sogeti-joek-cloud-engineer

Doorgroeien als Cloud engineer

Joek is 28 jaar en werkt als Senior Cloud engineer bij Sogeti. Hij doet dit al bijna vijf jaar met plezier. Ben je benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan het blog en bekijk de vacatures!

Naar vacatures

Sparren met de klant 

Ik heb momenteel twee projecten, beide in de agrarische sector.  Bij het werk als Cloud engineer  hoort ook consultancy, iets wat ik steeds leuker ga vinden. Van tevoren overleggen we met de klant wat hun vragen en wensen zijn. Die wensen willen we omzetten in realiteit. Ik vind het leuk om te sparren met de klant en collega’s. Samen nadenken wat ervoor nodig is om de applicatie te hosten en welke connecties er nodig zijn.

Innovatieve projecten met Azure

Het project bij Kverneland vind ik super interessant! Kverneland is een internationaal bedrijf in de agrarische sector, ze produceren high tech landbouwapparatuur en digitale diensten. Ze maken sensoren die meten wanneer de grond gesproeid en bemest moet worden, maar ook voertuigen zoals zaaimachines die automatisch bestuurd worden. Heel innovatief dus! Ik heb nooit eerder bij een agrarisch bedrijf gewerkt, dus het is echt gaaf om te merken wat eigenlijk de omvang en impact is van opdrachten als deze. We werken met een groot team aan het project, zelfs met collega’s uit Spanje. Kverneland wilde een nieuwe versie van haar software leveren en wij maken de infrastructuur. Een ander team van Sogeti schrijft daar de nieuwe versie van de applicaties voor. De omvang van de applicaties is groot, dit is echt een mooie uitdaging! Hier maken we gebruik van infrastructure-as-code technieken om de omgeving zo dynamisch mogelijk op te bouwen. We maken ook gebruik van nieuwe technologieën binnen het Azure platform, dit is niet alleen leuk om te leren maar ook om weer toe te passen bij andere projecten.

Bij Enza Zaden werkten we initieel aan het opzetten van de Landing Zone. Dit is de basis voor de applicaties die in Azure Cloud gehost worden. We richten deze geautomatiseerd in, waarna we de infrastructuur van de applicaties bouwen. Deze infrastructuur maken we dusdanig dat het eenvoudig te reproduceren is en wat foutgevoeligheid verkleind. Nadat dit voltooid was, bleef het project zich uitbreiden. Er kwamen extra werkzaamheden bij om een additionele infrastructuur te bouwen voor applicaties die nog niet op de cloud stonden. Voor sommige applicaties kan dit echter niet zo rechttoe rechtaan en moet je soms creatief zijn met de oplossingen om toch een zo effectief mogelijke infrastructuur op te zetten.

Terraform en Azure Coach

Naast mijn werkzaamheden ben ik ook een coach voor collega’s die zich willen ontwikkelen in Azure en Terraform. Eén keer per week zitten we samen. Ze stellen dan vragen en geef ik voorbeelden. Ik ben graag bezig met deze onderwerpen en daarom is het leuk om de kennis te delen. Bovendien, vind ik het belangrijk dat ik vrijheid heb in werk. Ik heb de mogelijkheid om projecten te kiezen waardoor er mogelijkheden zijn om door te groeien of een ander pad te kiezen. Uit elk project leer je iets en ik vind het leuk om verder toe te passen bij een klant!

De favorieten van Joek:

  • Apps: Visual Studio Code, Terraform
  • Websites: Tweakers, Reddit
  • Gear: MacBook
  • Film: Te veel om op te noemen
  • Muziek: Disco/Funk/Rock

Cloud engineer

Ben jij graag ‘up to date’ als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op het Cloud vakgebied én jeuken jouw handen om deze kennis in de praktijk toe te passen? Bekijk dan onze cloud vacatures of neem contact op met Rory voor meer informatie.

Naar vacatures

 

Kan ik je helpen?

Lead Cloud & Development
Phone number: 0616066204

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs