Java Enterprise X-ray

Java Enterprise X-ray

Tijd voor een Java upgrade?

78% van de developers gebruikt nog Java 8. Uitstellen van een upgrade naar Java 11 brengt aanzienlijke kosten en risico’s met zich mee. Sogeti helpt je graag om deze kosten te reduceren én jouw systeem up-to-date te maken en te houden. Benieuwd? Lees alles over de Java Enterprise X-ray.

Contact opnemen

De hoogste tijd voor een Java upgrade?

Onderhoud aan IT-systemen wordt tegenwoordig nog wel eens naar de achtergrond verdrongen. Veel organisaties zijn bezig met hun Digital Transformation of zijn daar net klaar mee. Er is dan meer aandacht voor de Customer Experience en het doorvoeren van innovatieve changes, dan voor onderhoud en beheer. Daarin schuilt een groot risico. Mogelijk ook in jouw IT-landschap.

Onderzoek wijst namelijk uit, dat 78% van de developers nog gebruik maakt van Java 8. Java 8 is in 2014 gelanceerd en wordt door Oracle sinds eind 2019 niet meer kosteloos aangeboden. Uitstellen van een upgrade naar Java 11 brengt aanzienlijke kosten en risico’s met zich mee. Sogeti helpt je graag om deze kosten te reduceren én jouw systeem up-to-date te maken en te houden. Hoe we dat doen? Dat doen we met de Java Enterprise X-ray. Wat de inhoud daarvan is, vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek. Benieuwd naar het proces? Wij nemen je graag mee.

Java Enterprise X-ray activiteiten

Stap 1 – Readiness check
In deze fase bekijken we, samen met een architect uit jouw organisatie de situatie van het applicatielandschap, de infrastructuur, de documentatie en de volwassenheid van de software voortbrenging (CI/CD). De architect heeft kennis van het build- en deploymentproces, de architectuur van de applicatie en inzicht in het incidentenregistratiesysteem. Onderdelen die bij deze stap bekeken worden zijn:

 • Het aantal check-ins naar aanleiding van fouten in unittesten
 • Samenhang tussen incidenten en testgevallen
 • Bevindingenadministratie
 • Testbaarheid van de applicatie
 • Documentatie

Dit geeft antwoord op de vragen ‘of en in welke mate is jouw organisatie ready to migrate’ en ‘wat moet er gebeuren om dat punt te bereiken’?

Stap 2 – Opstellen Transitieplan
Op basis van het inzicht verkregen uit 'Stap 1' duikt onze consultant in de beschikbare gegevens en creëert inzicht in de stappen die doorlopen moeten worden om op een zorgvuldige gecontroleerde manier de upgrade / transitie uit te voeren. Dit plan wordt samen met architecten en lead developers uit de organisatie besproken zodat er een degelijk plan ontstaat.

Stap 3 - Uitvoering
In deze stap worden aan de hand van het transitieplan de nodige activiteiten uitgevoerd en bijgestuurd waar nodig. Hier zijn meerdere mogelijkheden:

 • Volledig in-house bij Sogeti - Sogeti zal een stabiele versie van de applicatie migreren. Na de migratie wordt er een regressietest op de gemigreerde applicatie uitgevoerd door de klant.
 • Samen met de klant - Een Sogeti architect zal ondersteuning leveren aan de development van de klant. De klant zit in de driver-seat en Sogeti adviseert.
 • Volledig on-site bij de klant - Sogeti team zal on-site volgens het IT-delivery model van de klant de applicatie migreren.

Stap 4 - Afronding en nazorg
In deze laatste fase worden de laatste activiteiten uitgevoerd, maken we afspraken over nazorg en bespreken we mogelijkheden voor planmatig onderhoud. Hierbij wijzen we graag op ons Center of Excellence met experts die 24/7 support kunnen bieden.

Op te leveren producten

Op basis van de (deel)activiteiten leveren wij de volgende producten op:

 • Enterprise X-ray baseline
 • Transitieplan
 • Gemigreerde applicatie
 • After-care plan

Planning

Er wordt binnen 10 werkdagen na akkoord op de offerte gestart. Stap 1 voeren we, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de organisatie, al binnen enkele dagen uit. Nadat voldaan is aan de randvoorwaarden neemt stap 2 ook 1 à 2 dagen in beslag. Daarna vinden vervolggesprekken plaats om de door u gewenste vorm van uitvoering te bespreken. We streven er naar om binnen 5 werkdagen na de gemaakte keuze met de uitvoering te beginnen.

Voordelen Java Enterprise X-ray

 • Laagdrempelig inzicht: ben je klaar voor de migratie naar Java 11?
 • Korte doorlooptijd met concreet resultaat
 • Beperkte impact op jouw primaire proces
 • Concreet advies met vervolgstappen
 • Voorbereid op toekomstige upgrades conform de nieuwe Release Cadence en veilig en up-to-date met een Long Term Supported Java versie!

Klaar voor een upgrade?

Is het tijd om te upgraden en kan jouw organisatie hier hulp en advies bij gebruiken? Vraag hieronder meer informatie aan over de Java Enterprise X-ray!

Vul het formulier in

Kan ik je helpen?

Coen Eskes Sales Director Cloud & Development
Phone number: +31627746019
Je gegevens worden gebruikt door Sogeti om met je te communiceren over (het onderwerp van) deze aanvraag.

Waarom Sogeti?

 • 2.400 gepassioneerde IT-specialisten met een schat aan technologische kennis en ervaring
 • Offshore capaciteit van 122.000 werknemers waarmee snel en kosten efficient kan worden opgeschaald
 • Sterke partnerships

Ik help je graag verder

Vul dit formulier in zodat ik zo snel mogelijk contact met jou op kan nemen over de mogelijkheden van de Java Enterprise X-ray.

Coen Eskes Sogeti

 

Coen Eskes
E-mail: coen.eskes@sogeti.com