding heel hard nodig, kwaliteit. Zonder de juiste kwaliteit zal de coureur snelheid verliezen, achteraan rijden en niet in staat zijn om in te halen. Hierdoor kan hij de race verliezen of zelfs crashen! Wanneer coureurs de juiste kwaliteit van de infrastructuur, auto en mindset hebben, zijn ze in staat om elke bocht in hun optimum te benutten. Als de coureur de bocht nadert dan is hij opzoek naar een specifiek punt in de bocht, als hij die lijn volgt tot het punt waarop hij minimaal tijd kwijt is in de bocht en met maximale snelheid de bocht uitkomt. Dit specifieke punt is de Apex. Door het gebruik van Quality Values geven we tijdens deze workshop inzicht en handvatten om je eigen APEX te achterhalen. 

Activiteiten

Intake 
Voordat we deze workshop met uw team houden, gaan we met u in gesprek om de invulling van de workshop toe te spitsen op uw specifieke situatie. Naar aanleiding van dit gesprek bepalen we gezamenlijk een planning en bereiden wij de workshop voor. 

De workshop
Tijdens de workshop zoomen we in op APEX en de Quality Values.

Quality Values

Het team zal samen met ons de optimale lijn bepalen als het gaat om de kwaliteitsstrategie voor dit specifieke team. Als resultaat komt er een gedragen en gedeelde visie uit waarop het team verder kan werken om de kwaliteit te blijven verbeteren en een geïntegreerd onderdeel te laten zijn van het ontwikkelproces.

Er zijn 4 Quality Values waarop men kan focussen als het gaat om kwaliteit in een DevOps omgeving.  

QUALITY VALUES OMSCHRIJVING
Quality of Use Zorgen voor het leveren van klantwaarde door focus te houden op de hoogste waarde eerst, met inbreng van complexiteit en het doel van de users. 
Continuous Quality Inzicht behouden in kwaliteit in het gehele delivery proces en het enabelen van constante monitoring.
Quality @ Speed Zekerheid van kwaliteit, inzicht krijgen terwijl er waarde geleverd wordt in een high speed environment.
Integrated Quality Zorgdragen voor de hoogst mogelijke kwaliteit / waarde in elke stap van de waardeketen.

Na het bepalen van de juiste focus gaan de deelnemers aan de slag met een improvement backlog toegespitst op de eigen organisatie.

Producten

De workshop levert het volgende op:

  • Begrijpen wat de impact is van DevOps op QA en vice versa.
  • Begrijpen hoe Apex en Quality Values kunnen helpen in de dagelijkse werkzaamheden.
  • Begrijpen dat continu verbeteren een noodzaak is.
  • Een backlog met verbeteringen die je kunt meenemen naar je (DevOps) organisatie.

Voordelen

  • Ervaar hoe je continu kunt verbeteren door het gebruik van APEX
  • Ervaar hoe Quality Values kunnen helpen om focus te krijgen in kwaliteit
  • Ervaar welke kwaliteitsaspecten er zijn in een DevOps omgeving

Planning en aanvragen Apex workshop.

De definitieve datum wordt in onderling overleg vastgesteld. De workshop neemt 4 uur in beslag per team. Vraag nu de workshop aan en ontdek hoe je business versnelt en verbetert door continue de kwaliteit te optimaliseren (in een DevOps omgeving).

Aanvragen Apex-workshop

Kan ik je helpen?

Apex Workshop service beschrijving