Enexis gaat all-in publieke clouds

Interview Enexis Sogeti Computable

De nogal traditionele energiemarkt in Nederland staat aan de vooravond van veranderingen die vooral digitaal gedreven zijn. Energienetwerkbedrijf Enexis Groep gaat volledig over op publieke clouds om flexibel mee te bewegen met deze veranderingen. Enexis koos voor de expertise van Sogeti in combinatie met Schuberg Philis en First Consulting. Computable publiceerde een uitgebreid interview met Enexis en Sogeti in de afgelopen printuitgave en online. 

Multicloud

Binnen Enexis Groep wilde men heel graag de transitie met business it-alignment invullen. Dat is moeilijk in een private omgeving. Daarom ontstond de vraag voor een multicloud native platform. Dit biedt intrinsiek al toegevoegde waarde, omdat het al veel sneller gaat. Die snelheid is de waarde die straks benut gaat worden.

“Waar we nu nog te maken hebben met een periode van zes weken om een nieuwe server in de lucht te krijgen, is dit in de nieuwe situatie straks vier tot zes uur,” vertelt Jeroen Sanders, CIO van de Enexis Groep.

Publieke cloudomgeving

In de eerste fase worden alle applicaties omgezet naar een publieke cloudomgeving. Daarbij wordt het platform zelf gebouwd. In de tweede fase is er sprake van optimalisatie. Dat wordt een business-case gewijze aanpak.

“De kracht van Sogeti, First Consulting en Schuberg Philis zit hem vooral in het feit dat zij uitgaan van een langetermijnperspectief. Als Enexis Groep weet je onderweg niet alles, maar onze partners helpen ons constructief naar ons einddoel,” concludeert Sanders van Enexis Groep.

Benieuwd naar het volledige interview met Enexis en Sogeti? 

Computable publiceerde het interview zowel online als in de printuitgave.